دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
27 آبان 1394 - 11:39
سرلشکر صفوی:

انتقال پایتخت کار عملی نیست/ مشکلات جمعیت و زلزله دو بحران اصلی تهران در 10 سال آینده

دبیر همایش بین‌المللی ساماندهی سیاسی فضا و اداره بهینه شهر تهران با بیان اینکه انتقال پایتخت عملی و مقرون به صرفه نیست، گفت: مسائل جمعیتی و زلزله دو بحران اصلی 10 ساله آینده تهران هستند.
کد خبر : 50500

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا به نقل از دفتر دستیار و مشاور عالی مقام معظم رهبری، سردار سرلشکر پاسدار سیدیحیی صفوی در جمع نمایندگان نهادهای دولتی و خصوصی مشارکت کننده در همایش بین‌المللی ساماندهی فضا و اداره بهینه شهر تهران در سالن شهدای گمنام دانشکده علوم انسانی دانشگاه تربیت مدرس افزود: این همایش، یک همایش کاملا علمی است و با هدف رفع مشکلات تهران و اداره بهتر آن برگزار می‌شود.


وی ادامه داد: تهران در حال حاضر به سمت بحران پیش می‌رود. برخی مسئولان تهران و کشور شاید وضعیت تهران را بحرانی تلقی نکنند اما این شهر با انواع بحران‌ها از قبیل بیکاری، مخاطرات محیط زیستی، جمعیتی، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و نظایر آن روبرو است که باید فکری برای آینده این شهر کرد.


این استاد جغرافیای سیاسی تاکید کرد: در میان بحران‌های تهدید کننده تهران دو بحران اصلی، بحران جمعیتی و بحران زلزله است. در مورد زمان وقوع بحران زلزله اطلاعات دقیقی وجود ندارد، اما بحران اجتماعی را می‌توان با برنامه‌ریزی مدیریت و کنترل کرد اما متاسفانه برنامه مدون و مشخصی برای 10 سال آینده تهران نداریم.


وی گفت: موضوع ساماندهی پایتخت از مسائل کلان کشور است و باید به آن توجه ویژه شود. ما جغرافیدانان به این نتیجه رسیده‌ایم که انتقال پایتخت عملی و مقرون به صرفه نیست. البته مردم خوشحال می‌شوند که دولت و مراکز اداری و اجرایی از تهران انتقال داده شوند چون از این طریق می‌توان خیلی از مسائل مربوط به ترافیک و آلودگی‌ها را کاهش داد و حل کرد.


سرلشکر صفوی افزود: معتقدیم که موضوع انتقال پایتخت عملی نیست زیرا در این خصوص عزم و اراده ملی و بودجه چند 10 میلیارد دلاری و گزینه قابل قبول نداریم و موضوع انتقال پایتخت، از نظر سیاسی، اجتماعی و امنیتی و تاریخی به صلاح دولت و حکومت ما نیست. ساماندهی تهران را راهکاری برای حل مشکلات پایتخت می‌دانیم و در همایش ساماندهی سیاسی فضا و اداره بهینه شهر تهران به دنبال آن هستیم تا با بهره‌گیری از نظرات اساتید علوم مختلف دانشگاهی و کارشناسان داخلی و خارجی، نتایج حاصله از ارائه مقالات همایش را به اطلاع مسئولان کشور برسانیم.


وی ادامه داد: کار ما مشورت دادن در این زمینه است و امیدواریم مسئولان و برنامه‌ریزان کشور در برنامه ششم و هفتم توسعه به آن توجه کنند.


سرلشکر صفوی با اشاره به همایش سال گذشته قطب علمی جغرافیای سیاسی دانشگاه تربیت مدرس با عنوان تمرکززدایی و ساماندهی پایتخت خاطر نشان کرد: سال گذشته نتایج همایش تمرکززدایی و ساماندهی پایتخت را به اطلاع دکتر جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری و دکتر آخوندی وزیر راه و شهرسازی و وزیر کشور رساندیم، تا انشاء الله این همایش جنبه اجرایی و کاربردی داشته باشد، نتیجه آن شد که مجموعه دولت و مجلس به این نتیجه رسیدند که بحث انتقال پایتخت منتفی است و باید روی ساماندهی پایتخت برنامه‌ریزی کنند.


وی تاکید کرد: در همایش پیش رو از کارشناسان مراکز اجرایی در تهران و کشور انتظار داریم چون در بطن امور اجرایی و در جریان مسائل و مشکلات هستند، با ارائه مقالات خود برای اداره بهینه تهران ارائه راهکار داشته باشند. انتظار داریم که بگویند مشکلات تهران بر اثر چه فرآیندی ایجاد شده است؟ مشکلات 10 سال آینده این شهر چیست؟ آیا تهران ظرفیت پذیرش جمعیت جدید را دارد؟ وضعیت فضای تنفسی، شغلی و آب و منابع حیاتی در تهران برای آینده چگونه خواهد بود؟


دبیر همایش بین‌المللی ساماندهی سیاسی فضا و اداره بهینه شهر تهران گفت: در همایش ساماندهی سیاسی فضا و اداره بهینه شهر تهران از اساتید خارجی که با تهران آشنا هستند و در این زمینه مطالعه کرده اند، دعوت حضور در همایش و ارائه مقاله و راهکار کرده‌ایم.


سرلشکر صفوی افزود: می‌خواهیم برای ساماندهی تهران که قلب ایران است و کارکرد ملی و بین‌المللی دارد کاری علمی و تحقیقی کنیم و بدین وسیله کمکی به مسئولان ذیربط ارائه شود. مردم تهران حق دارند که رفاه، آسایش، امنیت و شادابی داشته باشند.


وی تاکید کرد: تهران با معضل جدی آلودگی روبرو است و از سازمان محیط زیست و کارشناسان آن انتظار داریم که اعلام کنند تا 10 سال آینده قرار است چه اتفاقی در این زمینه بیافتد، و راهکارها برای رفع این مشکل چیست، البته باید این موضوع هم شفاف شود که چه کسی متولی رفع مشکل آلودگی هوای تهران است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب