دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
26 شهريور 1399 - 11:07
روانشناس کودک و نوجوان تشریح کرد؛

شیوه‌های مؤثر برای گفتگو با نوجوانان چیست؟

روانشناس کودک و نوجوان شیوه‌های مناسب گفتگو با نوجوانان را تشریح کرد و گفت:‌ نباید دیدگاه خود را به فرزندانتان تحمیل و به اجبار او را وادار به انجام کاری کنید.
کد خبر : 515353
WhatsApp Image 2020-09-15 at 20.13.16.jpeg

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از کاشان، غلامعباس کوچکی در نشست هم‌اندیشی اولیا و مربیان هنرستان پسرانه سمای دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان درباره انواع شیوه‌های مؤثر برای گفتگو با جوانان اظهار کرد:‌ نباید دیدگاه خود را به فرزندانتان تحمیل و به اجبار او را وادار به انجام کار کنید. بهترین زمان برای گفتگو با نوجوان زمانی است که حوصله و وقت کافی دارد به‌دلیل اینکه بهتر نتیجه می‌گیرید.


وی افزود: آغاز صحبت با نوجوانان دشوار بوده و صحبت درباره مواد مخدر و الکل حتی سخت‌تر نیز هست. روش‌هایی برای تعامل با نوجوانان که روابط باز و مثبت را ترویج می‌دهد، وجود دارد. اگر می‌خواهید مکالمه سازنده با نوجوانان داشته باشید، این را بدانید که هنگامی که نوجوان احساس قضاوت و یا محکوم شدن می‌کند، احتمال کمتری دارد که پذیرای پیام شما باشد. پیشنهاد می‌کنیم به‌منظور دستیابی به بهترین نتیجه برای شما و نوجوانتان، سعی کنید موقعیتی بی‌طرف و آزاد را حفظ کرده که این چالش‌برانگیز است و به تمرین نیاز دارد.


این روانشناس و مشاور با بیان چند شیوهٔ مؤثر برای گفتگو با نوجوان گفت: درباره اهدافتان صریح و شفاف باشید. نوشتن آنها مؤثر است. زمانی که شما هدفتان را از مکالمه بدانید، می‌توانید درستی،‌ نادرستی، اهداف و زمان مطرح کردن موضوعات را در مکالمه مرور کنید. اگر گفتگو را با شرم، خشم، ترس یا ناامیدی آغاز کنید، تلاش‌های شما نتیجه معکوس خواهد داشت به جای آن اگر صحبت کردن با نوجوان مراقب، کنجکاو، مؤدب و فهمیده آغاز شود، موفقیت آمیز خواهد بود.


کوچکی با تأکید بر اینکه درباره مواد مخدر نباید زشت یا ناراحت گفتگو کرد، ادامه داد: به حرف‌های نوجوانتان گوش کنید، بسیاری از نوجوانان شکایت دارند که والدین به حرف آنان گوش نمی‌دهند. ارتباط مانند خیابان دوطرفه است؛ اگر می‌خواهید نوجوان به حرف شما گوش دهد با دقت شنوای حرف‌های او باشید.


نظر نوجوان را بی‌ارزش و مسخره ندانید


وی مطرح کرد: برای نظر نوجوان احترام قائل شوید در برخی موضوعات نظر فرزندان را بپرسید. گاهی نظر آنان باارزش است. این امر به نوجوان کمک می‌کند که در مورد مسائل مختلف فکر کند و از طرفی اعتمادبه‌نفس او را افزایش می‌دهد. نظر نوجوان را بی‌ارزش و مسخره ندانید، شاید او حرفی بزند که به نظر احمقانه و کودکانه است؛ اگر این امر را مستقیم به او بگویید، ناراحت شده و کمتر صحبت می‌کند. در برخی موارد که نظر او را قبول ندارید، آن را مطرح نکنید؛ زیرا نوجوان در این مقطع به تأیید نیاز دارد.


روانشناس کودک و نوجوان تبیین کرد: با رفتار و گفتار مثبت سرمشق و الگوی فرزندان باشید؛ اگر با همسر و فرزندان رفتار خوبی داشته باشید، نوجوان می‌کوشد رفتار شما را سرمشق خود قرار دهد. انعطاف‌پذیر بوده و به موضوعات مورد علاقه نوجوان توجه کنید. علایق و خواسته‌های نوجوان با ما فرق دارد؛ همان‌طوری که ما نوجوان بودیم، خواسته‌های ما با والدین متفاوت بود. خود را جای او بگذارید و مسائل را از دید او ببینید.


کوچکی مطرح کرد: همیشه فرزندتان را نصیحت نکنید، گرچه نصایح شما به نفع نوجوانان بوده؛ اما آنان در این مقطع کمتر مایل به شنیدن آن هستند. توجه به نوجوان از اهمیت خاصی برخوردار است به او فرصت دهید، صحبت کند. با عجله حرف او  را قطع نکنید.


انتهای پیام/4121/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب