پول فروش سهام عدالت کِی واریز می شود؟
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، برای ۱۸ میلیون از ۴۹ میلیون نفری که دارای سهام عدالت هستند و سهام خود را با روش مستقیم آزاد کردهاند، ۳۰ درصد از سهام قابل فروش شده است.
برخی از این افراد در روزهای ششم تا سیزدهم خرداد ماه از طریق بانکها به صورت حضوری یا غیرحضوری درخواست فروش ۳۰ درصد از سهام خود را ثبت کردهاند.
بیش از چند هفته از واگذاری سهام عدالت میگذرد و بسیاری از افراد هنوز پولی نگرفتهاند. اما این تنها مشکل مردم نیست. آنها نمیدانند برای اطلاع از زمان واریز و فروش سهام یا حتی صحت اطلاعات خود باید به کجا مراجعه کنند و مشکل را به چه کسی گزارش بدهند.
مرکز تماس سهام عدالت
ستاد راهبردی سهام عدالت شمارهای برای پیگیری مشکلات مردم اعلام کرده که آن هم پاسخگو نیست. این شماره ۱۵۶۹ است.
پس از ابهامات و مشکلاتی که سهامداران برای آزادسازی سهام خود داشتند، بزرگترین مشکل سهامداران در طی روزهای گذشته تاخیری است که کارگزاریهای بانکی و غیربانکی در فروش و واریز پول سهام دارند.
دلایل تاخیر در فروش سهام سهامداران عدالت
این دلایل بر اساس گفته های سخنگوی ستاد راهبری آزادسازی سهام عدالت است.
برای آنهایی که سهام عدالت به آنها تخصیص داده نشده بود، از روز شنبه ۱۴ تیر ماه این سهام به آنها تخصیص داده شد و کسانی که روش مدیریت مستقیم را انتخاب کردهاند، میتوانند اولاً دارایی خود را در پرتفوی سهام ببینند، ثانیاً میتوانند سهام خود را اضافه کنند، بفروشند، تبدیل کنند و یا نگه دارند و این اختیار با آنها خواهد بود.
واقعیت این است که اطلاعات این افراد جدید روز ۱۴ تیر در اختیار شرکت سپرده گذاری مرکزی قرار گرفته و از آن روز اطلاعات آنها بروز رسانی و در اختیار کارگزاران قرار میگیرد.
به طور کلی افرادی که شماره شبای حساب بانکی آنها صحیح، مورد تایید بانک مرکزی و فعال بوده و شماره تلفن همراهشان نیز به نام خود فرد بوده است، تمام وجه را در روزهای اول آزادسازی سهام عدالت دریافت کردهاند.
تعدادی از افراد همچنان با مشکل شماره تلفن همراه به نام خود روبرو هستند و برای برخی افراد نیز بانک مرکزی شماره شبای آنها را تایید نکرده یا حساب بانکی آنها غیر فعال بوده است.
به گفته وی، افرادی هستند که شماره شبای آنها تایید شده، اما بیش از ۶ ماه است که حساب آنها راکد بوده و نمیتوان وجه این افراد را به حسابشان واریز کرد.
اما...
اما گزارش ها حاکی از آنست که با وجود رعایت این دونکته، صحت اطلاعات و زمان واگذاری، برخی از مشمولان نه تنها پول را کامل نگرفتهاند که در برخی از موارد حتی ریالی به حسابشان واریز نشده است.
بررسی اظهارات مخاطبان در طی زمان ذکر شده نشان میدهد که سهامداران تقریبا از همه کارگزاریهای بانکی و غیربانکی گلهمند هستند. خود کارگزاریها نیز به این تاخیرها اشاره کرده اند.
علت واریز نشدن پول حاصل از سهام عدالت
فروش سهام عدالت از هر روش و از طریق هر کدام از سامانه های سهام عدالت که انجام شود در نهایت باید در بورس عرضه شود. اگر همه درخواست های فروش یکباره در بورس وارد شود باعث افزایش حجم عرضه سهام و ریزش ارزش سهام در بورس می شود که هم به متضرر شدن سهام داران بازار بورس منجر می شود و هم سهام داران سهام عدالت چرا که سهامشان با قیمت کمتری به فروش می رسد.
لذا طبق هماهنگی های صورت گرفته قرار شده که هم بانک ها و هم کارگزاری ها با رعایت شرایط موجود در بازار بورس نسبت به راه اندازی سامانه و فروش سهام عدالت اقدام کنند و تنها زمانی آن را عرضه کنند که بازار مثبت باشد و تقاضای خرید وجود داشته باشد.
همین ملاحظه باعث می شود فروش سهام عدالت کمی زمان بر شود و میزان زمان آن نیز به شرایط بورس بستگی مستقیم دارد. یعنی هر میزان بازار صعودی باشد فروش سهام عدالت سریعتر انجام می شود و اگر نزولی باشد فروش سهام عدالت به طول می انجامد.
انتهای پیام/
انتهای پیام/