دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
11 آبان 1399 - 11:43
رجبی:

سینما فقط در بازیگران و کارگردانان خلاصه نمی‌شود/ لزوم توجه به جلوه‌های ویژه در فیلم

متخصص جلوه‌های ویژه در سینما گفت: در جشنواره‌های متعدد در دنیا به بزرگ‌ترین فناوری‌ها و تحقیقات علمی سینما جایزه می‌‌دهند و سینما فقط در بازیگران و کارگردانان خلاصه نمی‌شود و امیدواریم که در کشور ما این فرهنگ‌سازی انجام شود.
کد خبر : 527313
16949638-8144-b.jpg

به گزارش گروه فناوری خبرگزاری آنا، عميد رجبی متخصص جلوه‌های ویژه در سینما در گفت‌وگو با برنامه رادیوم رادیو جوان درباره جادوی سینما اظهار داشت: اگر بخواهیم چگونگی ایجاد تصاویر در سینما را بررسی کنیم به سمت جادو می‌رویم به‌عبارت‌دیگر به سمتی که غیرممکن‌ها را ممکن سازیم. جلوه‌های ویژه بصری یکی از اتفاقات مهم در سینماست که به‌تنهایی جادو محسوب می‌شود.


وی ادامه داد: امروزه به دلیل آگاهی مخاطبان و در دسترس بودن اینترنت تماشاگران مانند گذشته غافلگیر نمی‌شوند و درصورتی‌که آنان به برخی سکانس‌ها شک کنند با جستجو کردن در اینترنت امکان تشخیص آن را خواهند داشت.


عميد رجبی با اشاره به تکنولوژی (deep fake) بیان کرد: در این تکنولوژی امکان قراردادن هر حرفی در دهان هر شخصی وجود دارد. هنگامی‌که یک ابزار ساخته می‌شود مقابل آن را داریم این امر نیز توسط متخصصان و ماشین‌ها قابل‌تشخیص است.


متخصص جلوه‌های ویژه در سینما درباره پروژه جنگ ستارگان و نحوه شکل‌گیری آن عنوان کرد: زمانی این اتفاق رخ می‌دهد که ما کامپیوتر را به جلوه‌های ویژه سینما وارد کردیم . جرج لوکاس نیز به دیجیتالی شدن تدوین و سینما تأکید داشت و معتقد بود که رایانه‌ها باید بسیاری از اقدامات را انجام دهند. از آن روز به بعد همه ناممکن‌ها به دلیل وجود علم ممکن شد. ورود علم سبب شد تا دستگاه‌هایی را برای کمک به خود و تسهیل امور بسازیم.


وی افزود: نرم‌افزارها و تصاویر متعددی که خلق می‌شوند ریاضیات در پشت آنها وجود دارد‌. اگر بخواهیم حرکاتی از افراد را بسازیم به ضبط آن حرکات توسط کامپیوتر نیازمندیم.


عميد رجبی با اشاره به اینکه رنگ‌ها نقش بسیار مهمی برای مخاطبان دارد بیان کرد: افرادی وجود دارند که در زمینه رنگ‌ها تحصیل می‌کنند و روی پردازش رنگ دستگاه‌هایی که امروزه در دسترس ما قرار دارند، کار می‌کنند.


متخصص جلوه‌های ویژه در سینما با تأکید بر اینکه در تمام جشنواره‌های بزرگ دنیا بخشی وجود دارد که به بزرگ‌ترین فناوری‌های سینما نیز جایزه داده می‌شود گفت: در جشنواره‌های متعدد در دنیا به بزرگ‌ترین فناوری‌ها و تحقیقات علمی سینما جایزه می‌‌دهند و سینما فقط در بازیگران و کارگردانان خلاصه نمی‌شود و امیدواریم که در کشور ما این فرهنگ‌سازی انجام شود.


وی با اشاره به اینکه امروزه سینما فنی و علمی شده است عنوان کرد: به دلیل فنی شدن سینما، واژه‌های جدیدی ازجمله واژه تکنیکال آرتیست نیز به وجود آمده است. در گذشته تکنسین‌ها را آرتیست و آرتیست‌ها را تکنسین به شمار نمی‌آوردیم این در حالی است که امروزه این دو با یکدیگر یکی شده‌اند.


رجبی جلوه‌های ویژه را به دودسته تقسیم کرد و گفت: جلوه‌های ویژه به دودسته بصری و میدانی تقسیم می‌شود. افرادی که به این رشته علاقه‌مندند باید بدانند که این رشته به علم و هنر نیاز دارد.


متخصص جلوه‌های ویژه در سینما در پایان تصریح کرد: کسی که جلوه‌های ویژه را برای اولین بار انجام داد جورج ملیس است و مهم‌ترین جایزه‌های جلوه ویژه نیز به نام اوست.


انتهای پیام/4112/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب