دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

پاسخ به تمام شایعات درباره ماسک زدن/ از احساس خفگی تا افزایش بیماری‌های قلبی

ماسک‌های تنفسی در این روزها به بخشی از پوشش جامعه تبدیل شده‌اند. با این حال اخباری مبنی بر این وجود دارد که استفاده از ماسک در طولانی‌مدت می‌تواند آسیب‌های جبران‌ناپذیری به ریه و سلامت فرد وارد کند.
کد خبر : 523047
5415880.jpg

گروه فناوری خبرگزاری آنا، در حال حاضر تنها راه جلوگیری از ابتلا به ویروس کرونا ماسک زدن است. با این حال استفاده از ماسک برای هیچ انسانی تجربه خوشایندی به شمار نمی‌رود. عرق، آرایش، گرده‌ گل و هر ذره و ماده دیگری که در هوا موجود باشد، روی ماسک می‌نشیند و نفس کشیدن را از کاری غیرارادی به وظیفه‌ای ارادی تبدیل می‌کند. بسته به جنس ماسک، استفاده از آن می‌تواند باعث بروز آلرژی، خارش و حتی جوش و آکنه شود.


وقتی فرد زمان زیادی از ماسک استفاده می‌کند، پشت گوش‌هایش حساس شده و درد می‌گیرد. بنابراین باید از گیره نگهدارنده بند ماسک استفاده شود تا به حالت آزادانه‌تری روی صورت قرار گیرد، البته استفاده از یک ماسک حتی به این شکل بهتر از نزدن ماسک است. ماسک زدن در تابستان دشواری‌های بسیاری دارد، به‌خصوص در مکان‌هایی که رطوبت استفاده از ماسک را چالش‌برانگیزتر می‌کند.


تمام مشکلات و چالش‌های استفاده از ماسک پیش‌پاافتاده به نظر می‌رسد اگر بشر دریابد که ماسک زدن در طولانی مدت می‌تواند به ریه‌ها آسیب برساند. حال سؤال اصلی اینجاست که آیا استفاده طولانی مدت از ماسک می‌تواند ضرری برای ریه‌های انسان داشته باشد؟


ماسک زدن باعث مسمومیت با کربن دی‌اکسید می‌شود؟


ادعاهایی مبنی بر این که ماسک زدن باعث آسیب به ریه‌ها می‌شود و به طور کلی برای سلامت فرد مضر است، پس از توصیه‌ سازمان بهداشت جهانی به زدن ماسک برای جلوگیری از ابتلا به کرونا شروع شد. اخبار زرد بسیاری در فضای مجازی پیرامون این موضوع منتشر شد که به مردم هشدار می‌داد استفاده طولانی مدت از ماسک آسیب‌های جبران‌ناپذیری به ریه‌ها وارد می‌کند که یکی از آنها هایپرکاپنیا یا مسمویت با کربن دی‌اکسید است.


به گفته ویکتوریا فاستر، محقق حوزه سرطان کودکان؛ استفاده از ماسک پارچه‌ای یا هر نوع ماسک دیگری باعث مسمومیت با کربن دی‌اکسید نمی‌شود چراکه مولکول‌های کربن دی‌اکسید بسیار ریز بوده و به‌راحتی از منافذ ماسک عبور می‌کند. برای مثال جراح‌ها را در نظر بگیرید که در هنگام جراحی برای ساعت‌ها ماسک می‌زنند و هیچ اتفاقی برای میزان کربن دی‌اکسید خونشان نمی‌افتد.


ماسک باعث کمبود اکسیژن‌رسانی به عروق قلبی می‌شود؟


برخی بر این باورند که استفاده روزانه از ماسک اکسیژن مصرفی بدن را به حدی کاهش می‌دهد که اکسیژن‌رسانی به بافت‌ها با مشکل برمی‌خورد و فرد دچار هیپوکسی یا کم‌اکسیژنی می‌شود. برخلاف آنچه کاربران شبکه‌های اجتماعی ادعا می‌کنند، استفاده روزانه از ماسک باعث کاهش اکسیژن مصرفی بدن نمی‌شود.


به گفته دنیل دیاز، محقق دانشکده پزشکی دانشگاه ملی مکزیک؛ استفاده از ماسک باعث هیپوکسمیا یا کمبود اکسیژن در سرخرگ‌ها نیز نمی‌شود. این باور غلط ریشه در احساس کمبود هوایی دارد که فرد در هنگام ماسک زدن تجربه می‌کند. احساس کمبود هوا بسته به جنس ماسک متفاوت است، با این حال هیچ نوع ماسکی باعث هیپوکسی نمی‌شود.


چرا باید ماسک بزنیم؟


دستورالعمل‌ها در خصوص این که چه کسانی باید ماسک بزنند و چرا باید ماسک بزنند، شفاف و واضح است. کودکان زیر دو سال و افراد مبتلا به مشکلات تنفسی نباید ماسک بزنند. همچنین توصیه می‌شود که مردم از ماسک‌های N95 استفاده نکنند چراکه این ماسک‌ها مخصوص کادر درمان است. افراد مبتلا به آسم یا بیماری مزمن انسدادی ریه  گمان می‌کنند که نباید از ماسک استفاده کنند. این در حالی است که متخصصان توصیه می‌کنند در شرایط کنونی همه افراد حتی مبتلایان به آسم و بیماری مزمن انسدادی ریه نیز از ماسک استفاده کنند.


در حال حاضر باید از افرادی که در معرض خطر قرار دارند، به خصوص کسانی که مجاری تنفسی حساس دارند، محافظت کرد. در صورتی که افراد علاقه‌ای به زدن ماسک ندارند، توصیه می‌شود که از حضور در مکان‌های عمومی و پرتردد اجتناب کنند، به عبارت دیگر از خانه خارج نشوند. اگر هر روز ماسک بزنید، چه اتفاقی برای ریه‌ها و بدن‌تان می‌افتد؟ پاسخ هر متخصص بهداشت، پزشکی و جراحی به این پرسش این است: هیچ اتفاقی نمی‌افتد و هیچ صدمه‌ای به فرد وارد نمی‌شود.



انتهای پیام/4021/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب