دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
27 تير 1399 - 00:02
امیر نامی در گفتگو با آنا:

انفجار در ناو آمریکایی با خشم ملوانان از نژادپرستی ترامپ ارتباط دارد/خطر در کمین پنتاگون

امیر سرتیپ محمدحسن نامی اظهار کرد: حادثه در ناو «یو.اس.اس.بانهام ریچارد» با توجه به اینکه بیشتر پرسنل آن را سیاه‌پوستان ناراضی از سیاست‌های نژادپرستانه ترامپ تشکیل می‌دهند، می‌تواند با ناآرامی‌های داخلی آمریکا پیوستگی داشته باشد.
کد خبر : 501743

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، وقوع انفجار در ناو غول‌پیکر آمریکایی باعث زخمی شدن ده‌ها نفر از پرسنل آن شد و بار دیگر ابهت پوشالی یانکی‌ها را در مقابل چشم دنیا، درهم شکست و مقام‌های بلندپایه این کشور ترجیح می‌دهند فقط سکوت کنند. تحقیر آمریکایی‌ها وقتی جدی‌تر می‌شود که می‌شنویم برخی می‌گویند این حادثه عادی نیست و احتمال خرابکاری وجود دارد!


انفجار ناو «یو.اس.اس بانهام ریچارد» در داخل این کشور نیز سر و صدای زیادی به راه ‌انداخته و این در حالی است که سال گذشته بخش‌های وسیعی از جنگل‌های کالیفرنیا طعمه حریق شد و دولت آمریکا با پیشرفته‌ترین وسایل اطفای حریق هفته‌ها قادر نبود آن را مهار کند.


کشتی جنگی آمریکایی با شعار «هنوز جنگیدن را شروع نکرده‌ام»، هنوز شروع به جنگ نکرده آتش گرفت و با وجود تلاش‌های گسترده حدود ۴۰۰ ملوان به همراه بالگردهای نیروی دریایی و آتش‌نشانان محلی و فدرال در پایگاه نیروی دریایی «سن‌دیگو» همچنان می‌سوزد و شعله‌های آتش و دود آن در حال زبانه کشیدن است.




بیشتر بخوانید:


آتش‌سوزی در ناو هواپیمابر آمریکا




امیر «محمدحسن نامی»، از فرماندهان ارتش در گفتگو با خبرنگار حوزه سیاست خارجی و بین‌الملل گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا گفت: پس از اتمام جنگ خانمان‌سوز جهانی دوم که از 1939 تا 1945 به طول انجامید، جهان دو سال آرامش را تا پایان آوریل 1947 تجربه کرد. همه کشورهای درگیر و غیر درگیر در جنگ جهانی دوم، طی این مدت مشغول رتق‌وفتق امور خود بودند و اوایل سال 1947 میلادی شاهد بودیم دو قدرت آن زمان دو راهبرد مهم نظامی و سیاسی ارائه کردند؛ نخست، «راهبرد برّی» به رهبری شوروی با نکاه به خشکی ها و رویکرد تصرف سرزمین‌ها و کشورگشایی بود و استراتژی دوم، «راهبرد بحری» به رهبری آمریکا که رویکردشان حوزه دریایی بود. اگر امروزه  شاهدیم  که قدرت نظامی آمریکا «دریاپایه» است، بر مبنای اتخاذ همین استراتژی و بر اساس قدرت ناوهای نیروی دریائی ارتش آمریکا است.


امیر سرتیپ محمدحسن نامی


وی افزود: اسامی انتخاب شده برای 12 فروند ناو هواپیمابر بزرگ (سوپرناو) آمریکا که یکی از آنها به‌تازگی عملیاتی شد و 12 فروند ناو بالگردبر و نیروبر که هسته اصلی قدرت نظامی آمریکا را در جهان تشکیل می‌دهند، به نام رؤسای جمهور این کشور است. همچنین  برای ساخت هریک فروند از این ناوهای بالگردبر حدود 2/2 میلیارد دلار و حدود 30 تا 40 میلیارد دلار برای هر فروند ناو هواپیمابرها هزینه شده است. حتی هزینه تحقیقاتی ناو هواپیمابر «فورد» به تنهایی 6 میلیارد دلار بود. اما 12 فروند ناو بالگردبر و نفربر، ازجمله ناو «یو.اس.‌اس بانهام ریچارد»، برای تعمیر و نگهداری دوره‌ای وارد پایگاه دریایی «سن‌دیگو» شده بودند.


حادثه ناو آمریکایی از بُعد فنی


این فرمانده ارتش در تشریح فنی حادثه‌ای که برای ناو آمریکایی به وجود آمد، عنوان کرد: در ارتش‌های جهان هر چه نظم ارتش بیشتر باشد، روند تعمیر و نگهداری دوره‌ای روزانه، هفتگی، ماهانه و سالیانه همه خودروها، هواپیماها و بویژه شناورها  دقیق انجام می‌شود. ناو بالگردبری که در آمریکا منفجر شد و آتش گرفت، ماجرای ویژه‌ای دارد. «یو.اس.اس بانهام ریچارد» برای تعمیر و نگهداری سالیانه در پایگاه دریائی سن‌دیگو پهلو گرفته بود. در این ناو، هزار و 240 نفر پرسنل حضور دارند، ولی به این دلیل که برای تعمیر و نگهداری و اورهال سالیانه به پایگاه دریایی آمده بود، تنها 164 نفر از کل پرسنل در ناو حضور داشتند. نکته جالب اینجاست که از مجموع کل پرسنل این ناو، حدود 780 نفرشان رنگین‌پوست هستند و جالب اینکه اکثریت 164 نفر باقیمانده در ناو رنگین پوست بودند. 


وی ادامه داد: برخی گمانه‌زنی‌های مطرح شده از سوی رسانه‌های آمریکایی بر مبنای رخ دادن حادثه به‌وسیله اهمال در روند جوشکاری است، ولی در چنین ناوی روند جوشکاری منتج به آتش‌سوزی نمی‌شود، زیرا آن‌ها همه مقررات ایمنی را رعایت می‌کنند و جای تردیدی در این زمینه وجود ندارد. علاوه بر این، ناو مذکور مورد توجه نیروی دریایی آمریکا بود، زیرا مأموریت داشت، پس از اورهال، نخستین فروند جنگنده عمودپرواز «اف-35 بی» پرواز آزمایشی خود را بر روی عرشه این ناو انجام دهد که قبل از انفجار در حال فراهم کردن مقدمات این عملیات بودند. در ادامه، قرار بود ناو آمریکایی پس از قرار گرفتن نسل جدید هواپیماهای «اف-35» به ژاپن اعزام شود و در زمره تجهیزات مهم آمریکا در ناوگان هفتم آمریکا قرار گیرد.


امیر محمدحسن نامی


وزیر پیشین ارتباطات و فناوری کشورمان احتمال وقوع آتش‌سوزی در ناو آمریکایی را خیلی ضعیف دانست و گفت: شاهد بودیم در حدود یک و نیم ماه گذشته اتفاقات عجیبی دال بر مقابله مردم آمریکا علیه ترامپ و هیئت حاکمه نژادپرست و آنارشیست این کشور، رخ داد و جامعه آمریکا را دچار بحران کرد. شاهد بودیم نیروی پلیس آمریکا زانویش را بر گردن جوانی سیاهپوست قرار داد و او را خفه کرد، در حالی که از نگاه همه آزاداندیشان جهان به‌ویژه جمهوری اسلامی ایران که خواستار صلح و آزادی در جهان است و در مقابل استکبار جهانی ایستادگی کرده، این زانوی استکبار بر گردن همه مستضعفان و آزادی‌خواهان جهان قرار دارد.


این فرمانده ارتش تصریح کرد: در هر صورت، میان پرسنل ارتش آمریکا و مردم پیوستگی وجود دارد و افرادی که بر روی ناوها هستند و هسته اصلی قدرت آمریکا را تشکیل می‌دهند، به این جامعه پیوسته‌اند. شاهد بودیم گرچه به دلیل شیوع کرونا بسیاری از پرسنل را از ناوها خارج کرده‌اند و ارتش آمریکا اکنون به لحاظ آمادگی رزمی در پائین‌ترین درجه آمادگی رزمی قرار دارد، ولی بار دیگر به آن دسته از پرسنلی که قرار بود حدود 20 روز پیش به ناوها  برگردند دستور داده شد تا اطلاع ثانوی باز نگردند. علتش این است که تصور کنید این ناو با بیش از چند هزار نفر پرسنل، خودش شهری است که از جامعه آمریکا جدا می‌شود و این جدایی می‌تواند برای جامعه آمریکا به‌ویژه جامعه نظامی خطرآفرین باشد و پنتاگون این خطر را درک کرده است. 


نامی گفت: تاکنون سند و مدرکی دال بر اینکه  در انفجار ناو آمریکا کسی کشته شده باشد، وجود ندارد اما نباید از نظر دور داشت که با وجود انفجار و آتش‌سوزی به احتمال فراوان، حادثه کشته داشته است. در هر صورت ناآرامی‌های این روزهای آمریکا می‌تواند بر آینده انتخابات ریاست جمهوری این کشور تأثیر بسیار زیادی بگذارد، زیرا ترامپ موقعیت بدی دارد. نباید بگوییم حادثه در یک ناو رخ داد و خیلی مهم نیست!



با توجه به وقایعی که در آمریکا رخ داد و با توجه به حضور پرسنل سیاه‌پوست و رنگین‌پوست در لایه‌های ارتش آمریکا، خطر برای حاکمیت نظامی واشنگتن وجود دارد.



 ما در آینده شاهد خطرات بیشتری برای ارتش آمریکا به‌ویژه در ناوهای آمریکایی خواهیم بود.


با وجود مقررات سخت‌گیرانه احتمال اهمال در حادثه ناو آمریکایی وجود ندارد


این فرمانده ارتش درباره احتمال عمدی بودن انفجار در ناو آمریکایی گفت: می‌توان تأکید کرد که این اتفاق عمدی بود، زیرا با توجه به مقررات سخت‌گیرانه تعمیرات و نگهداری حتی یک درصد نیز امکان ندارد تصور کنیم جوشکاری موجب آتش‌سوزی شده باشد، آن هم در ارتش آمریکا! همانگونه که ذکر شد، این حادثه با توجه به اینکه بیشتر پرسنل ناو را سیاه‌پوستان تشکیل می‌دهند، می‌تواند با ناآرامی‌های داخلی آمریکا پیوستگی داشته باشد. سیاه‌پوستان جامعه آمریکا این روزها از سیاست‌های نژادپرستانه ناراحت هستند، زیرا در چندین سال گذشته و به‌ویژه با حضور ترامپ تجاوز و زورگویی در قبال رنگین‌پوست‌ها شدت یافته و به هیچ وجه حاضر نیستند از این سیاست نژادپرستانه کوتاه بیایند. در نتیجه باید در آینده منتظر اتفاقات دیگری برای ناوهای هواپیمابر یا شناورهای دریایی نیروی دریایی آمریکا باشیم.


انتهای پیام/4106/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب