سرمایهگذاری بانک روی فینتکها/ بازیگران سنتی هیچ شانسی در رقابت با جوانان صاحب ایده ندارند
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، سورنا ستاری در اولین نشست مجمع فناوری و نوآوری استان تهران که پیش از ظهر امروز در کارخانه نوآوری آزادی برگزار شد، بیان کرد: مجمع فناوری و نوآوری استان تهران میتواند باعث همافزایی میان افراد و نهادهای فعال در زیستبوم علم و فناوری شود.
وی افزود: شهری نوآور است که شهرداری آن نوآور و به دنبال راهاندازی کسبوکارهای خلاقانه باشد. شهرداری بازار عظیمی دارد و باید به 8 تا 10 میلیون نفر سرویس ارائه دهد. در اقتصاد دانشبنیان سرمایه در جیب فرد نیست در ذهن اوست. در سال ۹۴ دو جوان ایده تاکسیرانی آنلاین را به شهرداری مطرح کردند اما هیچ استقبالی از آن نشد. اگر شهرداری در آن زمان با این جوانان همکاری میکرد، نهتنها میتوانست از سهامداران این سرویسهای تاکسی آنلاین باشد بلکه میتوانست از این توسعه درآمدزایی نیز بکند.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: چنین اتفاقی میتواند در خصوص تمام سرویسهای شهری صورت بگیرد. شهرداری میتواند نقش مدیریتی و نظارتی در توسعه ایدههای نوآوران و توسعه نرمافزارهای آنها ایفا کند. صاحبان ایده مقاومت سنتی که طی سالهای گذشته در خدمات شهری ایجاد شده است، را میشکند و کار خود را پیش میبرند.
ستاری بیان کرد: بانک مرکزی تعدادی ای پی آزاد ارائه داده است که همه بازیگران سنتی و مدرن در آن به رقابت میپردازند. فین تکها در حال حاضر روزانه میلیونها تومان پول نقلوانتقال میدهند. استراتژی بانک مرکزی در این حوزه بسیار درست بود، چراکه میداند در آینده بانکها حذف میشوند اما بانکداری باقی میماند.
وی افزود: در حال حاضر بانکها روی فینتکها سرمایهگذاری میکنند. بازیگران حوزه بانکداری عوض میشوند و بازیگران سنتی هیچ شانسی در رقابت با جوانان و صاحبان ایده ندارند مگر این روی فینتکها سرمایهگذاری کنند.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به اینکه همه ما باید در کنار هم زیرساختی ایجاد کنیم تا نوآوری شهری در آن جریان پیدا کند، مطرح کرد: هر روز اپلیکیشنها، خدمات و سرویسهای جدیدی ارائه میشوند بنابراین باید زمینه توسعه آنها را فراهم کرد. نهادهای حکومتی نباید در کسبوکار جوانان دخالت کنند، آنها بهتر از هرکسی میدانند که مشتریانشان چه چیزی نیاز دارند.
ستاری گفت: صاحبان ایده سختافزار ندارند و کارها را با نرمافزارهایشان پیش میبرند، بنابراین در قوانین و چارچوبهای سنتی جا نمیگیرند. ضوابط سنتی روی آنها جواب نمیدهد. معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری آمادگی کار روی این مدلها را دارد.
وی افزود:کارخانههای نوآوری استان تهران با کمک و همکاری شهرداری و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری شکل گرفتهاند. توسعه در نواحی نوآوری دانشگاه و پارک فناوری پردیس نیز باهمت شهرداری تهران انجام میشود.
انتهای پیام/۴۰۲۱/4112/
انتهای پیام/