توسعه شبکه عصبی مصنوعی ادامه دارد/ شباهت شگفتانگیز سیستمهای رایانهای به مغز انسان
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه فناوری خبرگزاری آنا، بر اساس مطالعهای جدید شبکههای عصبی مصنوعی قادر هستند همانند مغز انسان، ماهیت اشیا سهبعدی را درک کنند. در واقع سیستمهای جدید شبکههای عصبی هوشمند شباهت زیادی به مغز دارند.
مهندسان برای طراحی شبکه عصبی مصنوعی از ساختار طبیعی مغز الگوبرداری میکنند از همین رو شباهت عملکرد این سیستم هوشمند به همتای طبیعی آن موضوع تعجبآوری نیست. در واقع نحوه عملکرد سیستمهای مجهز به شبکه عصبی تا این لحظه ترسناک نیست ولی باتوجه به روندی که شرکتهای مختلف در طراحی این سیستمها در پیش گرفتهاند در آینده شاهد رونمایی از رایانههایی با توانایی تفکر انسانی خواهیم بود.
مغز انسان تصاویر ارسالی از چشم را به طور دقیق پردازش میکند. در واقع هر قسمت از مغز واحد ویژهای برای درک تصاویر متفاوت دارد و از این طریق شناخت اشیا مختلف را برای انسان امکانپذیر میسازد. دانشمندان قسمتی از مغز را که وظیفه پردازش تصاویر را بر عهده دارد V4 نامیدهاند.
آنچه در تحقیقات جدید موجب شگفتی دانشمندان شده است توانایی باورنکردنی الگوریتم الکسنت(AlexNet) در تشخیص تفاوت اشیا مختلف با استفاده از بینش رایانهای است. طراحان این سیستم، سلولهای عصبی مصنوعی و طبیعی را باهم تلفیق کردند و ساختار ترکیبی را به وجود آوردهاند.
یکی از محققان حاضر در پروژه بررسی تواناییهای شبکه عصبی مصنوعی گفت: «هرگز تصور نمیکرد سیستمی رایانهای چنین توانایی برای درک اشیا مختلف و ارائه خدمات لازم در ارتباط با تصاویری را که مشاهده میکند، داشته باشد. زمانی که کاربر شیای را در محدوده دید رایانه قرار دهد دستگاه ماهیت آن را متوجه شده و توضیحات مربوط به آن را با زبانهای متفاوت بیان میکند.»
به اعتقاد بسیاری از کارشناسان فناوری هوش مصنوعی اکنون به حدی از تکامل رسیده است که مهندسان باید تمرکز خود را روی شبیهسازی این فناوری با مغز انسان قرار دهند. اسناد علمی نشان میدهد هوش مصنوعی هیچ محدودیتی برای یادگیری ندارد و قطعاً در آینده خدمات پیشرفتهتر و گستردهتری را به همه کاربران ارائه میدهند.
انتهای پیام/4144/
انتهای پیام/