طبع، خواص، مضرات و مُصلح انار در ویکی آنا
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، انار بومی مناطق شرق ایران تا کوههای هیمالیا در شمال هند است و یکی از اولین گیاهان اهلی شده است.
درخت انار از جمله درختانی است که تمامی بخش های آن از ریشه، پوست تنه، گل و میوه، مصرف درمانی دارد؛ به عنوان مثال پوست ریشه آن در تهیه داروی ضد کرم مصرف بسیار دارد. همچنین از عصاره انار در تهیه شربت اشتها آور جهت تقویت اشتهای بیماران استفاده می شود.
خواص و مضرات انار
- یکی از بهترین میوهها برای بهبود بیماریهای التهابی روده، انار است.
- خوردن انار شیرین مایل به ترشی همراه با پردهها و قدری از پیه سفید آن هنگام اسهال و دفع خون در بیماریهای کولیت اولسرو و کرون بسیار مفید است.
- با برسی افراد مسن که از فراموش رنج میبردند متوجه شدند که خوردن روزانه مقداری انار میتواند حافظ آنها را بهتر کند. با ادامه این روند تحقیقاتی متوجه شدند که انار میتواند با بیماری آلزایمر مبارزه کند.
- همه قسمتهای انار خاصیت قبض (جمع کنندگی) دارد. هر چه انار ترش تر باشد این خاصیت بیشتر است. دانه انار از آب انار قبض و خشک کنندگی بیشتری دارد.
- انار تولید کننده خون صالح است اما خون کمی از انار تولید میشود که در اصطلاح طبی به آن قلیل الغذا میگویند، یعنی عذائیت آن کم است.
- افراد سرد مزاج نباید بیش از حد از رب انار استفاده کنند. خوردن زیاد انار باعث سست شدن معده و ایجاد نفخ می گردد. مصرف رب انار برای افراد مبتلا به زخم معده و روده مضر است.
- شما میتوانید با خوردن یک لیوان آب انار به همراه یک قاشق عسل سوء هاضمه را بر طرف کنید.
- خوردن انار به صورت روزانه میتواند ویتامین C مورد نیاز بدن را تأمین کند و همچنین به خاطر داشتن فبیر زیاد احساس گرسنگی را از بین میبرد.
- انار شیرین رطوبت بیشتری به بدن میدهد همچنین به خاطر گرمایی که در طبیعت خود دارد، تحلیل برنده و بازکننده است و به مجاری داخلی بدن نیز لینت میبخشد.
- نفخ آور است و باعث نعوظ و تحریک جنسی در گرم مزاجها می شود.
- انار بازکننده منافذ پوست و جلادهنده رنگ رخسار و ملین طبع و بازکننده بول می باشد.
- خوردن انار بعد از غذا سبب پختن و هضم غذا در معده و موجب تصفیه کبد و تقویت جگر می شود.
- خوردن انار تشنگى و استسقا و ورم صاحبان طبله شکم و بدى و درهم ریختگى مزاج را رفع می کند.
- انار یرقان و خفقان قلب و درد سینه و سرفه گرم و گرفتگى صدا را رفع می کند.
- انار، خاصه انار شیرین بدن را فربه و غذا را جوهرکشى نموده سبب رسیدن جوهر اغذیه به بدن شده و جرب و حکه (خارش بدن و مقعد و فرج) را رفع و رنگ رو را خوب می کند.
- انار شیرین؛ ملیّن و مدرّ ادرار میباشد.
- خوردن آن، دو سه ساعت بعد از غذا، در گرممزاجان کمک به تخلیه معده و هضم کمک میکند.
- برای تقویت کبد و طحال، زردی، درد سینه، سرفه گرم، گرفتگی صدا و خارش مفید است.
- انار نفاخ است یعنی وقتی انار خورده میشود پس از هضم در معـده بخاراتی از آن حاصل میشود که اگر در خوردن انار زیاده روی شود باعث سـنگینی سر میشود که این موضوع برای اعصاب بخصوص اعصاب بینـایی مضر است(در صورتی که این اعصاب ضعیف باشند).
- افرادی کـه مشروبات الکلی مصرف کرده باشند با خوردن انار از شدت مستی و آسـیب بـه اعصابشان کاسته میشود چون انار با قدرت قبضی که در معده دارد مانع صعود یا بالارفتن بخارات شراب میشود.
- آفْت دهان یک بیماری شایع در دهان است که ضایعات دردناک همراه سوزش در مخاط دهان، زبان یا لثه به بار میآورد. یکی از راههای درمان آفت دهان استفاده از رب انار یا شربت انار است.
- زیاد خوردن انار ترش باعث فساد غذا و خشونت معده شده، مگر حرارت و ناراحتى و گرمى در مزاج زیاد غلبه یافته باشد و در هر صورت رافع ضرر انار ترش خوردن انار شیرین و زنجبیل پرورده می باشد.
- انار مقدار زیاد آنتی اکسیدان دارد که میتواند صورت را جوانتر کند. همچنین شما میتوانید با تولید ماسکهای انار جوش را از بین ببرید.
- انار میتواند فشار خون بالا را کاهش بدهد و به همین دلیل مصرف بیش از حد آن میتواند باعث کاهش فشار خون شود.
- مصرف زیاد انار ترش باعث ایجاد یبوست میشود که بهتر است آن را با موادی که طبع گرم دارد یا با انار شیرین میل کنید.
- انار شیرین مخصوصاً به صورت شربت برای نرم کردن حنجره (بهبود صدا و رفع گرفتگی آن ) و مجاری هوایی خوب است. انار ترش برای گلو و حنجره مضر است.
- انار شیرین برای زنان باردار در اوایل بارداری مضر است و ممکن است سبب سقط جنین شود اما در ماههای بعد موردی نداشته و سبب زیبایی چهره نوزاد و جلوگیری از ویار میگردد.
طبع انار چیست؟
به نظر حکمای طب سنتی ایران در کل و به صورت مطلق طبیعت یا طبع، انار سرد و تر است. اما ترشی و شیرینی انار در طبیعت آن تاثیر گذار است.
انار از نظر مزه به سه دسته تقسیم میشود. نوع اول انار شیرین (املسی) است که طبع آن سرد به اعتدال و تر است. نوع دوم انار تُرش و شیرین یا میخوش (به عربی مز) است که طبیعت آن در سردى و ترى مایل به اعتدال است، نوع سوم انار تُرش (به عربی حامض) است که طبع آن سرد و خشک میباشد.
مصلح انار چیست؟
در کتب طبی، مصلح انار شیرین را انار ترش و مصلح انار ترش را انار شیرین عنوان کرده اند.
همچنین زنجبیل و عسل مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج انار شیرین هستند و به رفع ضرر ناشی از آن کمک میکنند.
مصلح رب انار مستکى است. مصطکی، (Mastic) شیره زرینی زرد رنگی است که در فارسی به نامهای: «رماس»، «رماست»، «کِیَه» خوانده شده است. در کتابهای طب سنتی با نامهای: «مصطکی»، «مصطکی رومی»، «کندر رومی»، «مستکی»، «علک رومی» ذکر شده است.
انتهای پیام/
انتهای پیام/