دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
27 مهر 1399 - 12:30
آنا گزارش می‌دهد؛

وضعیت آب شرب مردم اسلامشهر نامناسب است/ سختی آب 3 برابر حد استاندارد سلامت

آب آشامیدنی در شهرستان اسلامشهر با وجود پرداخت آب‌بهای سنگین توسط ساکنان این منطقه در جنوب غرب تهران، از کیفیت پایینی برخوردار بوده و سلامت شهروندان اسلامشهری را به خطر انداخته است.
کد خبر : 523910
index.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه رفاه گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، اسلامشهر در جنوب غرب استان تهران با جمعیتی بالغ بر 600 هزار نفر از شرایط اسفباری که در آب شرب برخی مناطق آن وجود دارد رنج می برد؛ سختی آب بیشتر از حد استاندارد و افت فشار و قطعی آب در ساعات مختلف شبانه‌روز باعث بروز مشکلات مستمر، طولانی‌مدت و طاقت‌فرسایی برای اهالی مردم ساکن این مناطق شده است.


مقدار سختی آب، علاوه بر اینکه در آب‌های صنعتی خیلی حائز اهمیت است، از نظر بهداشت عمومی هم اهمیت خاصی دارد.


آب های سخت در درجه حرارت بالا مشکلاتی را به همراه دارد از جمله در جداره کتری و دیگ‌های بخار رسوبات کربنات کلسیم ایجاد می‌کند.


جالب اینجاست مصرف آب‌های سخت‌تر به‌علت وجود منیزیم و کلسیم مرگ‌های ناگهانی ناشی از امراض قلبی و عروقی را به‌شدت افزایش می‌دهد.


از طرفی کلسیم و منیزیم در آب‌های آشامیدنی سخت، مانع جذب فلزات سنگین نظیر سرب، کادمیوم، روی، مس و رسوب آنها در استخوان‌ها می‌شود. کلسیم که یکی از عوامل سختی آب است، در رشد استخوان و حفظ تعادل بدن دخالت دارد ولی به همان اندازه، سولفات کلسیم به علت کمی قابلیت هضم، ناراحتی‌هایی در دستگاه هاضمه بوجود می‌آورد.


البته گاهی توصیه می‌شود که جهت تأمین بهداشت و سلامت مصرف‌کنندگان، آهک به آب آشامیدنی افزوده شود اما پزشکان معتقدند، بهتر است کلسیم و منیزیم لازم بدن توسط غذا تأمین شده و حتی‌الامکان از آب‌های سبک برای شرب استفاده شود.


میزان استاندارد سختی آب شرب چقدر است؟


باید توجه داشت که بدن نسبت به سنگینی موجود در آب مورد مصرف خود حساسیت دارد، چنانچه این نوشیدنی تغییر یابد، ممکن است در دستگاه گوارش ایجاد اخلال کرده و این موضوع را به اصطلاح آب به آب شدن می‌گویند.


البته شایان ذکر است استاندارد بین‌المللی آب ایران حد نرمال آب شرب را با سختی 150 میلی گرم در لیتر و حداکثر مجاز جهت شرب سختی 500 میلی گرم در لیتر را مورد تایید قرار داده است. و در مناطق بعضی استان‌ها بین سختی 280 میلی گرم در لیتر و متأسفانه تا 600 میلی گرم در لیتر هم مورد استفاده قرار می گیرد.
مردم اسلامشهر گلایه شدیدی از وضعیت آب شرب دارند


برخی از مناطق مختلف شهرستان اسلامشهر از جمله شهرک امام حسین علیه السلام، شهرک واوان، چهاردانگه و محله امام خمینی(ره) بیشترین میزان سختی آب و شدیدترین میزان افت فشار آب را در بین دیگر نقاط این شهرستان تجربه می‌کنند.


احمد از ساکنان شهرک واوان در گفتگو با خبرگزاری آنا، با گلایه از بی‌پاسخ ماندن تقاضای جمع بی‌شماری از ساکنان این شهرک 100 هزار نفری می‌گوید: شرایط خیلی سخت است. در برخی از ساعات شبانه‌روز افت فشار شدیدی در وضعیت آب بسیاری از محله‌های شهرک حاکم است. بهانه سازمان آب هم این است که باید تانکر در بالای ساختمان نصب کنیم تا مشکل فشار آب حل شود و حتما از پمپ استفاده کنیم.


وی می‌افزاید: این یعنی هم باید هزینه چند ده میلیونی تانکر آب و پمپ بدهیم و هم هزینه برق مصرفی برای کارکرد دائمی آن و هم هزینه تعمیرات احتمالی را. تازه معلوم هم نیست اگر برق قطع بشود باید چه کاری انجام بدهیم تا مشکل افت فشار آب نداشته باشیم.


سعید از ساکنان محله امام خمینی(ره) یا همان مسکن مهر اسلامشهر هم به خبرنگار آنا، می‌گوید: ما دستگاه تصفیه آب برای خانه تهیه کردیم اما فایده ندارد. ظرف چند روز دستگاه از شدت املاح سنگینی که در آب وجود دارد از کار می افتد و این املاح معلوم نیست با بدن مردم و سلامتی آنها چه می‌کند؟


مسعودی از ساکنان شهرک امام حسین علیه السلام هم با تکرار این موضوع که وضعیت کیفیت آب شرب و فشار آب در شهرک محل سکونت وی بسیار خراب است در ادامه صحبت‌های شهروندان معترض می‌گوید: مانند خیلی از دیگر نقاط اسلامشهر وضعیت آب منطقه میان‌آباد هم خیلی خراب است و مردم دچار بیماری‌های مختلف کلیه و معده و ... شده‌اند.
قول نماینده مجلس برای حل مشکل کیفیت آب شرب در اسلامشهر


در این رابطه مردم بارها اعتراض خود را به دست مسئولان رسانده‌اند اما جوابی نگرفته‌اند تا اینکه به تازگی مهدی شریفیان نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی وارد عمل شده تا شاید بتواند مهر پایانی بر مشکلات آب شرب این منطقه از تهران بزند.


شریفیان در گفتگویی که با رسانه‌ها داشت در خصوص رفع مشکل آب آشامیدنی اهالی اسلامشهر گفت: با قول مساعد وزیر نیرو مقرر شد، طرح و برنامه‌ای برای حل مشکل سختی آب شرب و کمبود کیفیت آن در برخی مناطق شهرستان اسلامشهر، تدوین و به اجرا در بیاید.


وی با تاکید بر اینکه پیگیری مطالبات مردم در مورد کیفیت آب شرب در شهرستان اسلامشهر را در دستور کار خود دارد، گفت: گزارش‌ها و درخواست‌های متعددی از طرف مردم شهرک امام حسین علیه السلام، شهرک واوان، شهرک امام خمینی(مسکن مهر) و برخی نقاط دیگر شهرستان اسلامشهر، در مورد میزان سختی آب بیشتر از حد استاندارد به دست من رسیده است.


این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: از آنجا که بررسی‌های میدانی و آزمایشات کارشناسی و نمونه‌گیری‌های پراکنده هم، این ضعف در مسئله کیفیت آب شرب مردم را تایید کرد، برای حل این مسئله ابتدا در نشستی که با حضور مدیرعامل آبفای استان تهران برگزار شد، موضوع را پیگیری کردیم.


شریفیان با اشاره به اینکه این مسائل در حالی وجود دارد که مشترکان این مناطق همانند سایر مردم تهران و کشور هزینه آب بهای خود را می‌پردازند، خاطرنشان کرد: جمعیتی بالغ بر ۲۰۰ هزار نفر ساکن در این مناطق با این مشکل مواجه هستند، با توجه به اهمیت موضوع برای رسیدگی فوری و به منظور حفظ سلامت شهروندان و جلوگیری از تضییع حقوق مردم و برای افزایش کیفیت آب در مناطق مذکور و کاهش سختی آب تا حد استاندارد، از وزیر نیرو پیگیر حل مسئله شدیم و با قول مساعد وزیر، به زودی طرح و برنامه ای تدوین خواهد شد تا شاهد حل این مشکل هم، باشیم.


گفته می شود در حالی که میزان سختی آب حداکثر 370 برای آب شرب مشخص شده، میزان سختی آب در برخی نقاط این شهرستان تا 300 درصد بیشتر از حد استاندارد(حدود 1000) است.


رسیدگی فوری برای جلوگیری از تضییع حقوق مردم و نجات آنان از خطر بیماری‌های مختلف در اثر استفاده از آب شرب غیر استاندارد، حق مسلم مردم در این شهرستان پرجمعیت است و در صورتی که این موضوع توسط مسئولان پیگیری نشده و پشت گوش انداخته شود می‌تواند هزینه‌های سنگین درمانی، اجتماعی و امنیتی برای جامعه محلی اسلامشهر ایجاد کند.


انتهای پیام/4076/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب