دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
03 آبان 1399 - 14:30

برقراری ارتباط برای بیماران ALS آسان می‌شود

دانشمندان موفق به ساخت سنسوری شدند که روی صورت می‌چسبد و برقراری ارتباط را برای بیماران ALS آسان‌تر می‌کند.
کد خبر : 525389
FDFDFD.PNG

ه گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، از نیواطلس، اسکلروز جانبی آمیوتروفیک یا ALS نوعی بیماری عصبی عضلانی است که به‌تدریج کنترل فرد بر عضلاتش را می‌گیرد. این بیماری درنهایت باعث می‌شود که فرد توانایی صحبت کردن را نیز از دست بدهد. حال دانشمندان دانشگاه ام‌آی‌تی سنسور جدیدی ساخته‌اند که روی پوست صورت قرار می‌گیرد و اجازه برقراری ارتباط با دیگران را به بیمار می‌دهد.


از آنجایی که ALS تمام عضلات بدن را تحت تأثیر قرار می‌دهد، فرد قادر به تایپ کردن و نوشتن برای برقراری ارتباط با دیگران نیست. گروه تحقیقاتی دانشگاه ام‌آی‌تی دستگاهی انعطاف‌پذیر، کشسان و ارزان‌قیمتی تولید کرده‌اند که به صورت موقت روی صورت می‌چسبد و حاوی سنسورهای پیزوالکتریک از جنس نیترید آلومینیوم است که  در لایه‌ای سیلیکونی قرار گرفته‌اند.


این گجت به بیمار کمک می‌کند تا حرکات صورت را انجام دهند و با اطرافیان ارتباط برقرار کنند. یک واحد پردازش دستی در اختیار بیمار قرار می‌گیرد که گزینه‌های مختلفی روی آن قرار دارد. هر گزینه میزان جریان برق تولیدشده متفاوتی دارد و حرکت چهره متفاوتی ایجاد می‌کند و پیام متفاوتی را می‌رساند.


انتهای پیام/4021/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب