درمان «خودسرانه» کرونا چه عواقبی دارد؟
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، فیض الله منصوری، متخصص بیماری های عفونی با اشاره به خطرات بسیار بیماری کرونا گفت: هرگونه برخورد و درمان خودسرانه با این بیماری می تواند موجب تشدید علائم آن و وخیم تر شدن حال بیماران شود و افراد باید به محض مشاهده علائم بیماری حتما به پزشک مراجعه کنند.
وی افزود: در 80 درصد موارد ابتلا به کرونا، بیماری به شکل خفیفی بروز پیدا می کند و افراد می توانند در خانه قرنطینه شده و تحت مراقبت قرار گیرند، اما به هیچ عنوان درمان خودسرانه برای هیچ یک از بیماران با هر وضعیتی توصیه نمی شود.
منصوری تصریح کرد: افراد حتی اگر به شکل خفیف بیماری هم مبتلا شده باشند باید به پزشک مراجعه کرده و با تشخیص پزشک راه درمان خود را در پیش گیرند.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه افزود: این احتمال وجود دارد که ریه برخی افراد درگیری پیدا کرده و خود آنها متوجه نشوند و هرگونه تاخیر در شناسایی این عارضه می تواند برای بیمار خطرناک باشد.
منصوری تصریح کرد: همچنین برخی افراد اقدام به تزریق خودسرانه دگزامتازون کرده که این دارو میتواند شدت بیماری را افزایش داده و جان بیماران را به خطر بیندازد.
این متخصص بیماری های عفونی افزود: استفاده از دگزامتازون باید تنها با تشخیص پزشک بوده و آنهم برای بیمارانی است که درگیری ریوی پیدا کرده اند و برای سایر بیماران میتواند خطرناک باشد.
وی افزود: استفاده از دارویی مانند "رمدسیویر" هم تنها برای بیماران بستری تجویز می شود و به هیچ عنوان برای درمان سرپایی کرونا به کار نمی رود.
منصوری تاکید کرد: بنابراین توصیه می شود افراد به طور جد از هرگونه اقدام درمانی خودسرانه در خصوص کرونا، حتی مصرف خودسرانه "استامینوفن" هم خودداری کرده و حتما به پزشک مراجعه کنند.
وی افزود: با تشخیص پزشک وضعیت بیمار مشخص می شود و می تواند برای درمان بیمار در خانه یا بیمارستان و داروهای مورد نیاز او تصمیم گیری کرد.
این متخصص بیماری های عفونی در خصوص زمان طلایی درمان بیماران کرونایی هم گفت: زمان دقیقی را نمی توان مشخص کرد، اما افراد باید به محض مشاهده هرگونه علائم مشابه سرماخوردگی حتما به پزشک مراجعه کرده و تا رفع کامل علائم در قرنطینه بمانند.
منبع: ایسنا
انتهای پیام/
انتهای پیام/