دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
29 مهر 1399 - 12:00
آنا گزارش می‌دهد؛

کار سخت مجرمان با به‌روز شدن پلیس/ فناوری چگونه سرنوشت عملیات‌های پلیسی را رقم می‌زند؟

نوآوری در تجهیزات فناوری به نیروهای پلیس کمک می‌کند تا از جدیدترین دستگاه‌‌‌ها و روش‌‌‌ها برای برقراری امنیت برخوردار باشند.
کد خبر : 524302
4f8e3ffd698390ed7223e40c7cfa0f02.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنيان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، نوآوری در تجهیزات فناوری به نیروهای پلیس کمک می‌کند تا از جدیدترین دستگاه‌‌‌ها و روش‌‌‌ها برای برقراری امنیت برخوردار باشند. به‌عنوان‌مثال، افسران پلیس کشور روسیه اکنون از جلیقه‌‌‌های ضدگلوله‌ای بهره می‌برند که دارای بلوتوث است. این جلیقه‌‌‌ها به‌طور خودکار آسیب‌دیدگی‌‌‌ها را تشخیص می‌دهند (به‌عنوان‌مثال از طریق سوراخ‌‌‌های روی جلیقه) و بلافاصله اعلان‌هایی را برای اعزام نیروی کمکی به تلفن‌‌‌های پلیس ارسال می‌کنند. همچنین در مورد اطلاعات محل حضور افسر مجروح و جزئیات دیگری همچون گروه خونی وی گردآوری می‌شود. در این گزارش برخی از جدیدترین تجهیزات فناوری پلیس که در کشورهای مختلف جهان مورداستفاده قرار می‌گیرد را موردبررسی قرار می‌دهیم.


 تشخیص چهره و فناوری‌‌‌های بیومتریک


در علم زیست‌سنجی یا بیومتریک، طیف وسیعی از فناوری‌‌‌ها بر اساس ویژگی‌‌‌های جسمی فرد ارائه می‌شود. همیشه برای سنجش بیومتریک از فناوری استفاده نمی‌شد. این در حالی است که استفاده از زیست‌سنجی برای اجرای قانون به بیش از یک قرن پیش برمی‌گیرد. شرلوک هولمز کارآگاه مشهور در رمان «تازی خاندان باسکرویل» از روش بررسی اثرانگشت استفاده می‌کند، چیزی که در آن زمان حتی در اسکاتلندیارد هم چندان مرسوم نبود. امروزه به لطف فناوری‌ها، ‌سنجش بیومتریک همچون شناسایی چهره و تشخیص عنبیه در کشور ما نیز مورداستفاده قرار می‌گیرد.



در عصر دیجیتال، فناوری تشخیص چهره به‌شدت می‌تواند به دستگیری مجرمان و جلوگیری از جرایم کمک کند. در حال حاضر، از این روش برای تأیید و شناسایی از طریق تطبیق تصاویر با پایگاه داده موجود استفاده می‌شود. طبیعتاً یکی از چالش‌‌‌های موجود همواره بحث حریم شخصی است. دوربین‌‌‌ها می‌توانند جمعیت را اسکن کنند و افراد تحت تعقیب یا تهدیدهای موجود را دنبال کنند. البته فناوری تشخیص چهره صرفاً بدین منظور استفاده نمی‌شوند. بدیهی‌ترین استفاده از چنین دستگاه‌هایی مواردی است که قفل روی گوشی‌‌‌های تلفن همراه را باز می‌کند. شناسایی عنبیه چشم نیز مانند اثرانگشت منحصربه‌فرد است و می‌تواند افراد را از هم متمایز می‌کند. سایر فناوری‌‌‌ها و نشانگرهای بیومتریک نیز نویدبخش به نظر می‌رسند. یکی از روش‌‌‌ها فناوری‌‌‌های تجزیه‌وتحلیل راه رفتن افراد است که به نحوه حرکت و راه رفتن فرد می‌پردازد. بیومتریک همچنین می‌تواند چالش‌هایی را برای پلیس ایجاد کند. در صورت شناسایی افسران در زیر لباس مبدل، مأموریت‌های مخفی، دشوار می‌شود.


 تجزیه‌وتحلیل ویدئو در عملیات پلیسی


ضبط فیلم یک بحث است، اما استفاده از آن به سطح دیگری از فناوری نیاز دارد. در آینده نزدیک، دوربین‌‌‌های مداربسته که از افراد فیلم می‌گیرند قادر خواهند بود درآن‌ِواحد، تجزیه‌وتحلیل فوری‌ را انجام دهند و دست‌کم هویت‌‌‌ها را  بی‌درنگ موردبررسی قرار دهند. الگوریتم‌‌‌ها می‌توانند با شناسایی افراد، مکان‌ها، و حتی اقداماتِ سوژه‌های حاضر در ویدئو، کمک شایانی به عملیات پلیسی داشته باشند. در عصر جدید دیگر نیازی به‌مرور کسالت‌آور فیلم‌‌‌ها برای یافتن شواهد و مدارک نیست.  


 


از این فناوری همچنین می‌توان به‌منظور یافتن اشیای خاص، شناسایی کلماتی ویژه (از طریق فناوری صوتی) و یا تشخیص رفتار افراد حاضر در ویدئو استفاده کرد. اگر جنایتکاری بر چهره خود خال‌کوبی داشته باشد، هوش مصنوعی می‌تواند سریع‌تر از هر فرد دیگری متوجه این موضوع شود. سیستم‌‌‌های هوشمند تجزیه‌وتحلیل ویدئویی می‌توانند به‌طور مداوم یاد بگیرند تا رفتاری غیرعادی یا نامناسب را شناسایی کنند. طبیعی است که این فناوری‌‌‌های تشخیصی، زمانی معنا پیدا می‌کند که ویدئوها و محتوای ویدئویی در دسترس باشد.


فناوری تشخیص پلاک


یکی دیگر از فناوری‌هایی که امروزه در کشورمان مورداستفاده قرار می‌گیرد و به‌شدت به تخلفات راهنمایی و رانندگی کمک می‌کند، فناوری‌‌‌های تشخیص پلاک است. برنامه‌هایی از این قبیل به ادارات پلیس کمک می‌کند تا وظایف را خودکارسازی کرده و برای شناسایی سوژه‌هایی که مقررات را زیر پا می‌گذارند به نرم‌افزار تجزیه‌وتحلیل ویدئویی متوسل شوند. این برنامه‌ها،‌ همچنین به یافتن اتومبیل‌‌‌های مسروقه، شناسایی پلاک‌‌‌های منقضی شده (در موارد لازم به تعویض پلاک) و حتی در موارد پیشرفته‌تر تشخیص افراد فاقد گواهینامه رانندگی کمک می‌کند.



برخی از سیستم‌‌‌های جدید می‌توانند 1800 تصویر پلاک را در طول تنها یک دقیقه بررسی و موردسنجش قرار دهند. تصاویر ضبط‌شده ضمناً می‌تواند به پایگاه‌‌‌های داده خصوصی اسکن پلاک منتقل شود تا بعدها نیروهای پلیس بتوانند تشخیص دهند که هر فرد مظنون یا یک سوژه در کجاها رفت‌وآمد داشته است.   


هوش مصنوعی


هوش مصنوعی در حال تغییر نحوه به‌کارگیری داده‌‌‌ها است و انتظار می‌رود بدین طریق به پیاده‌سازی یک مدل واکنشی پیشگیرانه برای پلیس کمک کند. به‌عنوان‌مثال، شرکت فناوری اینتل در تلاش است با استفاده از هوش مصنوعی به یافتن کودکان گمشده کمک کند. انتظار می‌رود داده‌‌‌های مانند شماره تلفن و آدرس IP و... برای تعیین موقعیت سوژه مورداستفاده قرار گیرند.


هوش مصنوعی همچنین می‌تواند شبکه‌‌‌های اجتماعی را در جستجوی کلمات کلیدی و تصاویر و پست‌‌‌ها و ویدیوها نظارت کند و محتوای مجرمانه را استخراج کند، کاری که به فعالیت‌‌‌های پلیس فتا وابسته است. تجزیه‌وتحلیل داده‌‌‌ها می‌تواند تعیین کند که کدام‌ یک از جرایم ممکن است بر اساس ترافیک کلمات کلیدی در آینده نزدیک رخ دهد، همچنین از طریق مکان‌یابی جغرافیایی و تکرر پست‌‌‌های با هشتگِ مشترک، می‌توان از بروز اغتشاشات جلوگیری کرد. کلان داده‌‌‌ها و هوش مصنوعی قابلیت تصویربرداری حرارتی را برای اجرای قانون بهبود بخشیده است.  



مطالعه‌ای که توسط دانشگاه یوسی‌ال‌ای انجام شد نشان می‌دهد، مناطقی که از طریق الگوریتم‌‌‌های پیش‌بینی جرم پوشش داده شده بود، 4.3 برابر کمتر از سایر مناطق در آنجا جرم رخ می‌داد. همچنین این تحقیق نشان می‌دهد برخلاف تصور رایج که فناوری هزینه‌بر است، به‌کارگیری هوش مصنوعی در ادارات پلیس تا 9 میلیون دلار صرفه‌جویی داشته است.


 هواپیماهای بدون سرنشین


پرنده هدایت‌پذیر از راه دور یا پهپاد در عمل چشم و گوش نیروی پلیس را گسترش می‌دهد و به نیروها این اطمینان خاطر را می‌دهد تا زمین را با خیال راحت‌تری پوشش دهند.


هواپیماهای بدون سرنشین را می‌توان با دوربین‌‌‌های نوری و همچنین سیستم‌‌‌های تصویربرداری حرارتی برای گشت‌زنی از آسمان مجهز کرد. در حال حاضر پهپادها در کشورمان در موارد مختلفی مورداستفاده قرار می‌گیرند ازجمله این موارد می‌توان به جستجو و نجات، نظارت بر جمعیت و... اشاره کرد.



پهپادها هنوز کاملاً به‌طور خودکار تبدیل نشده‌اند و بنابراین قبل از استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین، باید خلبانان‌هایی را مخصوص این کار آموزش داد.


اینترنت اشیاء


فناوری‌هایی که در موارد پیشین مورداستفاده بودند گاهی به هماهنگی نیاز دارند. استقرار دستگاه‌هایی که به اینترنت متصل می‌شوند، از دوربین‌‌‌های فیلم‌برداری گرفته تا فناوری نظارت، با استفاده از اینترنت اشیاء آسان‌تر و ارزان‌تر می‌شود.


دستگاه‌‌‌های دارای GPS موقعیت مکانی فرد را انتقال می‌دهند و می‌توانند برای نظارت بر وسایل نقلیه، افراد و کیس‌های مشکوک استفاده شود. تصور کنید اسلحه هوشمند، گلوله‌ای را دقیقاً به همان موقعیت جغرافیایی سوژه در محل ردیابی شلیک ‌کند.



مجرمان همیشگی، مخبران پلیس (و حتی پلیس مخفی) و سایر سوژه‌‌‌های ارزشمند را می‌توان با دستگاه‌‌‌های دارای GPS، از دستبند و پابند گرفته تا موارد کوچک غیرقابل‌شناسایی مانند گردنبند و ردیاب‌‌‌های وسیله نقلیه، تعقیب کرد.


انتهای پیام/4112/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب