دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
08 آبان 1399 - 14:02

کاربرد شیشه رنگی

شیشه رنگی در دنیای امروزی در طراحی داخلی ساختمان ها نقش بسزایی دارد. شما آنها را در طرح، ضخامت و رنگ بندی های گوناگونی مشاهده می کنید. در این مطلب سعی می کنیم تمام مطالب مفید درباره شیشه رنگی را برای شما بیاوریم.
کد خبر : 526679
image_aefe1999dbba92224defc620cccf5f5114eda799.jpg

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، شیشه عنصری زیبا و جذاب در معماری سنتی و دکوراسیون داخلی مدرن است. شیشه ها به طور کلی به دو دسته شفاف و رنگی تقسیم می‌شوند. شیشه رنگی در دنیای امروزی در طراحی داخلی ساختمان ها نقش بسزایی دارد. شما آنها را در طرح، ضخامت و رنگ بندی های گوناگونی مشاهده می کنید. کاربرد شیشه رنگی بر اساس این تنوع و گوناگونی متفاوت است. در این مطلب سعی می کنیم تمام مطالب مفید درباره شیشه رنگی را برای شما بیاوریم.


ترکیبات شیشه رنگی


شیشه رنگی از سه ماده شیشه، رنگ و لمینت تشکیل شده است. که خود شیشه های شفاف نیز به شش دسته فلوت معمولی، کریستال ایرانی، کریستال چینی مغز شفاف، کریستال چینی مغز آبی، کریستال بلژیکی مغز آبی و سوپر کلیر تقسیم می شوند. رنگ در شیشه های رنگی به سه دسته تقسیم بندی می شوند: رنگ های بر پایه آب، رنگ های جوهری و رنگ های سرامیکی. لمینت در شیشه های رنگی از جنس فایبر گلاس بوده و پشت شیشه ها را محاط می کند.


انواع شیشه رنگی بر اساس شکل و موارد کاربرد آنها


شیشه های رنگی را به سه گروه اصلی تقسیم بندی می کنند که عبارتند از: الف- لاکوبل یا براق، ب- متلاک یا متالیک، ج- متلوکس یا مات.



  • شیشه های لاکوبل


این مدل از شیشه های رنگی که قواره های بزرگی دارند، کاربرد آنها اغلب در فود کورت ها، سرویس های بهداشتی، صفحه کابینت، پشت تلویزیون، داخل کابین آسانسور و غیره است.



  • شیشه های متلوکس


این نوع از شیشه های رنگی به سبب انجام اسیدکاری بر روی آنها، دارای سوراخ های ریز میکروسکوپی بوده و حالت مخملی دارد. از شیشه های متلوکس برای مراکز تجاری و دیوار پوش دکوراتیو استفاده می شود.



  • شیشه های متلاک


متلاک زیر مجموعه شیشه های لاکوبل بوده با تفاوت این که رنگ آنها متالیک است. در این شیشه ها نقاط ریز اکلیل مانند وجود داشته که در زیر نور لامپ، درخشش زیبایی پیدا می کنند. از این شیشه ها برای جواهر فروشی، بوتیک ها، دیواره آشپزخانه ها و مواردی از این قبیل استفاده می کنند.



انواع شیشه رنگی بر اساس ضخامت و موارد استفاده آن


شیشه ها از نظر ضخامت به چهار گروه دسته بندی می شوند که هر کدام برای موارد خاصی کاربرد دارند. این چهار دسته عبارتند از:



  • ضخامت چهار میل که جهت نمای درب کابینت، رومیزی های کوچک، نمای درب کمد دیواری و از این قبیل موارد استفاده می شود.

  • ضخامت پنج و شش میل که معمولا برای فضای بین کابینتی، تخته وایت برد، دیوار پوش دکوراتیو و به طور کلی دکوراسیون داخلی استفاده می شود.

  • ضخامت ده میل و مشابه آن را اغلب برای رومیزی و نمای ساختمانی استفاده می کنند.

  • ضخامت 16 و 20 میل که از شیشه های دیگر گران تر است را برای اوپن آشپزخانه، میز کنفرانس و فضای باز به کار می برند.



شیشه های رنگی در دکوراسیون


شیشه های رنگی در معماری سنتی و مدرن، نقش به سزایی ایفا می کنند. این عناصر جذاب و دوست داشتنی در دریافت نور و انرژی برای ساختمان ها تاثیر زیادی دارند. در معماری سنتی از این شیشه ها در نمای بیرونی ساختمان ها استفاده می شد ولی امروزه شیشه های رنگی معمولا در دکوراسیون داخلی کاربرد دارند.



ساخت شیشه های رنگی چگونه است؟


شیشه های رنگی را به سه طریق تولید می کنند. به طور مختصر به توضیح هر یک از روش های تولید شیشههای رنگی می پردازیم.


روش اول


در این روش اکسید فلز قلیایی را به داخل شیشه وارد می کنند. در این عمل یون های موجود در فلز به سبب طول موج های مختلف، نور را جذب می کنند. به این طریق شیشه رنگی با توجه به جنس فلز تولید می شود.


روش دوم


ذرات کلوییدی را به داخل شیشه وارد می کنند. به این روشStriking Colours می گویند.


روش سوم


در این روش ذراتی که از قبل رنگ کرده اند را به شیشه تزریق می کنند. این شیشه ها همانند شیشه های دودی هستند.


دلایل استفاده از شیشه های رنگی در معماری سنتی


موقعیت جغرافیایی کشور ایران، آن را به یکی از مهمترین دریافت کنندگان انرژی خورشیدی تبدیل کرده است. شیشه های رنگی اشعه های آفتاب را گرفته و از ورود آنها به ساختمان جلوگیری می کنند. علاوه بر این، تابش اشعه های خورشید به شیشه های رنگی جذابیت و تلألو آنها را دوچندان می کند.



قیمت شیشه رنگی


شیشه های رنگی دارای قیمت های متفاوتی هستند. قیمت آنها به ضخامت و مقدار شیشه موجود در آن بستگی دارد. شیشه های دو جداره که برای طراحی نمای ساختمان به کار می روند، اغلب قیمت بالایی دارند. همچنین قیمت شیشه های رنگی از نظر ضخامت متفاوت است و هر چه ضخامت شیشه رنگی بیشتر باشد، قیمت آن نیز بالاتر است. شیشه های رنگی گران قیمت ضخیم را برای میزهای کنفرانس، اوپن آشپزخانه و مانند آن به کار می برند.



جمع بندی


شیشه های رنگی بهترین انتخاب برای طراحی دکوراسیون داخلی سنتی و مدرن هستند که با توجه به تنوع و طرح و رنگ برای بخش های مختلف ساختمان انتخاب مناسبی محسوب می شوند. شیشه های رنگی به روش های مختلف تولید می شوند که شرکت ها با توجه به نیاز بازار و سلیقه مشتریان خود انواع شیشه رنگی را تولید می کنند. اگر برای کسب و کار خود در زمینه شیشه رنگی نیاز به مشاوره تخصصی دارید می توانید با مشاورین دایرکتیو از طریق آدرس سایت Directio.ir در ارتباط باشید.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب