دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
09 مهر 1399 - 00:05
رئیس مركز تحقيقات توسعه علوم پرستاری و مامایی:

50 عنوان کتاب در زمینه پرستاری و مامایی تألیف شد/ استقبال از «سامانه مراقبت از راه دور بیماران کرونایی بعد از ترخیص»

رئیس مركز تحقيقات توسعه علوم پرستاری و مامایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف‌آباد گفت: حدود 50 جلد کتاب جزء تألیفات این مرکز است که اکنون در بازار به فروش می‌رسد.
کد خبر : 516708
523.jpg

گروه استان‌‌های خبرگزاری آنا، در راستای ابلاغ سال 1394 با موضوع راه‌اندازی مراکز تحقیقاتی در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی، ايده راه‌اندازی مركز تحقيقات توسعه علوم پرستاری و مامایی مطرح و موافقت اصولی با درخواست ایجاد آن در شورای پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف‌آباد و کمیسیون تصویب مراکز تحقیقاتی سازمان مرکزی این دانشگاه اخذ شد و مرکز پس از تجهیز و ساماندهی از تابستان سال 1395 فعالیت جدی خود را آغاز کرد.


خبرنگار خبرگزاری آنا برای بررسی مأموریت‌ها، اهداف، فعالیت‌ها و دستاوردهای این مرکز با مریم مقیمیان استاديار، عضو هيئت علمی گروه پرستاری، مشاوره حرفه‌ای و  بين‌حرفه‌ای در سلامت روان، اخلاق و معنويت در پرستاری و رئیس مركز تحقيقات توسعه علوم پرستاری و مامایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف‌آباد گفتگو کرده است که مشروح آن را می‌خوانید.


آنا: درباره چگونگی و چرایی ایجاد مركز تحقيقات توسعه علوم پرستاری و مامایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف‌آباد توضیح دهید.


مریم مقیمیان


مقیمیان: مركز تحقيقات توسعه علوم پرستاری و مامایی از سال 95 در دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف‌آباد آغاز به کار کرد. این دانشگاه به‌عنوان دانشگاه جامع مستقل، رشته‌های علوم پزشکی را پوشش می‌دهد و همه آنها را به‌صورت فعال و به‌عنوان یک رشته قدیمی داراست. بر این اساس و با توجه به اینکه در استان اصفهان هم چنین مرکز تحقیقاتی وجود نداشت، تصمیم گرفته شد که این مرکز با استفاده از ظرفیتی که از اعضای هیئت علمی در رشته‌های مختلف داشتیم و محققان و پژوهشگرانی که در استان در دانشگاه‌های همجوار تمایل به همکاری داشتند، راه‌اندازی شود.


سال‌های اخیر با هسته‌های مختلف اعم از تحقیقات پرستاری، مامایی و بین‌رشته‌ای که در این مرکز تحقیقات تشکیل شد، فعالیت‌‌ها را در شاخص‌ها و موضوعاتی که به مراکز تکلیف شده و از طرف وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی به‌عنوان شاخص‌های ارزیابی مطرح بود در قالب و چارچوب استانداردهای مشخص، گسترش دادیم.


آنا: چه مأموریت یا مأموریت‌هایی برای این مرکز تعریف شده و آیا اکنون در انجام مأموریت‌ها فعال است؟


مقیمیان: مأموریت‌هایی که تعیین کردیم، یک‌سری مأموریت‌های پنج‌ساله اعم از انجام یک‌سری تحقیقات بین‌رشته‌ای مبتنی‌بر نیاز جامعه  بود که همچنان در راستای این برنامه پیش می‌رویم. اکنون در حال انجام و اجرای یک‌سری طرح‌های خدماتی و برون‌دانشگاهی در سطح کلان با مؤسسات، سازمان‌ها و ارگان‌های مختلف هستیم.


پیگیری تولید محصولات دانش‌بنیان و محصولاتی که به نام مرکز ثبت شده و مورد نیاز جامعه باشد، برگزاری کارگاه‌های آموزشی پژوهشی، همایش‌ها ملی و تألیف - که این تألیفات می‌تواند به نام مرکز تحقیقات و دانشگاه مورد استفاده دانشجویان و سازمان‌های مختلف قرار بگیرد- همه جزء مأموریت‌های پنج‌ساله مرکز است که همچنان در راستای این مأموریت‌ها در حال حرکت و در حال اجرای موفقیت‌آمیز تمام برنامه‌ها هستیم.


تألیف 50 عنوان کتاب و درآمدزایی از طریق فروش


آنا: تاکنون چه فعالیت‌ها و دستاوردهایی در این مرکز تحقیقاتی صورت گرفته است؟


مقیمیان: در راستای مأموریت‌های مرکز تحقيقات توسعه علوم پرستاری و مامایی، تاکنون فعالیت‌های عمده‌ای داشته‌ایم، علاوه‌بر چاپ مقالات در مجلات معتبر داخلی و بین‌المللی، بالغ بر 100 مقاله را با اپلیکیشن مرکز تحقیقات چاپ کرده‌ایم، حدود 50 جلد کتاب جزء تألیفات این مرکز است که همه به‌عنوان درآمدزایی مرکز تحقیقات در حال فروش است.


طرح‌های برون‌دانشگاهی نیز با سازمان‌ها و ارگان‌های مختلف خصوصی را در دست اجرا داریم و یک‌سری طرح‌ها هم پایان‌ یافته است که تاکنون بیشتر از 2 میلیارد تومان درآمد از طرح‌های انجام‌شده داشته‌ایم.


تاکنون بالغ‌بر 100 عنوان کارگاه آموزشی-پژوهشی را برای استادان و دانشجویان دانشگاه‌ها و سازمان‌های مختلف و آموزش‌های ضمن‌خدمت کارکنان برگزار و حدود 10 محصول را ساخته و ارائه کرده‌ایم. چهار همایش نیز برگزار کرده‌ایم که آخرین آن آبان امسال به‌عنوان همایش ملی تولید دانش سلامتی در مواجهه با کرونا و حکمرانی در جهان پس از کرونا خواهد بود که به‌صورت بین‌رشته‌ای است و تمام رشته‌هایی که می‌توانند در جهان پساکرونا درگیر تغییر سبک زندگی مردم باشند را در این همایش وارد کردیم و اکنون در حال اجراست و به‌زودی گزارش‌های آن را ارائه خواهیم کرد.


انعقاد 20 تفاهم‌نامه با مؤسسات دولتی یا خصوصی


آنا: تعامل نهادها و مراکز مربوط به این مرکز با شما چگونه بوده و آیا قرارداد و تفاهم‌نامه‌ای در زمینه‌های همکاری صورت گرفته است؟


مركز تحقيقات توسعه علوم پرستاری و مامایی


مقیمیان: بله، به‌دلیل اینکه واحد نجف‌آباد یک واحد شناخته شده و دانشگاه برتر بین دانشگاه‌های آزاد و استان اصفهان است، وقتی وارد مذاکراتی برای عقد قرارداد و تفاهم‌نامه با سازمان‌های مختلف می‌شویم، موفقیت‌آمیز خواهد بود.


تاکنون بالغ بر 20 تفاهم‌نامه با مؤسسات دولتی یا خصوصی داشته‌ایم که شامل تفاهم‌نامه‌های همکاری برای برگزاری دوره‌ها و کارگاه‌ها یا برای ارائه خدمت و یا برای دراختیارگذاری ظرفیت‌های مختلف آزمایشگاهی دانشگاه بوده است و این قراردادها و تفاهم‌نامه‌ها همچنان هم به قوت خود باقی هستند.


طراحی پایان‌نامه‌های مختلفی به‌صورت بین‌رشته‌ای


آنا: جایگاه پایان‌نامه‌های دانشجویی و طرح‌های پژوهشی استادان و اعضای هیئت علمی در این مرکز چگونه است؟


مقیمیان: دانشجویان کارشناسی ارشد پرستاری و مامایی زیر نظر مرکز تحقیقات و با همکاری این مرکز برای انجام پژوهش‌های خود در حال فعالیت هستند. فراخوانی رسمی برای دانشجویان رشته‌های دیگر نیز در دانشگاه داده‌ایم که به‌صورت بین‌رشته‌ای پایان‌نامه‌هایی را طراحی کنند تا بتوانیم ظرفیت‌های موجود در مرکز آزمایشگاه‌های تابعه دانشگاه را در اختیار آنان بگذاریم.


پایان‌نامه‌های مختلفی به‌صورت بین‌رشته‌ای هم طراحی شده که در حال اجراست و بیشتر در حوزه ساخت محصول فعالیت می‌کنند که بتوانند محصولاتی در زمینه نیاز جامعه عرضه کنند.


ارائه طرح سامانه مراقبت از راه دور بیماران کرونایی پس از ترخیص


آنا: آیا در دوران کرونا مرکز تحقیقات متبوع شما موفق به تولید محصول در مبارزه با این ویروس شده است؟


مقیمیان: از زمانی که با شیوع کرونا در استان اصفهان مواجه شدیم، طرحی را به‌عنوان سامانه مراقبت از راه دور بیماران کرونایی پس از ترخیص به دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و سازمان تأمین اجتماعی استان ارائه کردیم که با نظر مثبت سازمان تأمین اجتماعی، طراحی اولیه این سامانه انجام شد و به پیشنهاد آن سازمان، سامانه مراقبت از راه دور برای سایر بیماران مزمن هم در حال گسترش است و امیدواریم امسال بتوانیم این سامانه را در بیمارستان‌های تأمین اجتماعی مستقر کنیم.


ساخت دستگاه ضدعفونی و خشک‌کننده دست



فعالیت دیگر مرکز تحقيقات توسعه علوم پرستاری و مامایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف‌آباد در زمینه ساخت دستگاه ضدعفونی‌ و خشک‌کننده دست بود که ساخته و ارائه شد. فعالیت سوم ما در زمینه کرونا برگزاری همایش ملی بود تا تحقیقات فردی را در راستای تولید دانش یکپارچه کنیم. در کنار همه اینها پژوهشگران و اعضای هیئت‌ علمی که در مرکز تحقیقات مستقر هستند، تحقیقات متعددی به‌صورت چاپ مقاله داشتند که مقالات آنان اکنون یا پذیرفته‌شده یا در حال چاپ است.


همه شاخص‌های ارزیابی را برآورده کرده‌ایم


آنا: فعالیت مرکز تحقيقات توسعه علوم پرستاری و مامایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف‌آباد  را چگونه ارزیابی می‌کنید و آیا می‌تواند به فعالیت خود ادامه دهد؟


مقیمیان: شرایط استاندارد یک مرکز تحقیقات را داشته‌ایم. سال 98 به‌عنوان مرکز تحقیقات برتر حوزه علوم پزشکی در دانشگاه آزاد اسلامی در جشنواره فرهیختگان رتبه نخست را کسب کردیم که این نشان‌دهنده این است؛ توانسته بودیم همه شاخص‌های ارزیابی را برآورده کنیم. امسال هم به‌عنوان مرکز تحقیقات سطح یک دانشگاه آزاد اسلامی فعالیت می‌کنیم و عملاً به نظر نمی‌رسد که برای ادامه فعالیت نگرانی وجود داشته باشد.


انتهای پیام/4103/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب