عدم اعلام نتایج کنکور و سرگردانی دانشگاهها و دانشجویان
به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، درحالیکه قرار بود نتایج آزمون سراسری تا پایان مهرماه اعلام شود اما سخنگوی سازمان سنجش آموزش کشور خبر از اعلام نتایج کنکور تا 10 آبان ماه میدهد. این تأخیر در اعلام نتایج سبب سرگردانی دانشگاهها در برنامهریزی کلاسهای دانشجویان جدید شده است.
اگر نتایج آزمون سراسری 10 آبان ماه اعلام شود و ثبتنام دانشجویان جدید از 11 آبان ماه آغاز شود، انجام ثبتنامها تا نیمه آبان طول خواهد کشید و در بهترین حالت کلاس این دانشجویان از 15 آبان ماه شروع میشود. اینگونه 6 هفته از نیمسال تحصیلی جدید از دست میرود. به نظر میرسد دانشگاهها ناگزیر خواهند شد که برای دانشجویان جدید مدت نیمسال اول را افزایش دهند.
دانشگاه علم و صنعت قصد داشت کلاس دانشجویان را از 3 آبان ماه آغاز کند، حال که نتایج اعلام نشده، برگزاری کلاسها را به 14 آبان ماه موکول کرده است. دانشگاه امیرکبیر نیز قرار بود ثبتنام دانشجویان جدید را از 3 آبان ماه آغاز کند که تأخیر در اعلام نتایج زمان ثبتنام دانشجویان را به تعویق انداخت.
دانشگاه خوارزمی نیز قصد داشت تا 10 آبان ماه نیمسال تحصیلی دانشجویان جدید را آغاز کند که با وجود تأخیر در اعلام نتایج برنامه زمانی این دانشگاه نیز دستخوش تغییر خواهد شد.
دو راهی پذیرفتهشدگان بدون آزمون
در این میان بسیاری از پذیرفتهشدگان بدون آزمون در دو راهی ثبتنام و عدم ثبتنام قرار گرفتهاند چراکه مهلت ثبتنام در دانشگاهها در حال اتمام است و پذیرفتهشدگان اگر ثبتنام نکنند مهلت ثبتنام را از دست میدهند و اگر ثبتنام کنند در برخی از موارد متحمل پرداخت هزینه میشود.
البته در این میان فقط دانشگاه آزاد اسلامی اعلام کرده است که هزینه دانشجویان جدید را در صورت قبولی در رشتههای با آزمون عودت خواهد داد. دکتر محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در این باره گفت: چنانچه داوطلبان بر اساس سوابق تحصیلی وارد رشته مورد علاقه خود در دانشگاه آزاد اسلامی شوند و سپس، در آزمون سراسری قبول شوند، این دانشجویان بدون پرداخت هزینه، اختیار دارند دانشگاه خود را انتخاب کنند.
وی افزود: این دانشجویان میتوانند بدون پرداخت هزینهترم اول، به دانشگاهی که از طریق آزمون سراسری قبول شدهاند بروند و هزینهای هم به دانشگاه آزاد اسلامی پرداخت نکنند.
این در حالی است که پیش از این چنین امکانی در دانشگاه آزاد اسلامی وجود نداشت. هزینه ثبتنام دانشجویان جدیدالورود دانشگاه آزاد اسلامی، در صورت قبولی در سایر دانشگاهها و انتخابشان برای تحصیل در دانشگاه دیگر، بازپرداخت نمیشد.
اما دانشگاههای شهریهای دیگر نظیر پردیسهای خودگردان دانشگاههای دولتی، دانشگاه پیام نور و مؤسسات غیرانتفاعی در این زمینه اطلاعرسانی نکردهاند و پذیرفتهشدگان نمیدانند که در صورت پذیرفته شدن در رشتههای با آزمون چگونه با آنها رفتار خواهد شد.
به نظر میرسد که مسئولان باید چارهای جدی در این زمینه بیندیشند چراکه شرایط بد اقتصادی سبب شده که بسیاری دچار مشکل شوند و تحمیل هزینههای جدید برای ورود به دانشگاهها در توان داوطلبان و خانوادههای آنها نباشد.
انتهای پیام/4040/
انتهای پیام/