دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
24 شهريور 1399 - 12:49
آنا بررسی می‌کند؛

کیفیت آموزش مجازی در گرو سرعت اینترنت/ اینترنت دانشجویان کم هزینه می‌شود یا رایگان؟

وزیر علوم و وزیر ارتباطات روز گذشته اظهار نظرهای متفاوتی در خصوص زمان و هزینه اینترنت ویژه دانشجویان مطرح کردند که بر نگرانی و دغدغه‌های دانشجویان افزود.
کد خبر : 514808
unnamed.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه صنفی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، ویروس کرونا شرایطی را در دنیا ایجاد کرد که تمامی دانشگاه‌ها مجبور به ارائه آموزش مجازی شدند، این ویروس به سیستم آموزشی کشور ما نیز نشان داد که باید تغییراتی در زیرساخت‌های آموزش مجازی کشور ایجاد شود.


با توجه به تجربه‌ای که دانشگاه‌ها ترم گذشته از آموزش مجازی به دست آوردند، این نوع آموزش سبب شد همه دانشگاه‌ها به دنبال ارتقای سرعت اینترنت، کیفیت آموزش و زیرساخت‌های آموزش الکترونیک باشند.


به گفته مسئولان آموزش عالی‌ترم تحصیلی جدید به‌صورت نیمه‌حضوری و ترکیبی برگزار خواهد شد. بدین معنا که کلاس‌های تئوری دانشجویان به‌ویژه دانشجویان مقطع کارشناسی به‌صورت مجازی برگزار خواهد شد و کلاس‌های عملی و دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی (کارشناسی ارشد و دکتری) به‌صورت حضوری ادامه تحصیل خواهند داد.


تأمین هزینه اینترنت برای شرکت در کلاس‌های مجازی از اصلی‌ترین دغدغه‌های دانشجویان است؛ هرچند در پی شیوع بیماری کرونا در کشور و مجازی شدن آموزش به دانشجویان، موضوع رایگان کردن اینترنت دانشگاه‌ها در وزارت ارتباطات در دستور کار قرار گرفت و اپراتورهای تلفن همراه وعده‌هایی برای واگذاری اینترنت رایگان دادند که تا امروز برای ترم تحصیلی جدید عملی نشده است.


 مسئولان از درخواست اینترنت رایگان دانشجویان مطلع‌اند


به گفته ناصر مطیعی، رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم، آموزش مجازی منجر به افزایش هزینه‌های دانشجویان شده است؛ از همین رو نیاز است با توجه به مشکلات اقتصادی که ویروس کرونا بر معیشت مردم گذاشته است، توجه ویژه‌ای به دانشجویان شود.


مجتبی صدیقی، رئیس سازمان امور دانشجویان در خصوص اینترنت رایگان ویژه دانشجویان می‌گوید که ما پیگیری کردیم و درخواست خود را به وزارت ارتباطات هم ارسال کردیم و به دنبال این هستیم که مشابه آموزش‌وپرورش امکان استفاده رایگان از اینترنت برای آموزش عالی نیز فراهم باشد و امیدواریم همانند ترم گذشته کمک کنند.


منصور غلامی وزیر علوم درجمع خبرنگاران


در همین راستا منصور غلامی، وزیر علوم از تلاش برای تأمین اینترنت ارزان‌قیمت و یا حتی رایگان دانشجویان در نیم سال جاری تحصیلی خبر داد و گفت: هماهنگی‌هایی در این زمینه با وزارت ارتباطات انجام‌شده و امیدواریم تا چند روز آینده بتوانیم اینترنت رایگان یا ارزان‌قیمت در اختیار دانشجویان قرار بدهیم تا ارتباط دانشجو و دانشگاه تسهیل شود.


بازدید وزیر ارتباطات از برج فناوری و نوآوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر


پس‌ازاین اظهارنظر، روز گذشته محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به استفاده دانشجویان از نرم‌افزارهای خاص آموزش مجازی اظهار کرد: لیست اولیه را از وزارت علوم گرفتیم و تلاش می‌کنیم تا هفته اول مهرماه همه این‌ بسته‌ها را در شبکه رایگان کنیم. فعال‌سازی همه این بسته‌ها به حدود ۹۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد و اصل بحث ما نیز اکنون تأمین منابع است. بسته دانش آموزان، معلمان، اساتید و دانشجویان سریعاً تعلق می‌گیرد و همچنین سامانه‌های دانشگاه‌ها نیز برای استفاده دانشجویان رایگان می‌شود.


هر چند تناقض‌هایی بین اظهار نظر وزیر علوم و وزیر ارتباطات در رایگان و یا کم هزینه بودن اینترنت و زمان واگذاری آن به چشم‌ می‌خورد؛ اما با این وجود کیفیت سرعت اینترنت نیز یکی دیگر از دغدغه‌های دانشگاهیان است که این عامل یکی از عوامل تأثیرگذار بر کیفیت آموزش ترم گذشته بود. 


لزوم توجه به کیفیت سرعت اینترنت رایگان


دانشجویان و دانش آموزان که‌ ترم گذشته از اینترنت رایگان استفاده کرده‌اند، از کیفیت آن راضی نبودند. بسیاری از مسئولان دانشگاهی پایین بودن سرعت اینترنت را از اصلی‌ترین مشکلات دانشگاه‌ها در ادامه آموزش به دانشجویان خود معرفی کردند.


در همین راستا وزارت ارتباطات نیز توضیحاتی مبنی بر افزایش استفاده از اینترنت و علت کاهش سرعت اینترنت اعلام کرد؛ اما بااین‌وجود از این وزارتخانه انتظار می‌رود نه‌تنها در اهدای اینترنت رایگان به دانشجویان اقدامات لازم را انجام دهد، بلکه می‌بایست مشکلاتی را که دانشجویان و دانش‌آموزان ترم تحصیلی گذشته با آن مواجه بودند، برطرف کند.


انتهای پیام/4084/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب