دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
07 آبان 1399 - 18:05
از سوی معاونت علمی؛

اجرای برنامه ملی اعطای تسهیلات به محصولات جدید فناورانه آغاز شد

برنامه‌ای در راستای حمایت از محصولات جدید که به تازگی بهره بردار جذب کرده‌اند از سوی معاونت علمی و فناوری و صندوق نوآوری و شکوفایی اجرایی می‌شود.
کد خبر : 526542
637020049545881695_lg.jpg

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا   از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، این معاونت و صندوق نوآوری و شکوفایی، یک برنامه بزرگ ملی را برای حمایت سراسری از محصولات جدید فناورانه‌ای که موفق به جذب بهره‌بردار شده‌اند، آغاز کرده‌اند.


این برنامه برای حمایت از تجاری‌سازی تعداد قابل توجهی از محصولاتی که توسط شرکت‌های دانش‌بنیانی به تازگی در لبه تجاری‌سازی قرار گرفته‌اند تنظیم شده است.


بر اساس مفاد این برنامه، در صورتی‌که یک شرکت دانش‌بنیان قراردادی با یک کارفرما منعقد کرده باشد تا محصول فناورانه با قابلیت دانش‌بنیان شدن را به تولید برسانند، معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری محصول جدید را از نظر فنی ارزیابی می‌کند.


در صورت دارا بودن شرایط، این قرارداد برای دریافت تسهیلات به صندوق نوآوری و شکوفایی معرفی می‌شود. در این برنامه اولویت با تسهیلات سفارش ساخت است که نرخ سود آن ۹ درصد می‌باشد.


بر اساس برنامه تدوین شده، فرایند اعطای تسهیلات در این حوزه، دو مرحله‌ای است، در مرحله اول ارزیابی دانش‌بنیانی محصول جدید توسط معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری انجام می‌شود و در مرحله دوم، ارزیابی تسهیلات و تامین مالی توسط صندوق نوآوری و شکوفایی انجام می‌گیرد.


یکی از پیش‌نیازهای برخورداری از  تسهیلات و حمایت‌های این طرح، این است که شرکت متقاضی برخورداری از تسهیلات، در مرحله درخواست وام، به عنوان شرکت دانش‌بنیان شناخته شده باشد.


همچنین محصول جدید باید به لحاظ فناوری، با یکی از محصولات تاییدشده قبلی شرکت، مشابهت داشته و یا ارتقا یافته آن باشد. این مسئله از سوی مرکز شرکت‌ها و موسسات دانش‌بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری ارزیابی می­‌شود.


بر اساس توافقات صورت گرفته، تسهیلات سفارش ساخت تا سقف ۸۰% مبلغ قرارداد به شرکت دانش‌بنیان تخصیص می‌یابد. باقی‌مانده مبلغ قرارداد که ۲۰ درصد است نیز باید توسط بهره‌بردار و کارفرما تامین شود.


یکی از ویژگی‌های این طرح این است که تسهیلات به شرکت دانش‌بنیان به‌عنوان مجری قرارداد پرداخت می‌شود، اما تعهدات بازپرداخت بر عهده بهره‌بردار و کارفرما است.


ممکن است که شرکت‌های درخواست کننده و قرارداد مورد بحث، امکان و شرایط استفاده از تسهیلات سفارش ساخت را نداشته باشد. در این صورت تلاش می‌شود که تامین مالی قرارداد با استفاده از سایر ابزارهای تأمین مالی صندوق نوآوری و شکوفایی، از جمله تسهیلات سرمایه در گردش، انجام گیرد.


اطلاعات محصول جدید و محصولات تایید شده قبلی که به لحاظ فناوری با این محصول مشابهت دارند، از جمله مدارکی است که برای دریافت تسهیلات باید ارائه شود.


انتهای پیام/4127


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب