دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
07 آبان 1399 - 11:37

بازی اسم و فامیل شورای شهر در خیابان‌های تهران

شورای پنجم شهر تهران که با ایده تغییر و تحول به میدان آمده بود، در تمام روزهای فعالیت خود به تعداد انگشتان یک دست هم کار مفید انجام نداده است. اعضای لیست امید هر چند وقت یک بار نام خیابان و کوچه‌‌ای را تغییر می‌‌دهند. این موضوع حتی دستمایه طنز در فضای مجازی هم شده است.
کد خبر : 526404
photo_2020-10-28_00-54-23.jpg

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، درست در زمانی که پایتخت‌نشین‌ها با معضلاتی چون آلودگی هوا یا کمبود وسایل حمل‌ونقل عمومی، آشفتگی وضعیت کودکان کار، کارتن‌خواب‌ها، دستفروشان و نابسامانی وضعیت اماکن تفریحی روبه‌رو هستند، شورای شهری‌ها نام یک خیابان دیگر را عوض می‌کنند. روز گذشته شورای شهری‌ها یک‌بار دیگر نام 14 خیابان تهران را تغییر دادند.


این روزها بسیاری از مردم به شک افتاده‌اند که شاید اعضای شورای شهر به وظایف خود آگاه نیستند و فکر می‌کنند وظیفه‌ای جز کارهای دست‌چندم ندارند. مردم چند‌وقتی است به آنها گوشزد می‌‌کنند موضوعاتی نظیر احداث ایستگاه‌های جدید مترو، تعبیه مسیر عبور و مرور برای نابینایان و افراد ناتوان جسمی و همچنین احداث پله‌برقی در ایستگاه‌های متروی تهران از موارد نه‌چندان کم‌اهمیت و از طرفی پردغدغه‌ای است که این شورا می‌توانسته در این سال‌ها به آن رسیدگی کند، اما همچنان خود را با عوض ‌کردن نام خیابان‌ها سرگرم کرده است.


بررسی عملکرد این شورا و همچنین بررسی انتقادات کاربران در شبکه‌های اجتماعی نشان می‌دهد که رضایت چندانی نسبت به عملکرد این شورا از سوی افکار عمومی وجود ندارد و بسیاری معتقدند که زمان، وقت و هزینه این شورا در حدود سه سال فعالیت خود بیشتر معطوف به موارد کم‌اهمیت و دست‌چندم بوده که دغدغه‌ها و مشکلات شهروندان را حل نکرده است.


آب در هاون کوبیدن شورای شهری‌ها


با تمام انتقادها و نارضایتی‌ها، گوش اعضای لیست امید بدهکار نیست. آنها همچنان هر چند هفته یک بار به تغییر نام خیابان‌ها دست می‌زنند؛ مثلا روز گذشته شورا به بررسی تغییر نام ۱۴ خیابان و معبر در شهر تهران رسیدگی ‌کرد و محمدجواد حق‌شناس، رییس کمیته نام‌گذاری شورای شهر در این خصوص گفت: تغییر نام خیابان کشاورزی واقع در منطقه ۱۲ به نام خیابان عبدالله موحد از کشتی‌گیران بنام پیشنهاد می‌شود و همچنین تغییر خیابان الهام در منطقه بزرگراه علامه جعفری در منطقه ۵ نیز به نام پرویز ابوطالب پیشنهاد شده است.


وی افزود: تغییر نام خیابان مجلسی واقع در منطقه ۶ شهرداری به خیابان ایرنا، تغییر نام خیابان میعاد در حد فاصل میدان دریاچه واقع در منطقه ۲۲ به نام خیابان یاسوج، تغییر نام خیابان پردیس در بزرگراه شهید خرازی در منطقه ۲۲ به نام خیابان شهرکرد، تغییر نام خیابان عطار نیشابوری در بزرگراه شهید خرازی در منطقه ۲۲ به نام خیابان سبزوار ، تغییر نام خیابان رهی‌معیری در منطقه ۲۲ به نام خیابان اسفراین، تغییر نام خیابان خواجوی‌کرمانی در منطقه ۲۲ به نام جیرفت و تغییر نام خیابان پالیز در منطقه ۲۲ به نام خیابان کهنوج پیشنهاد می‌شود.


نام‌گذاری خیابان‌های منطقه 22 شروع می‌شود


این‌طور که پیداست، شورای شهر برای مدت باقیمانده از مسوولیت خود کارهای مهمی برای خودش دست و پا کرده و قرار است روی آنها متمرکز شود تا خدایی‌ناکرده بعد از اتمام کار آنها کوچه و خیابانی در تهران بدون نام‌گذاری مصوب شورا باقی نماند چرا که حق‌شناس با بیان اینکه بیش از ۹۰درصد خیابان‌های منطقه ۲۲ نام‌گذاری مصوب شورای شهر را ندارند، گفته است: یک اطلسی تهیه شده است که براساس آن در نظر داریم نام شهرهای ایران را در راستای افزایش وحدت در خیابان‌های تهران بگذاریم و از آنجایی که عمده خیابان‌های منطقه ۲۲ نام مصوب شورای شهر را ندارند، از آن منطقه آغاز کردیم و در مورد نام‌گذاری خیابانی به نام ایرنا، بگویم که خیابان کنار این خبرگزاری بنا به درخواست مسوولان آن به نام ایرنا تغییر نام خواهد داد.


در ادامه حق‌شناس افزود: تغییر نام خیابان همت واقع در منطقه ۱۵ به نام شهید محمد مولایی، تغییر نام کوچه بی‌نام در محدوده خیابان شهید زهدی در منطقه ۴ به نام کوچه عقیق، تغییر نام کوچه مهراس در خیابان پیروزی در منطقه ۱۴ به کوچه شهید عماد فاریابی، تغییر نام بن‌بست بی‌نام در خیابان غفاری واقع درمنطقه ۱۱ به بن‌بست زرد قناری و تغییر نام کوچه طالقانی در محدوده بلوار شهید غیبی در منطقه ۲۰ شهرداری به نام کوچه بهنام عیسی‌زاده پیشنهاد می‌شود.


دغدغه شورای شهری‌ها برای بهترین نام‌گذاری


البته خیال نکنید که اعضای شورا در رابطه با مشکل بزرگ و مهم تغییر نام خیابان‌ها منفعل هستند؛ آنها در این رابطه با هم حسابی بحث می‌‌کنند؛ البته رضایت مردم برای شورای شهری‌ها از اهمیت بالایی برخوردار است. همانطور که زهرا نژادبهرام در واکنش به نام‌گذاری خیابانی به نام ایرنا گفته است: خیابان کنار خبرگزاری ایرنا دارای خانه‌های مسکونی است و آیا چون فقط یک خبرگزاری در سر کوچه است، باید این تغییر نام انجام گیرد؟ فقط به این دلیل که ایرنا تقاضای این تغییر نام را داشته است، نمی‌توانیم آن را انجام دهیم و باید نظر مردم هم را بپرسیم.


حجت نظری در واکنش به این سخنان گفت: در مورد کسب نظرسنجی از مردم در خصوص تغییر نام معابر، تکلیف قانونی نداریم، بلکه توصیه شده که بهتر است این اتفاق رخ دهد؛ ما توانایی و امکان نظرسنجی نداریم. در ادامه مسجدجامعی با بیان اینکه بارها درخواست کردیم که آیین‌نامه نام‌گذاری مورد بررسی مجدد قرار گیرد، گفت: درست است که نمی‌توانیم از همه محلات نظرسنجی کنیم اما یادمان باشدکه ما ظرفیت شورایاران را داریم که منتخب محله هستند و می‌توانند در تصمیمات محلی به ما کمک کنند.



منبع: روزنامه صبح‌نو


انتهای پیام/



انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته