سید ابراهیم رئیسی برای انتخابات ریاستجمهوری ۱۴۰۰ میآید؟
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، نام چهرههای بسیار زیاد و متنوعی از جناحهای گوناگون در انتخابات ریاست جمهوری مطرح است که به احتمال زیاد جدی بودن حضور آنها در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ تا اواخر پاییز و یا اوایل زمستان مشخص میشود، اما در این میان نام کسی به گوش میرسد که در حال حاضر تمام دغدغهاش مبارزه با فساد در همه جای کشور است.
حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی فردی است که این روزها بدون اینکه خودش صحبتی درباره حضورش در انتخابات سال آینده کرده باشد، نامش در رسانهها بسیار مطرح است؛ البته این مقام مسئول، نامزد انتخاباتی سال ۹۶ بود، نامزدی که پس از حجتالاسلام و المسلمین حسن روحانی به لحاظ رأی آوری با کسب قریب به ۱۶ میلیون رأی در جایگاه دوم قرار گرفت.
اما پس از انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۶ ؛ به دلیل سوابق مدیریتی و سیاسی فراوان، حجت الاسلام و المسلمین رئیسی، در ۱۶ اسفند ۹۷ از سوی مقام معظم رهبری به عنوان رئیس قوه قضائیه انتخاب شد و تاکنون کاری کرده کارستان؛ روزی رئیسی به قوه آمد، گفت که با فساد در هر جای کشور و هر دستگاهی مقابله می کند و تا کنون هم همین کار را کرده است.
رئیسی و حدسوگمانها!
گمانهزنیهایی متعدد برای حضور سید ابراهیم رئیسی در انتخابات ریاست جمهوری آینده وجود دارد و حتی مسئولان کشور هم اطلاعاتی درست و یا غلط درباره این دولتمرد کشورمان در فضای مجازی، خبرگزاریها و ... از خود ارائه میکنند؛ اما این حدس و گمانها در حالی دست به دست میچرخد که حجتالاسلام و المسلمین محسنی اژهای، معاون اول رئیس قوه قضائیه اظهار کرده که «رئیسی برای انتخابات ۱۴۰۰ نخواهد آمد».
اما اخیرا احمد امیرآبادی فراهانی، عضو جبهه پایداری و از اعضای هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی، در گفتوگویی تلویزیونی از آمدن مجدد رئیسی به عنوان کاندیدای ریاست جمهوری در ۱۴۰۰ حمایت کرد؛ اما در ادامه امیرحسین قاضیزاده هاشمی نایب رئیس مجلس و نماینده مشهد، در توئیتی از مخالفت رئیس قوه قضائیه با کاندیداتوریاش در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ خبر داده است.
افزون بر این نباید فراموش کنیم که رئیسی میتواند یکی از مهم ترین کاندیداهای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری سال آینده باشد، زیرا او حامیانی دارد که معتقدند حجت الاسلام و المسلمین رئیسی بهترین گزینه ممکن است و از دوره ریاست او بر قوه قضائیه هم این حامیان بیشتر شدهاند؛ حالا باید چشم انتظار روزی باشیم و ببینیم سکاندار قوه قضائیه چه تصمیمی برای آینده ۴ ساله خود دارد؟ آیا قصد اعمال تدابیر مهمتری در حوزه قضا دارد و یا تمام تمرکزش را بر روی انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ امسال گذاشته است.
اصولگرایان در انتظار ورود مردی از جنس مردم
این روزها چهرههای متفاوتی از اصولگرایان برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری میبینیم و میشنویم، اما گزینهای که روی آن حساب زیادی باز کردهاند، همان سید ابراهیم رئیسی است که مدت زیادی است که اصولگرایان در انتظار تصمیم این مقام مسئول برای انتخابات ریاست جمهوری هستند، اما مسئله مهم این است که رئیسی اگر قصد ورود به انتخابات را هم داشته باشد باید ببینیم با چه برنامه مدون و با چه تیمی در این عرصه ورود پیدا میکند؟ اما طبیعتا تا حدودی زمان میبرد تا آرایش دقیق نیروهای جریان اصولگرایی برای حضور در انتخابات ۱۴۰۰ و اینکه چه کسانی میخواهند کاندیدا شوند، مشخص شود.
حال به نظر میرسد که رئیسی تا حدودی حمایت اصولگرایان از خودش را در این میدان داشته باشد، زیرا فعالیت و اقدام درخشان او در دستگاه قضا هم تا حدودی توانسته محبوبیت او را در میان مردم و حتی مسئولان دولتی بیش از پیش کند، برای مثال محمدحسن قدیری ابیانه معتقد است که اگر رئیسی امسال نامزد انتخاباتی شود حتما رای خواهد آورد، زیرا رای پایه ۱۶ میلیونی برای خود دارد، همچنین عملکردش در قوه قضائیه رضایت مردمی را با خود به همراه داشته و مردم هم از رای دادن به روحانی کاملا پشیمان هستند.
قدیری ابیانه تاکید کرد که اگر رئیسی وارد عرصه انتخابات شود، چه اصولگرا چه اصلاح طلب در مقابل آن نمیتوانند رای کسب کنند، البته برنامه نامزدهای انتخاباتی از اهمیت بالایی برخوردار است.
در ادامه محمد مهاجری تحلیلگر مسائل سیاسی نظر دیگری دارد او بر این باور است که بعید می دانم حضور آقای رئیسی در عرصه ریاست جمهوری همراه با اقبال زیادی باشد؛ بنابراین خیلی به نفع او نیست که در انتخابات ریاست جمهوری نامزد شود.
سرانجام چه میشود؟ رئیسی میآید؟
حدود ۸ ماه به شکستن سکوت انتخاباتی مانده و تقریبا میتوان گفت که بسیاری از مسئولان در تب و تاب تبلیغات برای ۴ سال آینده خودشان هستند، اما باید دید که این تب و تابها تا چه اندازه برای رفع مشکلات مردم است و تدبیری خاص جهت رفع مشکلات اقتصادی، معیشتی و... اندیشیده شده یا خیر؟ این دقیقا همان چراغی است که برای روشن شدنش، جامعه نیاز به مسئولی دغدغهمند و برنامهای اصولی دارد، زیرا وعدههای در ظاهر زیبا، اما در عمل پوچ برای این کشور نمیتواند موثر باشد.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
انتهای پیام/
انتهای پیام/