دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
28 تير 1399 - 11:47

مراقبت های ویژه برای بیماران وابسته به تخت در منزل و وظایف پرستار بیمار

مراقبت از بیماران وابسته به تخت و کمک به بازیابی و یا حفظ توانمندی های جسمانی و روانی انها از جمله مهمترین بخش های امر مراقبتی است.
کد خبر : 502374
image_9ff7176e5e90e10044151c0981ddf4bb39b05779.jpg

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، ماندن در تخت خواب برای مدت طولانی برای تمامی افراد بسیار شرایط سخت و غیر قابل تحملی است و هیچ کس دوست ندارد برای طولانی مدت این وضعیت را تجربه کنند.


این گروه از بیماران به دلیل وضعیت جسمانی خود اغلب به مدت طولانی تحت نظر مراقب و پرستار بیمار قرار دارند. مراقبت از بیماران وابسته به تخت و کمک به بازیابی و یا حفظ توانمندی های جسمانی و روانی انها از جمله مهمترین بخش های امر مراقبتی است. انها باید پیوسته فعالیت های مناسب را برای کمک به بیماران وابسته به تخت در نظر بگیرند و با کمک به آنها، بیماران را در انجام این فعالیت ها تشویق کنند.


فعالیت هایی که باید برای این گروه از بیماران در نظر گرفت برخی از فعالیت های ورزشی و فعالیت های سرگرم کننده است. برخی از مهم ترین فعالیت هایی که میتوان به بیماران وابسته به تخت برای استفاده از وقت خود ارائه داد عبارتند از :


مطالعه کتاب


مطالعه کتاب های مورد علاقه بیمار تاثیر بسیاری بر حفظ روحیه و همچنین استفاده مفید از زمان دارد. مراقب و پرستار بیمار می تواند با خرید و تهیه کتاب برای بیمار لحظات لذت بخشی را فراهم کند.


گوش دادن به کتاب های صوتی


برای مطالعه کتاب گوش دادن به کتاب های صوتی به ویژه برای کسانی که قادر به حرکت دادن دستها و نگهداشتن کتاب نبوده و یا مشکل بینایی دارند بسیار کمک کننده خواهد بود. در حال حاضر نرم افزارهای کتاب صوتی بسیاری در دسترس است که به راحتی برای گروه های مختلف قابل استفاده است.


مشاهده برنامه های تلوزیونی


برای گذران اوقات فراغت و ایجاد سرگرمی در طول روز نیاز به انجام کارهای خارق العاده نیست. تماشای برنامه های تلویزیونی مورد علاقه می تواند بسیار سرگرم کننده و لذت بخش باشد. تماشای ویدیوهای آموزشی نیز از جمله فعالیت هایی است که می تواند باعث استفاده بهینه از وقت و مانع از ایجاد رخوت و نا امیدی در بیمار شود.


پرستار سالمند


انجام بازی های تخته ای


انجام بازی های تخته ای یکی از بهترین گزینه ها به ویژه برای کودکانی است که باید مدت طولانی در تخت تحت مراقبت باشند.


ساخت صنایع دستی


کاردستی و صنایع دستی برای هر سنی بسیار جذاب و سرگرم کننده است و برای رفع کسالت بسیار پیشنهاد عالی است.


نواختن موسیقی


اگر بیمار می تواند هنوز از توان خود استفاده کند و سازی که در آن مهارت دارد و یا تمایل به یادگیری ان دارد را بنوازد، استفاده از این موقعیت می تواند به روحیه او کمک زیادی کند. همچنین این فعالیتی است که تمام اعضای خانواده می توانند در ان مشارکت کنند.


برقراری تماس تصویری


اگر اعضای خانواده بیمار از نظر مسافت دور از بیمار هستند، می توان با استفاده از نرم افزارهای ارتباط تصویری علاوه بر بهبود روحیه بیمار زمانی را برای گذران وقت با عزیزانشان فراهم کرد.


فعالیت های ورزشی مناسب برای بیماران وابسته به تخت


ورزش می تواند به کاهش احتمال ایجاد زخم های فشاری ناشی از عدم تحرک بیمار کمک کند. این زخم ها اگر مورد مراقبت قرار نگیرند می توانند به سلولیت و سایر عفونت ها منجر شوند. در کنار رعایت رژیم غذایی سالم و مراقبت های روزانه از پوست، ورزش در پیشگیری از ابتلا به این بیماری نقش به سزایی دارد. ورزش با افزایش جریان خون در پوست مانع از بروز زخم های فشاری می شود. برای این کار نیاز به انجام ورزش های سنگین و ویژه نیست بلکه می توان با انجام چندین تمرین ساده که قابلیت انجام در تخت را داشته باشند برای بیمار شرایط جسمانی بهتری را فراهم کرد.


برخی از این تمرین های ورزشی مناسب برای بیماران وابسته به تخت عبارتند از:


کشش عضلات دست


تمرین کشش عضلات یک تمرین بسیار ساده است. کشش کف دست یکی از ساده ترین تمریناتی اس که بیمار در صورت توان می تواند خود آن را انجام دهد و یا با کمک مراقب و یا پرستار خود زمانی را برای انجام این فعالیت صرف کند.


دست خود را کاملا به سمت بیرون بکشید و با کمک دست مخالف انگشتان دست را به سمت خود بکشید. سپس انگشت شست خود را کشیده و برای چند ثانیه نگه دارید. کشش دست به سمت شانه مخالف نیز از جمله دیگر فعالیت هایی است که میتوان برای جلوگیری از زخم بستر انجام داد.


پرستار سالمند


کشش عضلات پا


کشش در عضلات پا و چرخش قسمت مچ یا و تمرین های مربوط به زانو و لگن در طول روز می تواند زخم فشاری را به حداقل برساند. در حالی که بیمار روی تخت به پشت دراز کشیده است مراقب می تواند پای بیمار را از قسمت مچ پا در دست گرفته و انگشتان پا را برای چند ثانیه به سمت بیمار فشار دهد. خم کردن زانو چند ثانیه در هر نوبت نیز می تواند برای بیمار مثمر ثمر باشد.


کشش عضلات بازو


بالابردن بازو یک تمرین کششی قدرتمند است که به تنهایی و یا به کمک مراقب قابل انجام است. برای این کار باید بازو را تا جای ممکن بالا نگه دارید و چندین بار این تمرین را در روز انجام دهید.


اگر بیمارقادربه بالابردن و نگهداشتن بازوی خود نیست می توان در حالی که بیمار به پشت خوابیده است بازو را روی تخت به سمت بالا حرکت داده و ارنج را تا زاویه 90 درجه خم کنید.


کشش عضلات پا


اگر بیمار به اندازه کافی از توانایی جسمانی برخوردار است می تواند دو بار در روز پا را به سمت مفصل ران حرکت داده و زانوی خود را خم کند. این تمرین را روزی دو بار انجام دهد. باید به این نکته توجه داشت که مشورت با پزشک در این زمینه بسیار ضروری است.


چرخش به طرفین


برای جلوگیری از زخم بستر می توان به بیمار کمک کرد تا در زمان های مشخصی به سمت راست یا چپ بچرخد تا گردش خون در پشت بیمار جریان بهتری پیدا کند.


مراقبت از بیماران وابسته به تخت یکی از سخت ترین انواع مراقبت است. زیرا علاوه بر انجام امور روتین بیمار باید با برنامه ریزی و دانش کافی، ضررهای ناشی از محدودیت های حرکتی را در او به حداقل رساند. مرکز مراقبتی و پرستاری سلامت اول اقدام به اعزام کادری مجرب متشکل از پرستار بیمار و یا به صورت تخصصی تر تحت عنوان پرستار کودک و یا پرستار سالمند برای مراقبت از بیماران وابسته به تخت به صورت موقت و یا دائم می کنند.
برای دریافت مشاوره در زمینه پرستاری و مراقبتی به وب سایت https://salamateaval.com/ مراجعه کنید .


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب