رژیم صهیونیستی در ماجرای رهگیری هواپیمای مسافربری ایران چه نقشی داشت؟/تلاش اسرائیل برای تکرار تراژدی ایلوشین روسیه
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا، عصر دیروز دو فروند هواپیمای جنگنده به پرواز شماره 1152 ماهان ایر که از تهران به مقصد بیروت در حال پرواز بود، نزدیک شدند. پرواز جنگندهها در کنار هواپیماهای مسافربری از دو حال بیشتر خارج نیست؛ یا برای اسکورت و محافظت در برابر خطرات هوایی است و یا برای مجبور کردن خلبان بهمنظور تغییر مسیر و فرود اضطراری. خلبان هواپیمای مسافربری ماهان، برای در امان ماندن از خطرات احتمالی نزدیک شدن این دو جنگنده، بهسرعت ارتفاع خود را کم کرد و تغییر مسیر داد که به وحشت مسافران و مجروح شدن تعدادی از آنها منجر شد. هواپیمای مسافربری درنهایت در فرودگاه بیروت به زمین نشست و سه مسافر بدحال آن به بیمارستان منتقل شدند.
نکته اینجاست که خلبانان هواپیماهای غیرنظامی آموزشدیدهاند که چنانچه در معرض خطر برخورد یا هشدار از سوی هواپیماهای غیرتجاری قرار گیرند، باید بدون فوت وقت، با سرعت زیاد به سمت پایین شیرجه بزنند چراکه موتور جت آنها، از قدرت لازم برای فرار روبهجلو برخوردار نیست.
بیشتر بخوانید:
تهاجم دو جنگنده به هواپیمای ایرانی در لبنان + جزییات و فیلم
آمریکا مسئولیت رهگیری هوایپمای ماهان را بر عهده گرفت
طبق گزارشهای اولیه، دو جنگنده ارتش رژیم صهیونیستی عامل این رهگیری خطرناک بودند اما ساعاتی بعد، «بیل اوربان» سخنگوی فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) اعلام کرد که تنها یک فروند جنگنده اف-15 آمریکایی عامل این ماجرا بوده و بهاینترتیب، مسئولیت را از تلآویو سلب کرد. به گفته اوربان، جنگنده اف-15 در حال انجام مأموریت هوایی عادی خود بر فراز پایگاه آمریکایی التنف در سوریه بوده و رهگیری در فاصله امن هزار متری انجامشده است.
واکاوی ادعای «بازرسی بصری»
سخنگوی سنتکام همچنین مدعی شده است که این پرواز برای «بررسی بصری» انجامشده و منظور او اطمینان یافتن از مسافربر بودن هواپیمای ماهان بود! به گفته وی «بازرسی بصری با هدف اطمینان یافتن از امنیت پرسنل نیروهای ائتلاف در پایگاه التنف صورت گرفت و زمانی که خلبان اف-۱۵ هواپیما را بهعنوان هواپیمای مسافربری ماهان ایر شناسایی کرد، اف-۱۵ بهصورت امن اقدام به فاصله گرفتن از هواپیما کرد.»
جنگنده اف-15
این ادعا به این معناست که رادارهای آمریکایی در تشخیص نوع کاربری هواپیماها دچار اشکال هستند و برای اطمینان لازم است که خلبانان جنگندههای این کشور از نزدیک، هواپیماها را ببینند و نوع آن را گزارش کنند! این اظهارات اولین بار نیست که از زبان مسئولان آمریکایی بیان میشود. در سال 1367 پس از ساقط شدن هواپیمای مسافربری ایران ایر در خلیجفارس بهوسیله شلیک ناو آمریکایی، کاخ سفید در بیانیهای رسمی اعلام کرد که ناو وینسنس، ایرباس ایرانی را بهاشتباه یک هواپیمای نظامی تشخیص داد و برای دفاع از خود، بهسوی آن شلیک کرد!!
به نظر میرسد که آمریکاییها با گذشت 32 سال از تراژدی پرواز 655 ایران ایر، اندکی پیشرفت کرده و اگر تشخیص دهند که هواپیمایی، نظامی است برای اطمینان خاطر، جنگندهها را بهمنظور «بررسی بصری» به پرواز درمیآورند. این در حالی است که بنابر ادعای مقامات پنتاگون، پیشرفتهترین رادارها در جهان ازجمله «ایکس بند» (X- band) در اختیار آمریکا قرار دارد و پرواز خطرناک جنگنده آمریکایی در نزدیکی هواپیمای مسافربری ایران برای شناسایی نوع آن، مفهومی جز ناکارآمدی آنها ندارد.
رژیم صهیونیستی پشت آمریکا پنهان شد؟
در شهریور 1397، چهار فروند جنگندههای اف – 16 اسرائیلی که مشغول بمباران اهدافی در حومه لاذقیه سوریه بودند به یک فروند هواپیمای «ایلوشین» روسی که در همان منطقه در حال فرود بود، نزدیک شدند و پدافند اس – 200 سوریه نیز بهاشتباه، هواپیمای روسی را با 15 سرنشین ساقط کرد. روسیه، صهیونیستها را مسئول مستقیم سقوط هواپیمای خود معرفی کرد و بهشدت از این اقدام تلآویو برآشفت.
هواپیمای ایلوشین روسی
طبق بیانیه وزارت دفاع روسیه، «خلبانان اسرائیلی از هواپیمای روس بهعنوان پوشش استفاده کرده و آن را در معرض حمله پدافند هوایی سوریه قرار دادند». «سرگئی شویگو» وزیر دفاع روسیه نیز در تماس تلفنی با «آویگدور لیبرمن»، همتای وقت اسرائیلی خود، تأکید کرد که مسکو «حق پاسخدهی» به اقدام اسرائیل در آینده را برای خود محفوظ میدارد.
این سناریو اکنون بهصورت جدی مطرح است که نه یک هواپیما بلکه دو هواپیمای جنگنده که اسرائیلی بودهاند، برای فریب دادن سامانه پدافندی سوریه به هواپیمای مسافربری ایران نزدیک شدهاند تا از رهگذر شلیک اشتباه بهسوی پرنده ایرانی، دو هدف محقق شود.
یکم، تخریب روابط ایران و سوریه با ایجاد یک تراژدی و هدایت کردن افکار عمومی از طریق داغدار کردن مردم کشورمان به سمت این سناریو که علیرغم سالها حمایت ایران از سوریه، پاداش جمهوری اسلامی با ساقط کردن هواپیمای مسافربری داده شد.
دوم، ارسال این پیام از سوی صهیونیستها به کشورمان که حضور مستشاری ایران در سوریه، منحصر به هدف قرار دادن اهداف نظامی و دخالت آشکار و پنهان در محدوده خاکستری نیست بلکه غیرنظامیان همچنان که در حمله به هواپیمای مسافربری ایران ایر در اواخر جنگ تحمیلی به شهادت رسیدند، قربانی سیاستهای منطقهای ایران خواهند شد.
رژیم صهیونیستی درعینحال، از واکنش سخت ایران بهشدت واهمه دارد و محتمل است که آمریکا برای فراری دادن اسرائیل از پاسخ جمهوری اسلامی، مسئولیت این اقدام را برعهدهگرفته باشد.
انتهای پیام/4106/
انتهای پیام/