دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در دیدار وزیر تحصیلات عالیه افغانستان با میرزاده مطرح شد:

اعلام آمادگی دانشگاه آزاد اسلامی برای بورسیه دانشجویان افغانستانی و تاسیس شعبه در هرات و مزار شریف

دکتر فریده مومند، وزیر تحصیلات عالیه افغانستان به همراه سفیر این کشور در ایران و تنی چند از مسئولان دانشگاه‌های جمهوری اسلامی افغانستان با دکتر میرزاده، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی دیدار و گفتگو کرد.
کد خبر : 51561

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دکتر میرزاده در این دیدار ضمن خوشامدگویی، به تاریخچه تأسیس دانشگاه آزاد اسلامی اشاره کرد و گفت: دانشگاه آزاد اسلامی در حال حاضر دارای 400 واحد دانشگاهی در داخل و 5 واحد در خارج از کشور است.


وی با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی دارای یک میلیون و 700هزار دانشجوست، اظهار داشت: 70هزار عضو هیأت علمی تمام وقت، پاره وقت و مدعو با دانشگاه آزاد اسلامی همکاری دارند که البته نیمی از این تعداد بصورت تمام وقت فعالیت می کنند.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه حدود 40 درصد بار آموزش عالی کشور برعهده دانشگاه آزاد اسلامی است، تصریح کرد: 56درصد بار تحصیلات تکمیلی نیز بر دوش دانشگاه آزاد اسلامی است که تا پایان سال جاری به 60درصد خواهد رسید.


وی افزود: 30درصد از کل دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی که شامل 500 هزار نفر می شود، در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری تحصیل می کنند.


میرزاده با تأکید بر اینکه دانشگاه آزاد اسلامی در تمامی زمینه های علمی شامل پزشکی، زبان های خارجی، مهندسی، علوم انسانی، هنر و ادبیات فعالیت دارد، گفت: نیمی از فارغ التحصیلان کشور در تمامی دوره ها، متعلق به دانشگاه آزاد اسلامی است. براساس سرشماری سال 1390، کشور ایران دارای 10میلیون فارغ التحصیل تحصیلات عالی بوده است که از این تعداد 5میلیون متعلق به دانشگاه آزاد اسلامی است.


آمادگی دانشگاه آزاد اسلامی برای تاسیس شعبه در شهرهای هرات و مزار شریف


وی با اشاره به طرح ها و پروژه های علمی و پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی، تأکید کرد: طرح ساها یک آزمایشگاه بزرگ ملی است که دارای 7هزار و 600 آزمایشگاه و 3هزار و 600 کارگاه است که از طریق سیستم اینترنتی به یکدیگر متصل هستند. بنابراین هر دانشجو در هر نقطه ای از کشور می تواند از خدمات این طرح بهره مند شود.


دکتر میرزاده به همکاریهای بیشتر با کشور دوست و برادر افغانستان در حوزه های علمی و پژوهشی تأکید کرد و گفت: دانشگاه آزاد اسلامی آمادگی دارد شعبه های هرات و مزار شریف را نیز دایر کند و رشته های علوم پزشکی و مهندسی را نیز در واحد کابل راه اندازی کند.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: موافقتنامه قبلی دانشگاه آزاد اسلامی و وزارت تحصیلات عالیه افغانستان باید مورد بازبینی قرار گیرد تا موافقتنامه جدیدی با توجه به درخواست های مطرح شده، تدوین شود.


وی با بیان اینکه دوستی و همراهی که میان دو کشور است، از طریق امور علمی می تواند تقویت شود، اظهار داشت: دانشگاه آزاد اسلامی آمادگی دارد که با اساتید افغانستانی در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی در داخل کشور همکاری داشته باشد تا از تجارب و علم آنها بهره مند شود.


وی افزود: همچنین در جهت توسعه علمی دو کشور ایران و افغانستان، بنا به پیشنهاد وزیر تحصیلات عالیه افغانستان می توانیم در رشته های مختلف دانشجویان افغانستانی را بورس کرده یا تخفیف ویژه ای برای آنان در نظر بگیریم.



وزیر تحصیلات عالیه افغانستان: دانشگاه آزاد اسلامی یکی از دانشگاههای معتبر و مطرح در ایران و خارج از کشور است


در ادامه این جلسه، دکتر فریده مومند وزیر تحصیلات عالیه افغانستان ضمن ابراز خرسندی از حضور در دانشگاه آزاد اسلامی و دیدار با مسئولان بلندپایه این دانشگاه، گفت: دانشگاه آزاد اسلامی با دارا بودن قدمتی چندساله و رشته های قابل توجه، یکی از دانشگاههای معتبر و مطرح در ایران و خارج از کشور است.


وی با بیان اینکه دولت افغانستان با دولت همزبان ایران رابطه ای دوستانه دارد، اظهار داشت: ما دارای مشترکات زیادی در زمینه های فرهنگی، دینی و زبانی هستیم که برای تحکیم این روابط می توانیم در حوزه آکادمیک همکاریهای بیشتری داشته باشیم.


دکتر مومند به فعالیت ارزنده واحد کابل دانشگاه آزاد اسلامی اشاره کرد و گفت: شعبه ای که در افغانستان ایجاد شده، بسیار مورد علاقه دانشجویان و وزارت تحصیلات عالیه این کشور است.


وی با بیان اینکه در بخش های مختلف پژوهشی، می توانیم ارتباط و همکاری بیشتری داشته باشیم، خاطرنشان کرد: کشور افغانستان در دوره دکتری پژوهش محور، مراحل ابتدایی را سپری می کند بنابراین می توانیم در این زمینه از تجارب شما استفاده کنیم. همچنین در حوزه چاپ و نشر با مشکلاتی مواجه هستیم و از اینکه دانشگاه آزاد اسلامی نسخه های جدیدی از محصولات چاپی خود را در اختیار ما قرار داده، قدردانی می کنیم.


وی افزود: با توجه به وضعیت فعلی آموزش عالی در افغانستان، انتظار می رود نیاز این کشور مورد توجه قرار گیرد و بدون نیازسنجی، رشته ای اضافه نشود.


وزیر تحصیلات عالیه افغانستان خواستار همکاری دانشگاه آزاد اسلامی با فارغ التحصیلان افغانستان در عرصه های پژوهشی و تحقیقاتی شد و افزود: امیدواریم دانشگاه آزاد اسلامی با توجه به قدمت، عظمت و اعتباری که دارد، شرایط بورسیه برای دانشجویان افغان فراهم کند.


آمادگی دانشگاه آزاد اسلامی برای برگزاری دوره های دکتری پژوهش محور برای اساتید افغانستان


در ادامه، دکتر حسین ابراهیمی مدیرکل بین الملل دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه واحد افغانستان یکی از چهار واحد فعال خارج از کشور دانشگاه است، گفت: خوشبختانه وزارت تحصیلات عالیه افغانستان همکاری خوبی با دانشگاه آزاد اسلامی دارد و مدارک ما در این کشور مورد تأیید است.


دکتر ابراهیمی با اشاره به غیرانتفاعی بودن دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: این دانشگاه چه در داخل و چه در خارج از کشور، مجموعه ای غیرانتفاعی محسوب می شود و منافع و منابع آن متعلق به هیچکس نیست و درآمد آن صرف توسعه خود دانشگاه می شود.


وی افزود: این در حالی است که واحد کابل دانشگاه آزاد اسلامی در کشور افغانستان، مجموعه خصوصی محسوب می شود که انتظار داریم با کمک وزارت تحصیلات عالیه افغانستان از حالت خصوصی خارج و به عنوان غیرانتفاعی شناخته شود.


ابراهیمی با اعلام آمادگی برای توسعه رشته های موردنیاز کشور افغانستان، گفت: دانشگاه آزاد اسلامی آمادگی دارد در کشور افغانستان شعب خود را توسعه دهد. همچنین این دانشگاه می تواند برای اعضای هیأت علمی کشور افغانستان، دوره های دکتری پژوهش محور برگزار کند.



در ادامه، دکتر رحیمی رئیس واحد کابل دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به عمر 5ساله این واحد گفت: در این مدت شاهد حمایت همه جانبه وزارت تحصیلات عالیه افغانستان بوده ایم.


وی با اشاره به لزوم تأسیس رشته های جدید با توجه به نیاز کشور افغانستان گفت: درخواست تأسیس رشته های عمران و مهندسی محیط زیست برای تصویب به وزارت تحصیلات عالیه افغانستان ارائه شده که مراحل نهایی آن در حال انجام است.


دکتر رحیمی با بیان اینکه شهر هرات قطب فرهنگی کشور افغانستان محسوب می شود، تمایل دانشگاه آزاد اسلامی برای تأسیس شعبه ای در این شهر فرهنگی را اعلام کرد.


رئیس واحد کابل با اشاره به طولانی بودن زمان صدور ویزا برای اساتید پروازی، خواستار همکاری وزارت تحصیلات عالیه افغانستان برای کاهش زمان این فرآیند شد.


وزیر تحصیلات عالیه افغانستان به همراه سفیر این کشور در ایران و تنی چند از مسولان دانشگاه های جمهوری اسلامی افغانستان ضمن دیدار با رییس دانشگاه آزاد اسلامی از امکانات آموزشی و پژوهشی واحد علوم تحقیقات نیز بازدید کرد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب