تمام وامهای ویژه دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی در یک نگاه
به گزارش خبرنگار حوزه صنفی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت ۱۶ مدل وام در قالب ۵ سرفصل دارد که شامل سرفصل وامهای تحصیلی، مسکن، ضروری، کمک خاص و ودیعه مسکن است.
وام تحصیلی
وام تحصیلی بزرگترین وام اعطایی صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت است که به تمام دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی تعلق میگیرد و برای تسهیل در روند تحصیل دانشجویان است.
وام تحصیلی دانشجویان متأهل در طول یک سال تحصیلی (۱۰ ماه آموزشی) ۴ میلیون و ۲۵۰ هزار تومان بهصورت قرضالحسنه است که ماهانه مبلغ 425 هزار تومان به دانشجو پرداخت میشود.
همچنین به دانشجویان متأهل تحت پوشش نهادهای حمایتی از جمله کمیته امداد و سازمان بهزیستی تا سقف پیشنهادی مصوب هیئت امنا که همان مبلغ ۵۰۰ هزار تومان است وام تحصیلی بهصورت ماهیانه پرداخت خواهد شد.
صندوق رفاه به فرزندان دانشجویان، تسهیلاتی تحت عنوان حق اولاد پرداخت میکند که این مبلغ برای هر فرزند ۵۰۰ هزار تومان است. این وام در طول ۱۰ ماه آموزشی و هرماه به مبلغ 50 هزار تومان خواهد بود.
وام تحصیلی دانشجویان غیر متأهل نیز ماهانه ۱۹۰ هزار تومان است که در طول یک سال تحصیلی (۱۰ ماه آموزشی) مبلغ یکمیلیون و ۹۰۰ هزار تومان بهصورت قرضالحسنه خواهد بود.
دانشجوی کارشناسی تا ۸ ترم تحصیلی میتواند از وام تحصیلی استفاده کند و تمامی این وامها بعد از فراغت از تحصیل در اقساط ۴۸ ماهه دریافت میشود.
وام مسکن ویژه دانشجویان
در این بخش دو نوع وام شامل وام مسکن و وام ودیعه مسکن به دانشجویان تعلق میگیرد. وام مسکن بهتناسب منابع موجود به دانشجویان غیربومی و دانشجویانی که در خوابگاههای دانشجویی سکونت ندارند با ارائه اجارهنامه مورد تأیید، تعلق میگیرد اما وام ودیعه مسکن تنها به دانشجویان متأهل اختصاص خواهد یافت.
وام مسکن مجردی یکمیلیون و ۵۰۰ هزار تومان و وام مسکن دانشجویان متأهل ۳۰ میلیون ریال است.
یادآور می شود، حداکثر سنوات مجاز برای استفاده از سرفصل وامهای «تحصیلی» و «مسکن» در طول تحصیل با رعایت مقررات آموزشی و طبق دستورالعملی که توسط صندوق تعیین میشود برای دوره کاردانی، کارشناسی ناپیوسته و کارشناسی ارشد ناپیوسته حداکثر ۴ نیمسال تحصیلی، دوره کارشناسی پیوسته حداکثر ۸ نیمسال تحصیلی و دکترای عمومی ۱۴ نیمسال تحصیلی است.
وام ضروری
وامهای ضروری به دانشجویانی که در نتیجه یک رویداد با مشکل مواجه میشوند و برای یکبار در طول مدت تحصیل اعطا میشود که سقف آن در مقاطع عادی از ۱۰ میلیون ریال و در مقطع تحصیلات تکمیلی نیز ۱۶ میلیون است.
وام بیماریهای خاص
وام بیماریهای خاص ویژه دانشجویانی است که دچار بیماریهای خاص و یا صعبالعلاج هستند. سال گذشته مبلغ ۲۰ میلیون ریال کمک بلاعوض اعطاشده است، که این مبلغ در سال ۹۹ به ۳۰ میلیون ریال افزایش پیداکرده که دانشجویان نیازی به بازپرداخت آن ندارند.
وام دستیاری
به گفته بهروز رحیمی، رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت در سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ به ۱۰ هزار نفر از دانشجویان دستیاری و دکترای تخصصی PH.d وام قرضالحسنه اعطاء میکند که در این راستا با بانک قرضالحسنه مهر ایران هماهنگیهای لازم صورت گرفته و بر همین اساس توافقنامهای نیز امضاشده است.
به دنبال این توافقنامه، به دانشجویانی که از سوی صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت به بانک قرضالحسنه مهر ایران معرفی شوند، مبلغ ۱۵۰ میلیون ریال وام قرضالحسنه با سود ۴ درصد، بهصورت یکجا داده خواهد شد که بازپرداخت آن بعد از تنفس هشتماهه، در اقساطی ۳۴ تا ۳۶ ماهه خواهد بود.
اولویتبندی دانشجویان بر اساس برخی شاخصها از جمله دانشجویان ورودی سال ۹۶ به قبل، دانشجویان متأهل، دانشجویان سرپرست خانوار و… است، که پس از عبور از این مرحله، وام دستیاری به دانشجویان ورودی ۹۷ به بعد نیز تعلق خواهد گرفت.
شرایط لازم برای اخذ وام دانشجویی
دارا بودن اولویت نیاز مالی، سپردن تعهد محضری با ضامن معتبر جهت بازپرداخت تسهیلات دریافتی و ثبتنام در حداقل تعداد واحدهای موردنیاز طبق مقررات آموزشی از جمله شرایط لازم برای اخذ وام دانشجویی از صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت است.
انتهای پیام/4084/
انتهای پیام/