معاون پارلمانی دانشگاه آزاد اسلامی: خیرخواهی مردم رسالت یک بسیجی ولایتمدار است
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، حجتالاسلام علی عسکری، معاون پارلمانی دانشگاه آزاد اسلامی، در این یادداشت نوشت:
در هفته بسیج قرار داریم. مدرسه عشقی که طوبای معرفت و دلدادگی است. نهاد مردمبنیادی که نفس مسیحیایی امام راحل (ره) آن را تأسیس و طراوت بخشیده بودند؛ بسیجیانی که عشق و حماسه حسینی را در دنیا بلند آوازه ساختند و پیر مرادشان در مورد آنها گفت :«من همواره به خلوص و صفای بسیجیان غبطه میخورم» و فرمود: «بسیج لشگر مخلص خداست.»
ویژگیهای مهم این یاران عاشق عبارت است از:
1- دلدادگی به خدا: فهم آسان این مطلب به این است که معرفتشناسی یک بسیجی در آغاز از نوع حصولی و استدلالی است ولی در ادامه و در میدان عمل از نوع قلبی و حضوری است. شاهد مثال و روشن این ادعا این است که در دوران دفاع مقدس بارها دیدیم معرفت حضوری چگونه جلوههای عشق و دلدادگی در یک بسیجی آشکار میشد و او را شیفته خود میکرد، رنگ و صبغه الهی به وی میداد، او را از فرش تا عرش بالا میبرد تا آنجا که او به جز خدا و اتصال به حق به هیچ چیز دیگری اندیشه نمیکرد. این را فقط بسیجیان جبههدیده میدانند که چگونه بسیجی صحنههای نبرد، چمران شهید در خلسههای باطنی و مستیهای عاشقانه، اراده خودش را معطوف به خدا می کرد و فریاد می زد: «یکی درد و یکی درمان پسندد/ یکی وصل و یکی هجران پسندد/ من از درمان و درد و وصل و هجران/ پسندم آنچه را جانان پسندد.» و در این میان چه بسیار بودند بسیجیانی که در جویبار جاری و راه عشق رفتند و ملکوتی شدند و ما حتی به گرد آنها هم نرسیدیم.
2- التزام به ولایت: اطاعت از ولایت دینی ویژگی مهم دیگر است که یک بسیجی دارای آن است. امام رضا(ع) فرمود: «انّ اِلامامَه اُسّ الاِسلام» (امامت اساس بالنده اسلام است)؛ شاخص مهمی که پایداری و استحکام مکتب اسلام به آن بستگی دارد. امام راحل(ره) و بنیانگذار بسیج فرمود: «بسیج مدرسه عشق است.» از جلوه های زیبای این مدرسه عشق در کنار عشق به خدا، عشق به ولایت است که در راستای عشق به خدا معنا پیدا میکند و چون بسیجی رهرو ولایت است، التزام به دستورالعملهای ولایت را عجین جان خود ساخته و مقید است در مسیر پیروی از ولایت نه افراط کند و نه تفریط. تفسیر به رأی نمیکند. دروغ نمیگوید. دورویی ندارد و شعارش جانم فدای رهبر است و میداند که در دوران غیبت باید تابع ولایت فقیه باشد. زینت ولایت شناخته شود و به قول معروف یار شاطر باشد نه بار خاطر. در این رابطه سفارش امام راحل(ره) مبنای عمل اوست که فرمود: «من به همه قوای انتظامی اطمینان میدهم که امر دولت اسلامی اگر با نظارت فقیه باشد آسیبی بر این مملکت وارد نخواهد شد.»
3- خیرخواهی مردم: یک بسیجی میداند که مهمترین وظیفه یک مومن خیرخواهی مردم و همنوعان است. پیامبر(ص)، امامان معصوم(ع) و بزرگان دینی امین و خیرخواه مردم بودند. خیرخواهی مردم باعث شهادت برای آنان میشد. این مطلب به عنوان یک واجب و فریضه اجتماعی در قالب معروف گستری و منکرزدایی در آیین اسلام مطرح است. بسیجی همیشه دغدغه و خیرخواهی جامعه دینی را به عنوان یک ویژگی به همراه دارد و بر آن ملتزم است البته آنچه که امروزه بسیار مهم است زبان و روش خیرخواهی است. دقت در فرآیندهای اجتماعی و اقتضاها خیلی مهم است. کمترین چیزی که باید مورد توجه وی قرار گیرد این است که بعضی خیرخواهیها نتیجه عکس ندهد و رسالت بسیج را دچار مخاطره نکند. حالت تعصب ناروا داشتن، گروهی و باندی شدن سم مهلک برای حرکت بسیجیان است.
4- دوستی و مودت: رعایت اخلاق ویژگی مهم و اثربخش دیگری است که باید یک بسیجی دارا باشد. جدال و ستیزه جویی نابجا، نه شرط عقل است و نه باعث سازندگی. بالاترین مدال باارزش پیامبر (ص) که از سوی خدا بدان مفتخر است. خلق عظیم وجاذبه اخلاقی آن حضرت است. قرآن در مورد ایشان دارد: «اِنَّکَ لَعَلی خلُقٍ عَظیمٍ». بداخلاقی ربطی به دین و بسیج ندارد. این یک جرم نابخشودنی و خلاف عقل است. پیامبر (ص) فرمود: «رَأس العَقل بَعدَ الدّین اَلتَّوَدُّد اِلَی النّاس» (در رأس عقل بعد از دین، دوستی با مردم قرار دارد). عقلانیت و محبت به مردم از ظرفیتهای مهم و غیر قابل انکار برای بسیجیان محسوب میشود. امام صادق(ع) به یاران خودش سفارش میکرد و میفرمود: «با رفتار خوب در میان مردم برای ما زینت باشید.» این سفارشهای مشفقانه را رهبری و مقام ولایت نیز همیشه برای بسیجیان داشته است. یک بسیجی نباید فراموش کند که نوع رفتار امام علی (ع) با ابن ملجم، ضارب و قاتلش چگونه بود؟!
از همان شیری که میخورد، دستور داد به او بخورانند. به فرزندش امام حسن(ع) سفارش او را میکرد، با او مدارا کنند و افراطگری در کار نباشد. این اقدام درسآموز حضرت حتی با دشمن خونی، باید نصبالعین بسیجیان باشد. آنچه مورد انتظار است، رفتار شایسته است که جاذبه حداکثری و دافعه حداقلی را باعث می شود نه چیز دیگر.
5- حریت و آزادی: قرآن کریم در سوره مائده چند نمونه از ویژگیهای انسانهای ولایتمدار را برشمرده و می گوید: «یُجاهِدوُن فِی سَبیل الله ولا یُخافُون لومه لائم» (آنان در راه خدا جهاد میکنند و از سرزنشِ سرزنشکنندگان هم نمیهراسند). به مصداق این آیه و فرموده خدا، مجاهدان بسیجی که دیده بیدار عشق محسوب میشوند باید جهاد اصلی خود را مبارزه با نفس قرار دهند. آنان اهل معنویت، شجاعت، آزادگی و حریت هستند. بالاترین آزادی در نزد آنها، آزادی از خودیتهاست، بیش از دیگران عزت نفس دارند..در اوج جنگ در عملیات کربلای 5 به مرحوم حاج پری، خانم بسیجی که در خط حضور بهم رسانده بود و با ماشین، مهمات به یگان ویژه شهدا آورده بود، گفتم نمیترسی اسیر بعثیها شوی و مورد هتک و بیاحترامی آنان قرار بگیری؟ در پاسخ گفت: «زینب (س) مگر ترسید به کربلا برود که من بترسم.»؟! آن روز بعضی برادرها او را مسخره میکردند! ولی گوش او بدهکار ملامت حتی خودیها نبود. کارش را میکرد و هیچ انتظاری از کسی نداشت. خدا رحمتش کند. بعدها او را در صف نانوایی در قاسمآباد مشهد دیدم. همان روحیه جبهه را دارا بود و هیچ فرقی نکرده بود. عزتمدارانه حرف میزد و عمل میکرد. وجودش پر از یکرنگی بود. حُرّ بود و آزاد.
6- شهادت طلبی: پیامبر(ص) فرمود بالاترین درجه مومن شهادت در راه خداست. امام علی (ع) فرمود: «اِنّی لِلشَهاده لَمُحِب» (من دوستدار شهادت هستم). آن حضرت در یک بیان پرمغز دیگر خطاب به مالک اشتر نخعی، کارگزار خود در مصر فرمود: «اَسئَلُ الله اَن یَختِم لِی وَلَکَ بالشِهاده والسَعادَه» (از خدا مسئلت میکنم، قطعی بدارد برای من و تو شهادت و سعادت را). به جهت اقتدا به مولای خودش، یک بسیجی مخلص و بیپیرایه همیشه طالب و شیفته شهادت است. برای شهادت لحظهشماری میکند. حتی در زمانی که در دوره جنگ و جهاد قرار ندارد.
در این رابطه خاطرهای از یک شهید بزرگ و دردآشنا دارم که تا به حال حتی به نزدیکان آن شهید شاهد هم نگفتهام. برای اولین بار بازگو میکنم. در شبی از شبهای خدمت خادمی خودم در آسایشگاه خدام حرم امام رضا(ع) دیدم و شنیدم که سردار شهید شوشتری ملتمسانه به خدا میگفت: «بیش از این تأخیر روا مدار. چرا دیگران لیاقت شهادت پیدا کردند و مرا لایق جمع آنان ندانستی؟!» به بنده گفت شما نمیدانی گناه ما چیست که از کاروان شهیدان و همسنگران عقب ماندهایم؟ عرض کردم برای شما در شهادت بسته نیست. از قدیم گفتهاند جوینده یابنده است. دیری نگذشت او سالار شهیدان وحدت و دوستی شناخته شد. روحش شاد و یادش جاودان باد.
انتهای پیام/