دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
14 مهر 1399 - 08:00
دانستنی‌های علمی/ 15؛

فناوری پلاسما چیست؟

پلاسما حالتی فراتر از گاز است و به همین دلیل حالت چهارم ماده خوانده می‌شود.
کد خبر : 520559

به گزارش خبرنگار حوزه‌ علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، پلاسما حالت چهارم ماده است. جامد، مایع و گاز حالاتی از ماده هستند که با آنها آشنا هستیم، اگر کاری کنیم که در حالت گازی هسته مقداری از الکترون فاصله بگیرد و در مرکز نباشد، ماده به حالت پلاسما می‌رسد. این اتفاق چگونه می‌‌افتد؟ وقتی اتم در یک جریان الکتریکی یا در یک میدان الکتریکی قرار می‌گیرد، باعث دور شدن هسته از الکترون می‌شود که این حالت گاز یونیزه نام دارد و همان پلاسمای مورد نظر است.


برای آب‌دوست کردن یک سطح باید از گاز اکسیژن استفاده کرد، در حالی که برای آب‌گریز کردن از گاز فلور استفاده می‌شود. گاز اکسیژن خاصیت آب‌دوستی و گاز فلور خاصیت آب‌گریزی سطح را افزایش می‌دهد. البته این امر به ماهیت ذره نیز بستگی دارد. با این حال باید به یاد داشت که فناوری پلاسما فناوری موقتی است و باید به صورت پیش‌فر‌آوری استفاده شود.


فناوری پلاسما کاربردهای بسیاری در صنایع مختلف دارد. حال دانشمندان ایرانی از فناوری پلاسما روی بستر پلاستیکی سپر خودرو استفاده می‌کنند. این امر باعث می‌شود که رنگ با استحکام بیشتری روی سطح بنشیند، همچنین ماندگاری، درخشندگی و جلای رنگ را افزایش می‌دهد. استفاده از این فناوری در صنایع بسته‌بندی می‌تواند جلای ویژه‌ای به محصولات بدهد.


انتهای پیام/4021/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب