دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
07 مرداد 1399 - 08:32
یادداشت/ محمد کاظم انبارلویی؛

آمریکا و شاخص‌های یك جامعه پست

محمد کاظم انبارلویی طی یادداشتی در روزنامه رسالت نوشت: تصویری كه امروز جهان از آمریكا دارد، با هیچ‌یك از سال‌های قرن گذشته قابل مقایسه نیست. همه شاخص‌های یك جامعه پست را در جامعه امروز آمریكا می‌توان دید.
کد خبر : 504460
محمد-کاظم-انبارلویی-610x400.jpeg

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، محمد کاظم انبارلویی طی یادداشتی در روزنامه رسالت نوشت: تصویری كه امروز جهان از آمریكا دارد، با هیچ‌یك از سال‌های قرن گذشته قابل مقایسه نیست. همه شاخص‌های یك جامعه پست را در جامعه امروز آمریكا می‌توان دید.خشونت، نژادپرستی، فروپاشی خانواده، همجنس‌بازی، ارتباط جنسی خارج از كانون خانواده، سقط جنین، خودكشی و… از ویژگی‌های ساخت اجتماعی امروز آمریكاست.


پاتریك جی كاتن، مشاور سه رئیس‌جمهور گذشته آمریكا در كتاب جدید خود به نام «مرگ غرب» با فهرست كردن این شاخص‌ها معتقد است: «اگر یك انقلاب فرهنگی و اخلاقی در آمریكا صورت نگیرد،‌ چیزی جز مرگ در انتظار آن نخواهد بود.»


امروز تقریبا تمام ایالت‌های آمریكا درگیر شورش، جنگ داخلی و آماده‌باش نیروهای مسلح است. پلیس، گارد ملی و ارتش توأمان یك اعلام حكومت نظامی را در سراسر آمریكا نمایندگی می‌كنند. بسیاری از جامعه‌شناسان و علمای علم سیاست در واشنگتن معتقدند در یك جنگ تمام‌عیار داخلی گرفتار آمده‌اند.


این در حالی است كه سكاندار سیاست در كاخ سفید در دست بی‌ریخت‌ترین رئیس‌جمهور آمریكاست كه كارنامه سیاهی از مفاسد اخلاقی، سیاسی و مالی دارد.
آمریكایی‌ها تابستان داغی را دارند پشت سر می‌گذارند، در حالی كه آرزو داشتند این تابستان داغ را در تهران و شهرهای ایران شاهد باشند. آمریكایی‌ها امروز در حال نظاره كردن افول یك تمدن در سرزمین خود هستند. اگر بحران سیاسی، اخلاقی و فرهنگی آن‌ها را به بحران «سلامت» اضافه كنیم.



سقوط این امپراتوری را از سقوط امپراتوری شوروی زودتر می‌توان حدس زد.



آمریكایی‌ها با چهار میلیون و ۲۰۰ هزار نفر كرونایی و ۱۵۰ هزار كشته، همچنان در صدر جدول كرونایی‌های جهان قرار دارند .



تایم از این پدیده به عنوان یك «مصیبت ملی» یاد می‌كند. ترامپ آنقدر كه نگران حفظ جاه و مقام خود در كاخ سفید است،‌ نگران جان مردم خود نیست.



امروز تمام نمادهای خشونت و برده‌داری در سرتاسر آمریكا به زیر كشیده شده است. با تشدید خشونت، سلا‌ح‌هایی كه مردم در خانه انبار كرده‌اند،‌ به خیابان‌ها خواهد آمد و جنبش ضدنژادپرستی رنگ دیگری به خود خواهد گرفت.
نكته مهم در این باره این است شهرهای مختلف رژیم صهیونیستی هم شاهد بزرگ‌ترین اعتراضات مردمی علیه نتانیاهو است.


نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی مرتب از درون و بیرون مرزهای اشغالی خود مورد تهدید است.



بنیاد آمریكایی ویلسون كه هشتمین پژوهشكده جهانی محسوب می‌شود،‌ اخیرا یك تحلیلی از اوضاع ایران پس از انتخابات مجلس داده كه جالب است. این تحلیل پنج نكته كلیدی دارد.



۱- انتخابات مجلس در ایران نشان داد، اعتماد به نفس نظام بالاست.
۲- سقوط دولت در عراق و لبنان هیچ تأثیری در ایران نگذاشت، نه‌تنها دولت عوض نشد، حتی یك نفر هم استعفا نداد.
۳- هیچ گونه آثار اضطراب، سرخوردگی و هراس در ایران دیده نمی‌شود.
۴- سپاه در برخورد با آمریكا از اعتماد به نفس بالایی برخوردار است. این قدرت را ساختار سیاسی كشور به آن بخشیده است. هیچ گونه ریزشی در نیروهای مسلح دیده نمی‌شود.
۵- مردم ایران از اعتراضات خیابانی استقبال نكردند.
یك مؤسسه معتبر پژوهشی دیگر آمریكا از قدرت ملت ایران و نیروهای مسلح، سه حكایت شنیدنی را نقل می‌كند.
الف- قدرت دریایی ایران قادر است هر لحظه صدور نفت در خلیج فارس را متوقف كند.
ب- توپخانه‌ای از موشك‌ها و پهپادهای ایران با ظرفیت دقیق و هوشمند، كل منطقه را تحت همپوشانی خود دارد.
ج- ایران یك تركیب چندملیتی از نیروهای نیابتی خارجی به وجود آورده كه در منطقه و فراتر از منطقه اثرگذار است. ایران اكنون به مقام و مرتبت بازدارندگی و حتی عملیات پیشدستانه رسیده است.
***
اكنون این دو تصویر و این دو واقعیت از موقعیت ایران و آمریكا در برابر چشمان ماست. دولت در یك سال باقیمانده عمر خود به راحتی با تكیه به امنیت داخلی و خارجی باید به برنامه‌های راهبردی خود بپردازد و از وعد‌ه‌های توخالی غرب عبور كند. آمریكا در حال زوال است. رهبران این كشور قادر نیستند از شاخص‌های یك جامعه پست عبور كنند و خود را نجات دهند.


 


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب