دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
09 شهريور 1399 - 00:10

چگونگی بازگشایی دانشگاه‌ها در ترم آینده/ آیا پذیرش دانشجویان جدید دو نوبتی می‌شود؟

بسیاری از دانشجویان دغدغه چگونگی بازگشایی دانشگاه‌ها را دارند ولی مسئولان دراین‌باره با شفافیت سخن نمی‌گویند و مشخص نمی‌کنند که آیا پذیرش دانشجویان در یک نوبت پاییز صورت می‌گیرد یا اینکه احتمال دارد برای پذیرش بهمن‌ماه هم برنامه‌ریزی شود.
کد خبر : 511276
AALI7290.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، ویروس کرونا سبب شده بسیاری از روال عادی تغییر کند و برنامه‌ریزی‌ها آنطور که باید پیش نرود. دانشگاه نیز از این سرگردانی کرونا بی‌نصیب نماندند و بسیاری از برنامه‌هایشان دستخوش تحول شده است. یکی از مهمترین امور مربوط به دانشگاه‌ها نحوه بازگشایی و چگونگی حضور دانشجویان جدید است.


شیوع ویروس کرونا باعث شد که همه آزمون‌های ورودی با تأخیر برگزار شوند و به همین دلیل نتایج آزمون‌ها در موعد مقرر سال‌های گذشته اعلام نمی‌شود. در این میان پرچالش‌ترین پذیرش مربوط به دانشجویان دوره کارشناسی است که از طریق آزمون سراسری وارد دانشگاه‌ها می‌شوند. این دانشجویان  با  وجود جمعیت بیشتر پذیرش، برخلاف دانشجویان جدید دوره‌های تحصیلات تکمیلی با محیط دانشگاه و امور مربوط به آن آشنا نیستند.


کنکور سراسری با 2 ماه تأخیر در روزهای 29 مردادماه تا یکم شهریورماه با حضور یک میلیون و 300 هزار نفر برگزار شد و قرار است نتایج اولیه به‌صورت کارنامه هفته اول مهرماه اعلام شود. پس از آن داوطلبان انتخاب رشته خواهند کرد و نتایج نهایی براساس برنامه زمانی از پیش تعیین شده در روزهای پایانی مهرماه اعلام می‌شود و نو دانشجویان در روزهای ابتدایی آبان ماه وارد دانشگاه‌ها می‌شوند.


آنطور که مسئولان از جمله علی خاکی صدیق معاون آموزشی وزارت علوم می‌گوید: در صورت مساعد بودن شرایط آموزش‌ها برای دانشجویان جدید الورود حضوری خواهد بود و در صورت نامساعد بودن باید کلاس‌ها را به‌صورت مجازی برگزار کنیم.


البته در این میان قرار است دانشگاه‌ها از 15 شهریورماه برای دانشجویان کنونی بازگشایی شود و امور مختلف ازجمله ثبت‌نام و آغاز کلاس‌ها مدنظر قرار گیرد.


ظرفیت پذیرش جدید


مسئله مهم دیگر درباره ورود دانشجویان جدید درباره ظرفیت‌هاست. اولین مسئله این است که تعداد مشخصی از دانشجویانی که هر ساله از دانشگاه‌ها فارغ‌التحصیل می‌شوند امسال نتوانسته‌اند به دلیل کرونا دانش آموخته شوند. به همین دلیل پیش‌بینی می‌شود که این عدد در بهمن‌ماه محقق شود و این دانشجویان بتوانند کرسی‌ها برای دانشجویان جدید خالی کنند. از طرفی هم به دلیل رعایت پروتکل‌های بهداشتی نظیر فاصله‌گذاری اجتماعی ادامه‌دار در کشور و دانشگاه‌ها به نظر می‌رسد که پذیرش دانشجویان باید تقسیم‌بندی شود.


به گفته علی‌اکبر حق‌دوست، معاون آموزشی وزارت بهداشت در خصوص ایمن‌سازی فضاهای دانشگاه‌ها هنگام بازگشایی دانشگاه‌ها برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا؛ قسمت عمده ایمن‌سازی با تدبیرهایی مثل خلوت کردن و کم کردن برخوردها فراهم می‌شود. هماهنگی قابل قبولی در این زمینه‌ها انجام شده، اما حتماً باید حضور فعال فیزیکی دانشجویان را کمتر از سال‌های گذشته کنیم تا استانداردها رعایت شود.


البته دراین‌باره مسئولان وزارت علوم نظر مشخصی ندارند و مدام مطرح می‌کنند که همان ظرفیت سال گذشته جذب می‌شود. در تماسی که خبرنگار آنا با تعدادی از معاونان آموزشی دانشگاه‌ها داشت، همگی به‌اتفاق بر این نظرند که همان ظرفیت سال گذشته جذب می‌شود.


تکمیل ظرفیت‌ها


موضوع دیگر که باید درباره پذیرش‌های جدید امسال در نظر گرفته شود تکمیل ظرفیت است. شاید عدم برگزاری تکمیل ظرفیت در سال‌های گذشته توجیه خاص خود را داشت و شرایط ویژه امسال حکم می‌کند که پذیرش‌ها غیر از آبان‌ماه، در بهمن‌ماه نیز صورت گیرد. البته نه برای پذیرش بیشتر دانشجویان در دانشگاه‌ها بلکه برای تقسیم‌بندی پذیرش و رعایت همان پروتکل‌های بهداشتی.


دراین‌باره حق‌دوست معاون آموزشی وزارت بهداشت معتقد است: عمده ورودی جدید از کنکور به بهمن‌ماه منتقل می‌شوند و تلاش می‌کنیم دانشجویان در شرف فارغ‌التحصیلی زودتر فارغ‌التحصیل شوند و به‌نوعی به خلوت شدن دانشکده‌ها کمک شود.


اما مسئولان وزارت علوم همچنان اصرار دارند که پذیرشی در بهمن‌ماه نخواهند داشت و مشخص نیست که آیا در لحظات آخر می‌خواهند تصمیم خود را تغییر دهند یا اینکه براساس آن عمل خواهند کرد. آخرین اظهارنظر دراین‌باره مربوط به وزیر علوم است که به یکی از خبرگزاری‌ها گفت: دانشجویان روی برگزاری ترم آینده از بهمن‌ماه حساب باز نکنند، اگر پاسخ آزمون‌ها با یک یا دوهفته‌ای تأخیر اعلام شود، این مدت را به‌صورت برگزاری کلاس‌های فشرده جبران خواهیم کرد.


به نظر می‌رسد که مسئولان باید سناریوهای مختلفی را برای بازگشایی دانشگاه‌ها تعبیه کنند و به اطلاع مخاطبان این موضوع یعنی همان دانشجویان جدید و کنونی برسانند. نه اینکه پس از وقوع اتفاقات تصمیمات تازه بگیرند و دانشجویان با سردرگمی مواجه شوند.


انتهای پیام/4040/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب