دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

رشد جنین جوجه در تراشه‌های زیستی جدید

محققان موفق به ساخت ابزار تشخیصی زیستی با استفاده از طراحی یک تخم‌مرغ روی تراشه شدند. با تزریق خون یا دیگر مایعات بدن به درون این تراشه می‌توان بیماری‌ها و ناهنجاری‌ها را به سرعت تشخیص داد.
کد خبر : 51974

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از ستاد ویژه توسعه نانو، سیستم‌های «آزمایشگاه روی تراشه» (LOC) در 20 سال گذشته، پیشرفت‌های بسیار زیادی داشته‌اند. طرح‌های بسیار زیادی از این تراشه‌ها در حال حاضر وجود دارند که از آن جمله می‌توان به شش روی تراشه، قلب روی تراشه و کلیه روی تراشه اشاره کرد.


به دلیل وجود چالش‌های بسیار زیاد در ذخیره فاکتورهای حیاتی درون یک LOC متداول، هنوز یک سیستم ایده‌آل رویان روی تراشه ارائه نشده است. اما اکنون دو دانشمند دانشگاه تسینگوا چین با استفاده از پلی‌دی متیل سیلوکسان (PDMS) موفق به ساخت یک پوسته شفاف شدند که شکل و انحنای آن مشابه به یک پوسته تخم‌مرغ واقعی است.


مهم‌ترین ویژگی «آزمایشگاه روی تراشه»‌های متداول، مربوط به بخش شیمیایی آن یعنی کوچک کردن تست‌های شیمیایی و ایجاد یک ابزار بسیار کوچک است. این ابزار جدید زیستی (تخم‌مرع روی تراشه) نیز در جهت کوچک کردن سیستم و تبدیل آن به یک ابزار بسیار کوچک است.


این سیستم زیست تقلیدی که توسط این دو محقق ساخته شده است به طور قابل ملاحظه‌ای مدت زمان کشت رویان را کاهش می‌دهد. PDMS یکی از بهترین مواد زیستی است که کاربردهای فراوانی دارد. علاوه براین، این ماده برای تصویربرداری فلورسنت در محیط زنده بسیار مناسب است.


در آزمایش‌ها که به مدت دو سال به طول انجامیدند، این پژوهشگران یک سری‌PDMS های شفاف پوسته تخم‌مرغی برای کشت موفق‌آمیز جنین مرغ (به مدت 17/5 روز) ساختند. جنین‌ها در این ساختارهای تخم‌مرغی مصنوعی قرار گرفتند و غشاهای کرویوآلانتویک (Chroioallantoic) در این جنین مشاهده شدند. این پوسته‌های زیست‌تقلیدی که دارای شفافیت بسیار بالا و با مهندسی زیرکانه‌ای طراحی شده‌اند، نوید بخش یک مکان جدید برای مطالعه رشد جنین هستند.


PDMS یکی از بهترین مواد زیست سازگار شناخته شده است که در حال حاضر نیز در مراکز درمانی از آن استفاده می‌شود و بنابراین روش به کارگرفته شده توسط این محققان کاملاً ایمن و بی‌خطر است و کاربردهای فراوانی می‌تواند داشته باشد.


این پژوهشگران کاربردهای تراشه خود را نیز پیش‌بینی کرده‌اند. یکی از کاربردهایی که می‌توان از این تراشه انتظار داشت شامل تزریق خون یا دیگر سیالات بدن درون این تراشه به منظور تشخیص زودهنگام بیماری‌ها (ناهنجاری‌ها) است. در حقیقت این تراشه یک ابزار زیستی طبیعی است که قادر است از بسیاری فناوری‌هایی که در حال حاضر استفاده می‌شوند پیشی بگیرد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب