دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
04 آبان 1399 - 00:03
آنا گزارش می‌دهد؛

جدال انسان و ماشین بر سر شغل/ وقتی هوش مصنوعی نیروی انسانی را آموزش می‌دهد

هوش مصنوعی فضای کار را متحول کرده و در حالی که میلیون‌ها شغل به واسطه اتوماسیون از بین می‌روند، هوش مصنوعی میلیون‌ها شغل جدید به وجود می‌آورد.
کد خبر : 525490
predictions-ai-ml-for-year-2020-917x440.jpeg

گروه فناوری خبرگزاری آنا، با ظهور هوش مصنوعی اتوماسیون جان دوباره گرفت. این امر تغییر و تحول عظیمی در دنیای کار به وجود آورده و پیش‌بینی می‌شود سرعت این تغییرات در دهه‌های آینده بیشتر شود. هوش مصنوعی بسیاری از جنبه‌های کاری را بهبود بخشیده و انسان‌ها را از انجام وظایف خطرناک و تکراری خلاص کرده است.


با این حال افکار عمومی تنها بر این موضوع تمرکز کرده است که هوش مصنوعی می‌تواند به راحتی جایگزین انسان‌ها در محیط کار شود و این امر تأثیر شگرفی بر معشیت و کیفیت زندگی بشر دارد. یکی از موضوعات بسیار مهمی که کمتر به آن پرداخته شده است این است که هوش مصنوعی می‌تواند بخشی از آموزش، توانمندسازی و مهارت‌آموزی انسان‌ها باشند تا برای فضای کار آینده و چالش‌های آن آماده باشند.


اختلال و اتوماسیون


براساس گزارش‌ها با افزایش اتوماسیون، طی پنج سال آینده میزان زمانی که انسان و ماشین در محیط کار سپری می‌کنند نیز برابر می‌شود. 85 میلیون شغل و 15 صنعت در 26 کشور جهان تا سال 2025 به طور کلی از بین می‌روند و با دیجیتال‌سازی فرایندهای کاری بیش از 80 درصد از کارکنان از راه دور کار خواهند کرد. به عبارت یگر، حتی بدون هیچ پیشرفتی در حوزه هوش مصنوعی نیروی انسانی امروزی با اختلالات گسترده دست و پنجه نرم خواهند کرد چراکه تغییر و تحول بازار کار با وجود ابزارهای اتوماسیون فعلی در حال رخ دادن است.


این چالش پیش‌رو به دو دلیل دشوارتر خواهد بود: اول، شیوع کووید-19 در جهان خسارت بسیاری را به اقتصاد جهانی وارد کرده است. پیش‌بینی شده 14 درصد از ساعات کاری یا به طور تقریبی 400 میلیون شغل تمام وقت در سه ماهه دوم 2020 از بین رفته است. دوم، در قرنطینه فناوری‌های اتوماسیون با سرعتی بسیار بالا در حال توسعه و تجاری‌سازی هستند، از سوی دیگر توانایی این فناوری‌ها با تجربه، جمع‌آوری اطلاعات و قدرت کامپیوتری بیشتر و بیشتر می‌شود.


آینده‌ای روشن در راه است


علیرغم تمام اخبار منفی و پیش‌بینی‌های ناامیدکننده، هوش مصنوعی می‌تواند پتانسیل بسیاری برای نیروی انسانی و آینده آنها در بازار شغلی داشته باشد. براساس گزارش‌ها، 97 میلیون شغل جدید تا 2025 به وجود می‌آید که با تقسیم کار میان انسان و ماشین سازگار هستند. بنابراین بشر به جای نگرانی برای از دست دادن شغل و جایگزین شدن با مخلوقات هوشمند باید به فکر ایجاد حرفه‌های جدید و باکیفیت برای فرداها باشند و از سوی دیگر برای مهارت‌افزایی و توانمندسازی بکوشند، بدین‌ترتیب می‌تواند تغییر و تحولان فضای کار را به فرصت‌های جدید تبدیل کرد. در این مسیر می‌توان از هوش مصنوعی کرد، به عبارت دیگر می‌توان از هوش مصنوعی در حل مشکلاتی که ایجاد کرده بهره گرفت.


سرمایه‌گذاری روی مهارت‌افزایی و توانمندسازی


برخی از استارت‌آپ‌ها از الگوریتم‌های هوش مصنوعی برای مهارت‌افزایی و توانمندسازی نیروی انسانی استفاده می‌کنند و برنامه‌های آموزشی و شخصی‌سازی‌شده‌ای براساس مهارت‌های فعلی فرد ارائه می‌دهند تا وی را برای فرصت‌های شغلی در بازار کاری آینده آماده کنند. برای مثال یکی از این شرکت‌های نوپا به نام «اد کست» ارزیابی دقیقی از مهارت‌های فرد را با آنالیزی از نیازهای بازار کاری آینده ترکیب می‌کند، این امر به کاربر اجازه می‌دهد با شغل‌های بالقوه آینده آشنا شود و مهارت‌های لازم برای به دست آوردن آنها را کسب کند.


یادگیری را به کاری روزمره تبدیل کنید


برخی از شرکت‌های نوپا یادگیری را تبدیل به فعالیتی روزمره کرده‌اند تا نیروی انسانی به طور دائم مهارت‌های جدید را یاد بگیرند و ظرفیت‌های خود را برای تأمین نیازهای بازار کار آینده گسترش دهند. برای مثال یک استارت‌آپ کانادایی به نام «آکسونیفای» با تمرکز بر شیوه یادگیری خرد راهی نوین برای آموزش مهارت‌های جدید به نیروی انسانی ایجاد کرده است. در این روش نیازهای فردی نیروی انسانی با استفاده از الگوریتم هوش مصنوعی شناسایی شده و فرد در هر شیف کاری سه تا پنج دقیقه را صرف یادگیری و بهبود فعالیت‌های مورد نیازش می‌کند.


آماده‌سازی نسل بعدی نیروی انسانی


هوش مصنوعی نه‌تنها برای آماده‌سازی نیروی انسانی فعلی به کار و مطابقت مهارت‌های آنها با نیازهای بازار کار آینده می‌رود بلکه نسل بعدی نیروی انسانی را نیز آماده رویارویی با جهانی می‌کند که به لطف فناوری به شدت تغییر کرده است. در سال‌های اخیر استفاده از ابزارهای مبتنی بر هوش مصنوعی در سیستم‌های آموزشی بسیاری از کشورها افزایش یافته است.  برای مثال یک شرکت نوپا به نام «کانوجینیس» در دهلی نو، 100 میلیون دانش‌آموز با دسترسی محدود به آموزش باکیفیت را شناسایی کرده و با استفاده از هوش مصنوعی نیازهای آموزشی هر کدام از آنها را ارزیابی کرده است. سپس به هر دانش‌آموز محتوای آموزشی مورد نیاز برای موفقیت به عنوان شهروند و نیروی انسانی در جهان آینده را ارائه کرده است.


انتهای پیام/4021/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب