نظام آموزشی باید در فضای مجازی از کلاسمحور به شبکهمحور تغییر پیدا کند/ سراهای نوآوری هنر خود را در تولید محتواهای آموزشی به کار گیرند
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دکتر محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در مراسم تقدیر از مرتضی موسیخانی، رئیس سابق دانشگاه آزاد اسلامی استان قزوین و معرفی وی بهعنوان رئیس سرای نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی استان قزوین که در این واحد دانشگاهی برگزار شد، گفت: واقعیت این است که وقتی نام دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین مطرح میشود، نام موسیخانی پیوست آن است، اما همانطور که یک جوان برای توسعه و رشد نیاز به فضای جدید دارد، تصمیم گرفته شد از حضور ایشان در بخشهای حوزه فناوری و نوآوری این دانشگاه استفاده شود.
وی تأکید کرد: بنا داریم از موسیخانی در سرای نوآوری که قرار است محور توسعه فناوری و نوآوری استان باشد، استفاده کنیم تا ایشان بتواند با ایجاد کارخانه نوآوری، مرکز سین تک واحد قزوین را به قطب نوآوری استان تبدیل کند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با معرفی محمدرضا خانمحمدی بهعنوان سرپرست جدید دانشگاه آزاد اسلامی استان قزوین، اظهار کرد: خانمحمدی استاد تمام شیمی و یکی از اهالی علم و فن است. ایشان را از دیرباز میشناسم که فردی متخلق، عالم و آشنا به فضای دانشگاه است. از این رو تصمیم گرفته شد نیروی مضاعفی به این مجموعه اضافه شود.
دکتر طهرانچی ادامه داد: این سؤال مطرح است که چرا در معاونتها و رؤسای واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی از بدنه وزارتین استفاده میشود؟ در پاسخ باید گفت که دانشگاه آزاد اسلامی نیازمند یک باور عمومی است تا نشان دهد این دانشگاه با کیفیت و پیشرو است و میتواند در سال 1404 تبدیل به انتخاب اول دانشجویان، افراد جویای کار و پژوهشگران شود. آخرین جلسه شورای گسترش، چهار مصوبه داشت که مربوط به دانشگاه آزاد اسلامی بود. یکی از این مصوبات، دائمی شدن 5 هزار رشته کارشناسی ارشد و دکتری این دانشگاه بود که بیش از دو دهه است مشروط به یک بار پذیرش به صورت معلق در دانشگاه آزاد اسلامی ارائه میشد. با استفاده از ظرفیتها و باور عمومی در این دانشگاه، توانستیم این 5 هزار رشته را برای همیشه دائمی کنیم.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: تعریف مفهوم دانشگاه آزاد اسلامی استانی، یکی دیگر از مصوبات این جلسه بود که براساس آن، جابجایی رشته در استانها به دانشگاه آزاد اسلامی واگذار شد که همه اینها حاصل یک شناخت عمومی از دانشگاه آزاد اسلامی است که به راحتی میتواند مسائل 10 ساله این دانشگاه را حل کند.
وی با تأکید بر اینکه منافع دانشگاه آزاد اسلامی با تعامل نزدیک با وزارت علوم، وزارت بهداشت و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به طور جدی دنبال میشود، گفت: دانشگاه آزاد اسلامی در حال خروج از پوسته اولیه خود است و در دوره جدید بنا داریم این دانشگاه تبدیل به دانشگاهی با اعتبار بالا شود.
دکتر طهرانچی با بیان اینکه اگر سیستمی نتواند تغییرات را درک کرده و به سرعت خود را با آن منطبق کند، محکوم به فناست، گفت: در اوایل شیوع گسترده ویروس کرونا در کشور، دانشگاه آزاد اسلامی بخشنامه آموزش مجازی را به تمامی واحدها و مراکز آموزشی ابلاغ کرد و با توجه به این تغییر رویه، با همراهی اساتید موفق به برگزاری آموزش مجازی شدیم.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر اینکه نظام آموزشی ما در فضای مجازی باید از کلاسمحور به شبکهمحور تغییر یابد، تصریح کرد: باید برای برگزاری ترم جدید برنامههای جدید و خلاقانه داشته باشیم و بیندیشیم که راهکار برگزاری کلاسهای عملی دانشجویان و آزمایشگاهها چیست. اساتید باید بتوانند با همکاری سراهای نوآوری و تلفیق هنر و فناوری مجازی، روشهای جدید و جذاب برای آموزش دانشجویان خلق کنند.
عضو هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: در این راستا لازم است برنامهریزیهای منسجم و صحیح انجام شود تا کلاسهای مجازی و عملی به صورت پنج نفره برگزار شود و اساتید نقش مربی و همراه داشته باشند. امتحانات نیز با روشهای جدید برگزار شود.
وی با بیان اینکه سراهای نوآوری باید همه هنر و نوآوری خود را در تولید محتواهای آموزشی به کار بگیرند، تأکید کرد: نقش معاونت فرهنگی و دانشجویی نیز در دوران برگزاری کلاسهای مجازی، نباید کمرنگ شود. یکی از اقداماتی که در این راستا میتوان انجام داد، تولید محتوای مناسب است تا پیامهای فرهنگی، اخلاقی و حتی بهداشتی در آغاز کلاسهای مجازی به صورت انیمیشن و دیگر روشها در اختیار دانشجویان قرار بگیرد، بنابراین باید برای همه آموزشها از روشهای جدید استفاده کنیم، چراکه بقای ما به درک تحولات و پاسخ صحیح و سریع به آن بستگی دارد.
برگزاری کلاسهای آزمایشگاهی در واحدهای دانشگاهی محل سکونت دانشجویان از مردادماه
دکتر طهرانچی با اشاره به اینکه کلاسهای آزمایشگاه از ابتدای مردادماه آغاز خواهد شد، گفت: در شیوه جدید، دروس آزمایشگاه دانشجویان با روش تعاون برگزار خواهد شد. در این روش، هر دانشجو میتواند در واحد دانشگاهی محل سکونت خود دروس عملی را بگذراند. این یکی از ویژگیهای دانشگاه آزاد اسلامی است که میتواند با استفاده از توان شبکهای خود، به هر دانشجو در نزدیکترین واحد سکونتش خدمات آموزشی ارائه دهد، همانطور که در ایام امتحانات ترم جاری روزانه 700 تا 1200 نفر از طرح تعاون آزمون در محل، در استان های گیلان، گلستان و بخشی از استان فارس استفاده کردند.
وی خاطرنشان کرد: نگاه دانشگاه آزاد اسلامی رو به آینده است، چراکه برای حرکت شتابان باید گذشته را درک کرد، اما به آینده تمرکز کرده و به آن توجه ویژه داشت. اگر خدمات خوبی به دانشجویان ارائه شود، قطعاً در آینده انتخاب اول دانشجویان و علاقهمندان به تحصیل در آموزش عالی خواهیم شد.
انتهای پیام/4118/
انتهای پیام/