دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

ساختمان‌سازی به روش فناوری‌های نوین/ راهکارهای سنتی جایگاهشان را به سبک مدرن می‌دهند

فناوری‌های مدرن می‌توانند با نظارت بر فعالیت‌های پروژه‌های ساخت‌وساز علاوه‌بر صرفه‌جویی در هزینه‌ها، جزئیات روند ساخت را کنترل کرده و خطاها و تأخیرها را گزارش دهد.
کد خبر : 525652
AI-in-Construction.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه فناوری خبرگزاری آنا، صنعت ساخت‌وساز بخش عمده‌ای از اقتصاد جهان را تشکیل می‌دهد چراکه بسیاری از نیروهای کار جهان در این صنعت مشغول به کار هستند.طبق گزارش‌ها افراد و مشاغل سالانه بیش از ۱۰ تریلیون دلار برای فعالیت‌های مرتبط با ساخت‌وساز هزینه می‌کنند. این صنعت یکی از معدود صنایعی است که هنوز از فناوری‌های موجود بهره چندانی نبرده است و به‌جز برخی شرکت‌ها، اغلب به طور سنتی امور آن را انجام می‌دهند.



پروژه‌های ساختمانی یک پازل عظیم از مردم و قطعات هستند که باید در زمان مناسب به هم متصل شوند. هرچقدر پروژه‌های بزرگ‌تر باشد، تأخیرها سبب ایجاد هزینه‌های گزافی برای مدیران می‌شود. طبق گزارش مکینزی (معتبرترین شرکت مشاور مدیریت جهانی) سوء مدیریت در ساخت‌و‌سازها سالانه 1.6 تریلیون دلار برای صنعت ساختمان هزینه دارد. مدیرعامل یک استارت‌آپ انگلیسی می‌گوید؛ برای ساخت یک ساختمانی که 1500 اتاق دارد ممکن است تنها 5 مدیر بر آن نظارت کنند، درنتیجه کنترل جزئیات این پروژه برای انسان بسیار دشوار و تقریباً نشدنی است.
اما هوش مصنوعی (AI) می‌تواند به توسعه یک سیستم تشخیص تصویر کمک کند تا همه جزئیات یک پروژه ساختمانی کنترل شود. این سیستم همچنین قادر است به‌صورت خودکار تأخیرها یا خطاها را نشان دهد. دو شرکت بزرگ ساختمانی در اروپا، یعنی Buildots و Wates از این سیستم در ساخت ساختمان‌های مسکونی بزرگ استفاده می‌کنند.
ساخت‌و‌ساز را می‌توان به‌نوعی ساخت و تولید به‌حساب آورد. اگر کارخانه‌های های‌تک برای مدیریت فرایندهای خود هوش مصنوعی را به‌کار می‌گیرند، زمان آن فرا رسیده است که پروژه‌های ساختمانی نیز از این فناوری استفاده کنند.



هوش مصنوعی شروع به تغییر در جنبه‌های مختلف ساخت‌وساز کرده است؛ از طراحی پروژه‌ها گرفته تا ماشین‌آلات حفاری خودران و خودکار. برخی از شرکت‌ها حتی نوعی بازرسی و نظارت کلی پروژه مبتنی بر خوش مصنوعی را ارائه می‌دهند که تصاویر گرفته شده در محل را با نقشه دیجیتالی ساختمان مطابقت می‌دهد. درحال حاضر شرکت ساختمانی Buildots با استفاده از فیلم‌های ویدئویی دوربین‌های GoPro که بر روی کلاه ایمنی کارگران قرار گرفته است، این فرایند را آسان‌تر و عملی‌تر از همیشه کرده است.



هنگامی که مدیران هفته‌ای یک یا دو بار به محل پروژه ساختمانی مراجعه می‌کنند، دوربین روی سر آنها فیلم‌های ویدئویی کل پروژه را ضبط می‌کند و سپس آن را در نرم‌افزار تشخیص تصویر بارگذاری می‌کند. این نرم‌افزار وضعیت هزاران شیء مانند پریزهای برق، لوازم حمام، لوله‌ها، سیم‌کشی‌ها و غیره را با ماکت دیجیتال ساختمان مقایسه می‌کند.


هوش مصنوعی همچنین با استفاده از خوراک ویدئویی می‌تواند محل دقیق اشیاء را در هر فریم تصویر تشخیص دهد. طبق گزارش‌ها این سیستم می‌تواند وضعیت تقریباً 150 هزار مورد مختلف را چندین بار در هفته ردیابی کند. هوش مصنوعی می‌تواند شناسایی کند که هر شیء در چه حالتی قرار دارد و نصب آن انجام شده یا نشده است.


یکی از مهندس عمران در شرکت ساختمانی Buildots می‌گوید؛ عمل بازرسی یک پروژه ساختمانی کند و خسته‌کننده است. ازاین‌رو این شرکت برای خلاص شدن از شر بسیاری از کارهای تکراری، هوش مصنوعی را به‌کار گرفته است و به افراد اجازه می‌دهد تا زمان بیشتری داشته باشند و روی تصمیم‌گیری‌ها و کارهای مهم‌تر تمرکز کنند. به عنوان مثال افراد دیگر مجبور نیستند به داخل ساختمان بروند و بررسی کنند که دیوارها نقاشی شده‌اند یا سوراخ‌کاری‌ها به طور دقیق انجام شده است یا خیر. این‌گونه وظایف به عهده فناوری گذاشته شده است.



مدیر اجرایی شرکت Wates نیز که شرکت او قصد دارد سیستم هوش مصنوعی را در دیگر مکان‌ها راه‌اندازی کند، می‌گوید؛ یکی از مزیت‌های این فناوری این است که دیگر نیازی نیست در محل پروژه راه بروی و داده‌ها را روی کاغذ و برنامه زمانی ثبت کنی، چراکه این سیستم به طور خودکار این کار را انجام می‌دهد.


در حال حاضر به دلیل شیوع ویروس کرونا، بسیاری از ساخت‌وسازها و پروژه‌های ساختمانی تعطیل شده‌اند اما کارگرانی که حضورشان در محل ضروری است همچنان کار می‌کنند و مدیران پروژه‌های مختلف نیز از راه دور پیشرفت‌ها را با سیستم‌های هوش مصنوعی کنترل می‌کنند.


هرچند که نمی‌توان از هوش مصنوعی و کاربردهای متنوع آن در صنعت ساخت‌وساز چشم‌پوشی کرد، اما این فناوری به این زودی‌ها جایگزین کارگران ساختمانی نخواهد شد. این نیروی انسانی است که همچنان کار ساخت‌وساز ساختمان‌ها را انجام می‌دهد نه هوش مصنوعی! درواقع می‌توان گفت صنعت ساخت‌وساز، یک صنعت گسترده «کار محور» است و این واقعیت تغییر نخواهد کرد. ولی می‌توان درکنار نیروی انسانی از کاربردهای مؤثر این فناوری برای بهره‌وری بیشتر استفاده کرد.


انتهای پیام/4112/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب