دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
23 شهريور 1399 - 11:46

اردکانیان برای 1400 از جانب دولت حمایت می‌شود؟

آنطور که از شنیده‌ها بر می‌آید مرد یزدی دولت اعتدال، یکی از چهره‌هایی است که رییس‌جمهوری و رییس دولت اصلاحات، برای اجماع روی او در انتخابات ریاست جمهوری‌1400 برنامه‌هایی را تدارک دیده‌اند.
کد خبر : 514506
photo_2020-09-13_11-36-04.jpg

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، روز گذشته یکی از روزنامه‌های اصلاح‌طلب، طرح برق رایگان از سوی دولت را حربه‌ای سیاسی برای افزایش محبوبیت رضا اردکانیان در میان توده‌های مردمی و در نتیجه علم‌کردن او به‌عنوان نامزد انتخابات، برشمرد.


روزنامه اصلاح‌طلب آرمان، روز گذشته در گزارشی به گزینه‌های دولت برای نامزدی در انتخابات سال‌1400 پرداخت. در میان افراد مورد نظر این روزنامه نظیر سورنا ستاری، محمدجواد ظریف و اسحاق جهانگیری، رضا اردکانیان بیشتر چشم‌ها را به خود معطوف می‌کرد. آرمان درباره اقبال اردکانیان برای جلب حمایت روسای جمهوری فعلی و پیشین ایران، در انتخابات ریاست جمهوری سال آینده، نوشت: «برخی معتقدند رضا اردکانیان، وزیر نیروی دولت از کسانی است که در آینده از او بیشتر خواهیم شنید و وی، چهره مدنظر و مورد حمایت رییس‌جمهوری برای انتخابات پیش رو است و به واسطه همین حمایت‌ها بوده که اردکانیان شعار برق رایگان را سر داده و روحانی نیز این ایده را مطرح کرده است.


بعید نیست که شعارهایی از این دست تا انتخابات نیز ادامه یابد. این در حالی است که اردکانیان نیز به‌واسطه معاونت وزارت نیرو در دوره وزارت  حبیب‌الله بیطرف در دولت اصلاحات می‌تواند حمایت اصلاح‌طلبان را به‌دست آورد.» آرمان درباره نظر موافقان و مخالفان نامزدی اردکانیان نیز نوشت: «موافقان بر این عقیده‌اند که اردکانیان به لحاظ اجرایی می‌تواند گزینه مناسبی باشد اما منتقدان می‌گویند او توانایی ایجاد اجماع، جریان‌سازی و به عبارتی کاریزمای شخصیتی ندارد.»


چهره نزدیک به رییس دولت اصلاحات


رضا اردکانیان ۶۳‌ساله و همشهری رییس دولت اصلاحات و از چهره‌های نزدیک به اوست. دوران نوجوانی را در اصفهان و تهران گذراند و یکی از تحصیل‌کرده‌ترین وزیران دولت روحانی است. او عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف و متخصص بین‌المللی مدیریت منابع آب و محیط‌زیست است و مدرک دکترا در زمینه مدیریت منابع آب را از دانشگاه مک مستر کانادا دریافت کرده است. اردکانیان در دوران تحصیل در دانشگاه صنعتی شریف، عضو سازمان دانشجویان مسلمان دانشگاه صنعتی شریف بود. او در همان دوره‌ای تحصیل می‌کرد که چهره‌های مؤثر دانشگاه نیز تحصیل می‌کردند و در نهایت عملیات تسخیر سفارت را اجرا کردند اما اردکانیان به اندازه دیگر رفقا و دوستان خود، سیاسی نشد. با این حال، او به معاونت استانداری یزد رفت و زمانی که علی اکبر محتشمی پور به وزارت کشور رفت، معاون امور محلی و عمران شهری وی شد.


بعد از عدم اعتماد مجلس دهم به حبیب‌الله بیطرف در مردادماه سال‌96 حسن روحانی، رضا اردکانیان را برای تصدی وزارت نیرو معرفی کرد. سرانجام نیز اردکانیان با ۲۲۵‌رأی موافق، ۳۸‌رأی مخالف و ۱۳‌رأی ممتنع  به وزارت نیرو رفت. هر دوی این افراد، یزدی و از مدیران ارشد دولت خاتمی هستند. پس از اتمام کار دولت اصلاحات در سال‌84، بنیاد باران تأسیس شد و بیطرف به‌عنوان بازرس و اردکانیان به عنوان بازرس علی البدل انتخاب شدند.


تابعیت دوگانه اردکانیان؟


رضا اردکانیان در برخی اخبار و گزارش‌ها، به داشتن تابعیت دوگانه متهم شده است. طبق گزارش‌های منتشره، اردکانیان در زمان دولت مرحوم اکبر هاشمی‌رفسنجانی، ساکن کانادا بود و در سال‌های دولت احمدی‌نژاد نیز به آلمان رفت. با این حال، اردکانیان خودش درباره اتهام تابعیت دو گانه اش، چنین گفته است: طی ده سال اخیر در کشور آلمان (۸۶ تا ۹۶) و قبل از آن هم برای تحصیلات تکمیلی حدود هفت سال در کشور کانادا (۷۰ تا ۷۷) زندگی کرده‌ام اما به دلایل فکری هیچ پیشنهادی را برای اخذ تابعیت دوگانه در زمان حضور در کشور کانادا و حتی فعالیت در سازمان ملل و در کشور آلمان و هر جای دیگری نپذیرفته و اقدامی هم نکرده‌ام و در بدو طرح موضوع پیشنهاد حضورم در وزارت نیرو نیز در کمیسیون‌های مختلف مجلس و مصاحبه‌های خبری بارها اعلام کرده‌ام تابعیت هیچ کشوری به جز جمهوری اسلامی ایران را نداشته و نخواهم داشت.»


با این وجود، فرزندان اردکانیان هم اکنون ساکن انگلستان و آلمان هستند و البته خود او می‌گوید که آن‌ها پس از اتمام تحصیلات، به ایران بازخواهند گشت.


برنامه خاتمی‌چی‌ها برای آقای وزیر


پیش از این نیز در برخی اخبار آمده بود که طیف نزدیک به رییس دولت ‌اصلاحات، نظر مثبت‌تری به وزیر نیروی دولت روحانی دارد. با این حال، طیف نزدیک به خاتمی  و احیاناً بقیه طیف‌های اصلاح‌طلبی باید متوجه این قاعده نانوشته در ایران باشند که معمولاً در پایان هشت سال فعالیت دولت‌ها، مردم کمترین توجه را به گزینه یا گزینه‌های معرفی شده توسط اولیای نهاد پاستور و هواداران سیاسی آن‌ها، نشان می‌دهند. بنابراین، اردکانیان فارغ از اینکه بتواند حمایت گروه‌های اصلاح‌طلبی را جلب کند، باید 
از پس این قاعده نانوشته نیز برآید. هر چه هست، کار او سخت است؛  خیلی سخت.


منبع: روزنامه صبح نو


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب