چگونه یک کتابخوان ماهر شویم؟
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، کتابخوان ماهر به کسی گفته میشود که بتواند به راحتی و با برنامه ریزی مطالعه کند در هفته یک کتاب و یا حتی بیشتر را بخواند، افراد زیادی تمایل دارند که به یک کتابخوان حرفهای تبدیل شوند اما به دلایل متفاوتی نمیتوانند مطالعه کنند و در ذهنشان چنین سوالاتی پیش میآید. مثل چرا و چگونه نمیتوانم کتاب بخوانم، از چه کتابی باید شروع کنم و ...، اکنون در این مقاله راههایی که به شما ویژگیهای چگونه یه کتابخوان ماهر شوید را آموزش میدهیم.
کتاب همان یار مهربانی است که از کودکی، ما با آن آشنا هستیم ولی این روزها تا حد زیادی از زندگی ما دور شده است. با گسترش علم و تکنولوژی و باز شدن پای شبکههای اجتماعی به زندگی ما، کتاب و کتابخوانی این روزها به دست فراموشی سپرده شدند و متاسفانه به طور وحشتناکی آمار کتابخوانی در کشور پایین آمده است، و در اغلب برنامه های صدا و سیما و شبکههای اطلاع رسانی، به این موضوع اشاره و فرهنگ سازی میکنند اما هنوز میتوان در این مورد کارهای خاصی انجام داد، اولین قدم این است که از خودمان بپرسیم چرا باید کتاب بخوانیم؟ یا فواید کتاب و کتابخوانی برای ما چیست؟ پاسخ دادن به همین سوالها تا حد بسیار زیادی به ما کمک خواهد کرد که به یک فرد کتابخوان تبدیل شویم که نمیتواند کتاب را از زندگیاش کنار بگذارد. عدهای از ما کتاب خواندن را فقط در دوران مدرسه و دانشگاه محدود میکنیم، در حالی که کتابخوانی میتواند یک تفریح خوب و لذت بخش برای کسانی باشد که نمیدانند اوقات فراغت خود را چگونه بگذرانند حالا در این مقاله به نکاتی برای کتابخواندن و لذت بردن از کتاب برای شما اشاره میکنیم.
چگونه یک کتابخوان ماهر شویم؟
کتابخوان ماهر شدن به این معنی است که من به راحتی مطالعه میکنم و میتوانم در یک هفته یک جلد کتاب و یا حتی بیشتر بخوانم، افراد خیلی زیادی تمایل دارند که به یک کتابخوان حرفهای تبدیل شوند. اما به دلایل متفاوتی نمیتوانند مطالعه کنند. اکثر اوقات چنین سوالی پرسیده میشود که:
چگونه میتوانم به کتابهای بیشتری بخوانم، چگونه میتوانم به کتابخواندن علاقهمند شوم، از چه کتابی باید شروع کنم، چگونه به مطالعه کردن عادت کنم، چرا انگیزه کمی برای مطالعه کردن دارم و زود خسته میشوم...؟
دقت در انتخاب کتاب
اولین روشی که ما را به کتاب خواندن علاقهمند و راغب میکند به این شکل است که در انتخاب کتاب خود دقت لازم را داشته باشیم که با توجه به سلیقه، روحیه و شرایط زندگی خود تهیه کنیم، علاقه به کتاب از این طریق به وجود میآید که در زمان خرید کتاب به این موارد توجه داشته باشیم، اول اینکه در حال حاضر چه مسائلی را باید بدونیم، در حال حاضر چه کتابهایی به من در حوزه کاری و زندگی شخصی بیشتر کمک میکند ، به همین دلیل شما قبل از خرید کتاب حتماً شناسنامه و چند صفحه از کتاب را ورق بزنید و ببینید به علایق شما نزدیک است یا نه.؟
یکی از ابزارهایی که میتوانید قبل از خرید کتاب دلخواه خودتان اطلاعاتی از آن کسب کنید، ورق بزنید و در آخر از خرید خود لذت ببرید، فروشگاههای خرید اینترنتی کتاب هستند. اکنون با معرفی فروشگاه اینترنتی گاج مارکت و همچنین سایت انتشارات ققنوس میتوانید به خواستههای خود برسید، در این فروشگاه میتوانید کتاب خود را در دسته بندیهای مختلف از قبیل، علمی، آموزشی، داستان، رمان، روانشناسی، هوش و حافظه، هم اطلاعات کسب کنید و یا ورق بزنید، بعد از جلب رضایت شما میتوانید به سبد خرید اضافه کنید،
برنامه ریزی برای مطالعه
دومین روش کتابخوان شدن ماهر اینه که با برنامه ریزی کتاب بخوانیم، مثلاً تعداد صفحاتی را که هر روز قرار هست بخوانید حتماً مشخص کنید شما میتوانید روزی 3 الی 5 صفحه بخوانید ولی با تمرکز و کیفیت که خیلی بهتر است از روزی 20 الی 30 صفحه مطالعه. برای همین در ابتدای روز برای خودتان مشخص کنید که امروز چند صفحه را مطالعه میکنم و این کار را ادامه دهید تا به مرور عادت مطالعه در ذهن شما شکل بگیرد، وقتی که از این روش 1 ماه گذشت و متوجه شدید که میتوانید به راحتی در روز 3 تا 5 صفحه را بخوانید اون موقعه میتونید که این عدد را افزایش بدید و به طور مثال روزانه ده صفحه را مطالعه کنید و به همین شکل به شما کمک میکند که در آینده کتابهای بیشتری را بخوانید.
انتخاب محلی مناسب برای مطالعه
سومین موردی که میتوان در ماهر شدن کتابخوانی به ما کمک کند مکان مطالعه است به طور مثال شما عادت دارید روی تخت مطالعه میکنید، بعد از مدتی به خواب میروید یا احساس خواب آلودگی به شما دست میدهد و همین موضوع سبب میشود که نتوانید به کتاب خواندن ادامه دهید و خسته شوید، در واقعه وقتی شما روی تخت مطالعه میکنید به طور ناخداگاه ذهن شما این پیام رو دریافت میکند که باید استراحت کند و بخوابد و به همین دلیل شما باید یه مکان یا محلی ثابت برای کتاب خواندن داشته باشید، که میشود به پشت میز و به طور نشسته اشاره کرد به طوری که ذهن شما این مساله را متوجه شود که زمان مطالعه است و زمان استراحت نیست. به همین دلیل توصیه میشود که در هنگام مطالعه در اتاق باشید و تلفن همراه یا تلفن خونه را در حالت بی صدا قرار دهید.
از بین بردن عوامل مزاحم
چهارمین روش کم کردن عوامل مزاحم است: اگر به کتابخانه میروید و آنجا را برای کتابخواندن انتخاب میکنید کار درستی انجام میدهید و استاندارها رو رعایت میکنید و بهترین جواب را میگیرید، ولی هنگامی که شما در خانه هستید، احتمالاً گوشی موبایل خود را در کنارتون میذارید و مرتب برای شما پیام میفرستن، به همین دلیل حواس شما پرت میشود، و اینکه شما بخواهید تمرکزتون رو دوباره روی کتابخواندن برگردونید کار خیلی سختیه و اکثر اوقات افراد کتاب را میبندن و از ادامه مطالعه کردن منصرف میشوند.
آماده شدن برای مطالعه
پنجمین روش آماده کردن وسایل مورد نیاز قبل از شروع مطالعه مثل خودکار، آب برای نوشیدن، کتاب و ماژیکهای علامت زن میباشد که هر روز قبل از شروع کتابخواندن باید چک کنید تا در زمان مطالعه به مشکل بر نخورید.
جایزه دادن به خود
ششمین روش پاداش دادن به خودمان است: ما یاد گرفتهایم که مطالعه رو از روی اجبار انجام بدهیم و همیشه دیگران به ما میگفتند که چه کتابهایی رو بخوانیم و هیچ وقت نتوانستیم کتابهای مورد علاقه و دلخواهی خود را پیدا کنیم به همین دلیل از مطالعه کردن دور میشوید و لذت نمیبرید و اکنون به خودتون بگویید اگر در بازه زمانی 60 دقیقه بتوانم 5 صفحه رو بخوانم برای خودم بستنی میگیرم و در این صورت برای خودتان پاداش تعیین میکنید.
سخن آخر
خوشبختانه در کشور ما 24 آبان ماه به عنوان روز کتاب و کتابخوانی نامگذاری شده است. در این روز یا بهتر بگیم این هفته معمولاً نهادها، ارگانها، فروشگاهها یا مراکز خرید اینترنتی کتاب، تخفیفهایی را برای مشتریان خود در نظر میگیرند در واقع با این کار میخواهند فرهنگ کتابخوانی را در جامعه ترویج دهند.
در آخر ده نکته برای کتابخوان ماهر شدن: 1 نگاهتان را به کتاب تغییر دهید. 2 چه کتابی بخوانیم، کتاب خوب بخرید. 3 روش کتابخوانی بسیار مهم است. 4 کتاب را خلاصه کنید. 5 کم بخوانید، ولی همیشه بخوانید. 6 چند کتاب را با هم بخوانید. 7 با برنامه کتاب بخوانید. 8 مفاهیم کتاب را برای دیگران هم تعریف کنید. 9 مفاهیم کتاب را زندگی کنید. 10 و در آخر به کتاب خواندن عادت میکنید.
انتهای پیام/
انتهای پیام/