دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
04 شهريور 1399 - 09:30
تحلیلگر امور عراق در گفتگو با آنا:

نظامیان آمریکا مواضع استقرارشان را در عراق تغییر داده‌اند/ تداوم حضور در پوشش مستشاری و آموزشی

یک تحلیلگر امور عراق با تأکید بر تداوم حضور آمریکایی‌ها در پوشش نیروهای مستشاری و آموزشی گفت: نظامیان آمریکا مواضع استقرارشان را در عراق تغییر داده‌اند.
کد خبر : 510276

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، نیروهای تروریست آمریکایی روز گذشته (یکشنبه) پایگاه نظامی «التاجی» را به ارتش عراق تحویل دادند. فرماندهی عملیات مشترک عراق اعلام کرد سایت شماره هشت این پایگاه به دولت عراق تحویل داده شد.


«تحسین الخفاجی»، سخنگوی فرمانده عملیات مشترک عراق پیش‌تر گفته بود: نیروهای ائتلاف بین‌المللی به‌زودی از پایگاه التاجی در شمال بغداد خارج می‌شوند.


عملیات خروج با نظارت فرماندهان نظامی دو طرف انجام شد.




بیشتر بخوانید:


نیروهای تروریست آمریکا از پایگاه «التاجی» عراق خارج ‌شدند + تصاویر




سیدرضا قزوینی(الغرابی)، کارشناس امور عراق در گفتگو با خبرنگار حوزه غرب آسیا و محور مقاومت گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا گفت: پایگاه التاجی نخستین پایگاهی نیست که نیروهای ائتلاف بین‌المللی از جمله ایالات متحده از آن خارج می‌شوند. این هشتمین خروج نیروها طبق جدول زمان‌بندی شده است. عوامل متعددی را می‌توان برای این اقدام در نظر گرفت؛ ازجمله اینکه فشارها در ماه‌های اخیر در داخل عراق و از سوی برخی قوای سیاسی و جریان‌های مقاومت علیه ادامه حضور نظامیان آمریکایی شدت گرفته بود.


وی افزود: مصوبه پارلمان و سپس افزایش حملات موشکی به مواضع آمریکایی‌ها و پایگاه‌های آنان در عمل نقش غیرقابل انکاری را در این زمینه ایفا کرد. بنابراین آمریکایی‌ها به‌دنبال این بودند تا با تخلیه عمده پایگاه‌ها تمرکز خود را در نقاط امن‌تری قرار دهند.



دولت «مصطفی الکاظمی»، نخست‌وزیر  عراق از نقش خود در خروج و عقب‌نشینی نیروها گفت و آن را به‌عنوان دستاوردی برای دولتش ترسیم کرده است.



وی درباره حضور نیروهای آمریکایی در عین‌الاسد گفت: عین‌الاسد را می‌توان مهم‌ترین مرکز تجمع نیروهای نظامی آمریکایی در عراق دانست، اما این پایگاه در حال حاضر تنها نقطه حضور این نظامیان نیست. از سال 2003 تاکنون نظامیان آمریکایی همواره در عراق حضور داشته‌اند. حتی پس از عقب‌نشینی نیروهای اشغالگر در سال 2011 نیز بخشی از این نیروها در عراق ماندند و پوشش آنان در قالب نیروهای مستشاری و آموزشی  بوده است.


قزوینی گفت: آمریکایی‌ها هیچ تمایلی برای خروج کامل از عراق ندارند. ممکن است بخشی از نیروهای آن‌ها از عراق خارج شوند، اما بخشی از نیروهای نظامی با عناوین مختلف در عراق به حضور خود ادامه خواهند داد؛ به‌ویژه آنکه آمریکایی‌ها نگران این هستند خروج نظامی‌شان از عراق به تقویت نفوذ ایران و گروه‌های مقاومت منجر شود.


قزوینی


وی افزود: موضوع خروج نظامیان آمریکا ارتباط جدی با اوضاع سیاسی عراق دارد. همه قوای سیاسی عراق بر سر خروج آمریکا در این برهه زمانی اتفاق نظر ندارند. بخشی از جریان‌های عراقی و کُردها به صراحت از تمایل نداشتن خود برای خروج این نیروها سخن گفته‌اند. علاوه بر این می‌دانید دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا از خروج کامل و زمان‌بندی شده فوری و دقیق سخن نگفت، بلکه در دیدار با نخست‌وزیر عراق از بازه زمانی تقریباً سه ساله سخن گفت که نیروهای آمریکایی در این مدت عقب‌نشینی کنند.


قزوینی عنوان کرد: در واقع آمریکایی‌ها از عراق خارج نشده‌اند، بلکه مواضع استقرار خود را تغییر داده‌اند. این موضوع در آینده می‌تواند باعث فشارهای بیشتر علیه نخست‌وزیر عراق در ابعاد سیاسی و نظامی شود و شاید تنش میان گروه‌ها و نظامیان آمریکایی افزایش یابد.


انتهای پیام/4106/4033/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب