دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
03 مرداد 1399 - 09:47
نگارش علمی پایان‌نامه 51/

نحوه رفرنس دادن برای یک مقاله آکادمیک/ هدف از بخش منابع چیست؟

در بسیاری از موارد دانشجویان این سوالات را مطرح می‌کنند که ما حداقل باید چند منبع را در قسمت رفرنس های مقاله خود بیاوریم.
کد خبر : 503639
knjiga-preporuka.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه پایان‌نامه گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، نگارش پایان‌نامه ازجمله موارد تخصصی است که اغلب دانشجویان در نحوه نگارش علمی آن با مشکلاتی روبرو هستند، از انتخاب عنوان گرفته تا نگارش بخش‌های مختلف پایان‌نامه و اصلاحات تخصصی مربوط به آن، ازاین‌رو خبرگزاری آنا بر آن است تا با ارائه سلسله مباحثی در رابطه با نحوه نگارش پایان‌نامه و نکاتی که در این خصوص دانشجویان باید بدانند، چراغ راهی برای علاقه‌مندان به نگارش دقیق و تخصصی پایان‌نامه‌ها باشد.


پس از خواندن این گزارش دانشجویان و علم‌دوستان با «تعداد منابع جهت رفرنس دهی در مقالات» آشنا خواهند شد.




بیشتر بخوانید:


پیشرفت علمی کشور در گرو کاربردی شدن پایان‌نامه‌ها/ روش‌هایی برای استخراج کتاب از پایان‌نامه




در بسیاری از موارد دانشجویان این سوالات را مطرح می‌کنند که ما حداقل باید چند منبع را در قسمت رفرنس های مقاله خود بیاوریم و جوابی که معمولا از دیگران می‌شنوند این است که این سوالات را از اساتيد بپرسید، چراکه آنها درنهايت به شما نمره خواهند داد.


به تجربه ثابت شده است تعداد مشخصی برای این سوال وجود ندارد. بلکه نکته اصلی که باید به آن توجه شود این است که اصلا هدف ذکر منابع چیست؟ پاسخ مشخص این است که تعداد مقالات و منابعی که در بخش رفرنس ها آورده می‌شوند باید به اندازه‌ای باشند که هدف از ارائه بخش منابع در انتهای مقاله را برآورده کند. 


هدف از بخش منابع چیست؟


ما در مقالات منابعی را که از آنها استفاده کرده‌ایم لیست می‌کنیم تا در برابر سوالات و ابهامات خواننده درباره ایده‌ها و فرضها و نکات مهمی که در مقاله خود بیان کرده‌ایم، مقاله خود را پشتیبانی کنیم. در حقیقت ما می‌گوییم که همان‌طور که فلان دانشمندان نیز در تحقیق خود به فلان نتیجه رسیده است. یعنی ما به خواننده می‌گوییم که این فرض یا جمله‌ای که بیان شد در حقیقت از پشتوانه علمی برخوردار است. 


از این‌رو بهتر است به تعدادی لازم منابع را ذکر کنیم تا به اندازه کافی جملات مهم مقاله خود را با پشتوانه‌های علمی محکم کنیم.


یک راه بسیار خوب برای دانستن اینکه آیا با این مقالات و این تعداد رفرنس توانسته‌ایم پشتوانه لازم را ایجاد کنیم یا خیر این است که به سوالات زیر پاسخ دهید. 


1_ آیا در متن علمی من، نکات و جملات مهمی هستند که بدون پشتوانه علمی رها شده باشند؟


2_ آیا بیش از حد به یک منبع تکیه نکرده ام؟


3_ آیا برای تحکیم نکات اساسی تحقیقم از 2 یا 3 منبع استفاده کرده‌ام؟


4_ اگر جملات بدون پشتوانه علمی در متن وجود دارد، آیا از منابع موجود می‌توانم برای آنها نیز استفاده کنم؟


5_ اگر موضوع تحقیق من مسئله‌ای است که نظرات مخالفی درباره آن وجود دارد، آیا از هر دو جنبه موضوع منابعی را ذکر کرده‌ام?


یکی از مهارت‌های تحقیق و مقاله نویسی این است که ما بتوانیم خلأهای اطلاعاتی را در کار تحقیقی خود شناسایی کنیم.


انتهای پیام/4133


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب