دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
11 مرداد 1399 - 00:03
آنا گزارش می‌دهد؛

تلاش فناوری برای ارتقاء سلامت/ سازمان‌های مراقبت درمانی بین‌المللی به کمک بیماران خاص می‌آیند

سازمان مراقبت‌های درمانی بین‌المللی از طریق پیشگیری، مراقبت‌های قبل از تولد، کنترل بیماری، واکسیناسیون و آموزش مبتنی بر فناوری و ایجاد درک در مورد مسائل بهداشتی، جوامع را تغییر خواهند داد.
کد خبر : 504064
health-tourism-organizations.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنيان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، اگرچه وقتی صحبت از سازمان بین‌المللی مرتبط با پزشکی به میان آید، اولین جایی که به ذهن خطور می‌کند، سازمان بهداشت جهانی(WHO) است؛ اما سازمان‌های بین‌المللی ریز و درشتی وجود دارند که هرچند احتمالاً کمتر در موردشان شنیده‌ایم؛ باز هم به طریقی از جنبه‌ مراقبت‌های بهداشتی در حال تغییر دادن جهان هستند. تعاریف مختلفی برای بهداشت و درمان و مراقبت‌های پزشکی وجود دارد؛ ولی به لطف فناوری‌های جدید، شکاف بین این تعاریف در حال پر شدن است. این سازمان‌ها از طریق پیشگیری، مراقبت‌های قبل از تولد، کنترل بیماری، واکسیناسیون، و آموزش مبتنی بر فناوری و ایجاد درک در مورد مسائل بهداشتی، جوامع را تغییر خواهند داد.


پزشکی موبایل (Medic Mobile)



«پزشکی موبایل» سازمانی غیرانتفاعی است که تلاش می‌کند مراقبت‌های بهداشتی را برای افرادی که در شرایط سخت و دشوار زندگی می‌کنند، بهبود ببخشد. بدین منظور، سازمان پزشکی موبایل بستری نرم‌افزاری ایجاد کرده است تا کادر درمانی قادر به ارائه خدمات درمانی عادلانه به افراد در سراسر جهان باشند.


CHT نام نرم‌افزاری است که به کارکنان بهداشتی کمک می‌کند تا آیتم‌ها و وسایل پزشکی را با خیال راحت تحویل دهند، شیوع بیماری را سریع‌تر ردیابی کنند، بیماری‌ها را به‌صورت خانه به خانه معالجه کنند، موجودی داروهای ضروری را حفظ و در مواقع اضطراری توزیع کنند. این نرم‌افزار در حال حاضر در 14 کشور آفریقایی و آسیایی مورداستفاده قرار می‌گیرد و 24 هزار کارکنان بهداشت را آموزش داده و مجهز کرده است.


اپلیکیشن پزشکی موبایل، ترکیبی از پیام‌رسانی، جمع‌آوری داده‌ها و آنالیز کادر درمان و سیستم‌های بهداشتی در مناطق مختلف با دسترسی به اینترنت و یا حتی بدون اتصال به اینترنت است. این نرم‌افزار منبع باز است و در GitHub یافت می‌شود.


از مادران به مادران (Mothers 2 Mothers)



«از مادران به مادران» یک سازمان غیرانتفاعی منحصربه‌فرد است که به‌منظور استخدام، آموزش و کمک به توانمندسازی زنان مبتلا به بیماری ایدز، در آفریقا، فعالیت می‌کند.


اچ‌آی‌وی ویروسی اختلال‌گر در کارکرد یاخته‌های ایمنی است و در نتیجه‌ فعالیت‌ آن، در دستگاه ایمنی بدن انسان نقص ایجاد می‌شود. از ورود اچ‌آی‌وی به بدن تا ابتلا به ایدز ممکن است از چند ماه تا چندین سال طول بکشد. ایدز در قاره‌ آفریقا، به‌صورت یک اپیدمی فراگیر درآمده است. رقم قابل‌توجه ۲۶ میلیون از کل حدوداً ۴۰ میلیون افراد حامل اچ‌آی‌وی جهان ساکن آفریقا هستند. تحقیقات دانشمندان نشان داده است که بیشتر قربانیان این بیماری زنانی هستند که پس از مرگشان، کودکانی بی‌سرپرست بر جای می‌گذارند. سازمان «از مادران به مادران» در جوامع محلی آفریقا و جاهایی که از امکانات درمانی کمی برخوردارند فعالیت می‌کند.


آنها در مورد چگونگی محافظت از نوزادان در برابر عفونت HIV، مشاوره، آموزش‌های اساسی در زمینه‌ سلامتی و پشتیبانی از سایر مادران اطلاعات ارائه می‌دهند. این سازمان همچنین برای اطمینان از مشاوره و مصرف داروهای مناسب درمانی، زنان را به کلینیک‌های استاندارد معرفی می‌کند. از سال 2001 تاکنون این شرکت به بیش از 10 میلیون زن و کودک رسیدگی کرده است و در سال 2017، این سازمان گزارش داد که به یک نفر از هر شش مورد زنان مبتلا به HIV مثبت در جهان، خدمت کرده است.


کشتی‌های مهربانی (Mercy Ships)



«کشتی‌های مهربانی» نام سازمانی است که متعهد است برای افراد بی‌بضاعت در جهان خدمات پزشکی و درمانی ارائه کند. برای مثال در آفریقا، این سازمان از «کشتی مهربانی آفریقا» که کشتیِ بیمارستانیِ شناور با گروه‌های پزشکی داوطلب و اتاق عمل استریل است، استفاده می‌کند.


اتاق‌های عمل، اماکن ویژه‌ای هستند که به تجهیزاتی با بهترین کیفیت نیاز دارند؛ زیرا در بسیاری مواقع سرنوشت انسان در آن رقم می‌خورد. ضروری‌ترین تجهیزاتی که در اتاق عمل‌های کشتی‌های مهربانی مورداستفاده قرار می‌گیرند شامل مواردی ازجمله ستون‌های کمکی(ستون‌هایی که در اتاق عمل جای می‌گیرند و برای توزیع واحد‌های ارتباطی، خدمات الکتریکی و گاز‌های پزشکی استفاده می‌شوند)، چراغ‌های جراحی و آزمایش،  برانکارد و لوازم جانبی آن(گاهی برانکارد‌های مختلف با هم فرق دارند مثلاً برای چشم‌پزشکی، جراحی باریاتریک یا اطفال)، بوم‌های مدیریت فضا(برای استفاده بهینه از فضا)، تجهیزات استریل  و تمیزکننده، دورریختنی‌ها و یک‌بارمصرف‌ها مانند ماسک، میزهای جراحی و لوازم جانبی(بدون وجود این میز تقریباً انجام عمل جراحی غیرممکن است زیرا در این میز وسایل مهمی مانند صفحات بیهوشی، حمایت‌کننده بازو، کلامپ و تثبیت‌کننده وجود دارد) و سیستم‌های ادغام دیجیتالی(سیستم‌هایی که به‌عنوان یک نقطه کنترل متمرکز برای تمامی قطعات متحرک به کار می‌روند)، هستند.


 در کشتی‌های مهربانی تمام این وسایل در اتاق‌های مختلف تعبیه شده است تا به‌طور مستقیم به کسانی که هیچ‌گونه مراقبت پزشکی دریافت نمی‌کنند، کمک شود. این سازمان، درمان‌های پزشکی همچون از بین بردن تومورها، اصلاح شکاف‌ها و جراحی‌های داخلی رایگانی را ترتیب داده است. از زمان تأسیس این سازمان در سال 1978 تاکنون گزارش شده است که بیش از 100هزار عمل جراحی توسط کارکنان انجام گرفته است. دسترسی به مراقبت‌های پزشکی و درمانی ضروری است و بر سلامت جهانی، اقتصاد و شرایط زندگی تأثیر می‌گذارد.


پزشکان جهان (Doctors of the World)



«سازمان پزشکان جهان» یک نهاد بین‌المللی غیرانتفاعی است که برای کسانی که قادر به پرداخت هزینه‌ها نیستند، متعهد به ارائه مراقبت‌های پزشکی طولانی‌مدت است. این سازمان با پیاده‌سازی بیش از 400 برنامه در بیش از 80 کشور، بیش از همه در مناطق جنگی، اردوگاه‌های پناهندگی و حتی محیط‌های روستایی به ارائه خدمات درمانی می‌پردازد. سازمان پزشکان جهان مراقبت‌های اضطراری و طولانی‌مدت پزشکی را برای کسانی که به‌شدت نیازمند آن هستند، ارائه می‌دهد. سرویس‌گیرندگان از این نهاد، به‌خصوص افراد فقیر، مجروحین جنگی، افراد آسیب‌دیده از بلایای طبیعی و یا نابرابری‌های ساختاری هستند. این سازمان هرساله به معالجه 1.6 میلیون نفر کمک می‌کنند.


سازمان پزشکان جهان در حال حاضر در 67 کشور جهان از سوریه تا السالوادور در زمینه‌ کووید-19 خدمات‌دهی می‌کند و گروه‌های متخصص در تلاش‌ هستند تا شیوع بیماری را محدود کرده و از آسیب‌پذیرترین افراد محافظت کنند. آنها همچنین با استقرار کلینیک‌های پزشکی و فعالیت‌های ارتقاء سلامت، تجهیزات حفاظتی شخصی (PPE) را به کارمندان بهداشت عرضه می‌کنند، کیت‌های بهداشتی توزیع می‌کنند و از دسترسی به مراقبت‌های بهداشتی، پشتیبانی می‌نمایند.


هیئت بین‌المللی پزشکی (International Medical Corps)



«هیئت بین‌المللی پزشکی» یک سازمان غیرانتفاعی است که اهداف مأموریت خود را بهبود کیفیت زندگی از طریق نجات جان افراد و تسکین درد و رنج از طریق آموزش مراقبت‌های بهداشتی و برنامه‌های امدادی قرار داده است. هیئت بین‌المللی پزشکی، آموزش‌ها و مراقبت‌های بهداشتی را به جمعیت محلی آمریکا و بریتانیا ارائه می‌دهد. این سازمان همچنین به افرادی که در معرض بیشترین خطرات هستند، کمک‌های پزشکی ارائه می‌دهد. در گزارش سازمان آمده است که آنها تاکنون 4.8 میلیون مشاوره‌ی پزشکی داده‌اند که به‌طور مستقیم در زندگی 8 میلیون نفر و به‌طور غیرمستقیم بر زندگی 50 میلیون نفر تأثیر گذاشته‌اند.


 این سازمان با استقرار ایستگاه‌های تریاژ و برقراری انجمن‌های مجازی در تلاش است تا در زمینه‌ همه‌گیری کووید-19 فعال باشد. افراد می‌توانند پرسش‌ها و شبهات علمی خود را در این‌چنین انجمن‌هایی مطرح کنند و توسط کارشناسان متخصص پاسخ بگیرند.


مسیر(PATH)



«سازمان مسیر» به‌دنبال نوآوری و تحول در چشم‌انداز پزشکی جهانی است. خواسته‌های این سازمان به‌صورت جسورانه در راستای جهانی است که سلامتی در دسترس همه افراد باشد، صرف‌نظر از این‌که آنها در کجا زندگی کنند.  تلاش سازمان بر این است که کودکی در اثر بیماری قابل‌پیشگیری از دنیا نرود، همه مادران دارای زایمان‌های ایمن و نوزادان سالم باشند، همه از عدالت در حوزه‌ سلامت برخوردار باشند و هر جامعه‌ای از وسایل موردنیاز برای پیشرفت برخوردار باشد.


آنها برای تحقق این برنامه‌ها، از فناوری‌های سلامت استفاده می‌کنند و برای مثال نظارت ویال واکسن را به کار می‌گیرند تا وقتی واکسنی به دلیل گرما آسیب‌دیده است کادر درمان از آن مطلع شوند. این سازمان به ایده‌های هوشمند شتاب می‌بخشد و همکاران را از طریق فناوری‌های موبایل برای یافتن آسیب‌پذیرترین زنان و کودکان در جهان بسیج کرده است. کار اصلی آنها در پنج بستر انجام می‌گیرد: واکسن، دستگاه‌های پزشکی، تشخیص بیماری، دارو و نوآوریِ سیستم و خدمات.


 دستیابی به دهکده (VillageReach)



 «دستیابی به دهکده» نام سازمانی بین‌المللی است که دسترسی به مراقبت‌های بهداشتی در سراسر جهان را بهبود می‌بخشد. این سازمان با دولت‌ها، مشاغل، ارگان‌های غیرانتفاعی و سازمان‌های دیگر همکاری می‌کند تا عملکرد و قابلیت اطمینان سیستم‌های بهداشتی را در دسترس‌ناپذیرترین جوامع رشدنیافته، بهبود بخشد. سازمان دستیابی به دهکده  از سال 2001  ابتکار عمل را برای اطمینان از دسترسی سریع و جهانی به واکسن‌ها و ارتباطات آغاز کرد.


مدل این سازمان در حال حاضر در 251 مرکز درمانی برای جمعیتی بیش از 5.2 میلیون نفر در حال اجرا است. حتی باوجوداینکه منابع قابل‌توجهی از سوی بخش‌های دولتی و خصوصی برای توزیع داروهای جدید، واکسن‌ها و تجهیزات جدیدی برای کمک به کشورهای درحال‌توسعه طی سال‌های گذشته فراهم شده است، اما شکاف‌های قابل‌توجهی در توزیع این محصولات و فناوری‌های بهداشتی به جوامع روستایی باقی‌مانده است.


درحالی‌که زیرساخت‌های درمانی یک کشور ممکن است در حال حاضر منطبق با نیازهای جمعیت آن نباشد، سازمان‌های غیردولتی مانند موارد ذکرشده می‌توانند این خلأ را پر کنند و تفاوت قابل‌توجهی ایجاد کنند.


انتهای پیام//پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب