جزئیات تعیین تکلیف پذیرفته شدگان کنکورهای 99
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، موج جدید اپیدمی کرونا در فصل پاییز و زمستان اوج میگیرد، همزیستی کووید ۱۹ با ویروس شایع آنفولانزا در این فصول، شرایط کنترلی و مهار بیماری را به مراتب سختتر خواهد کرد.
وزارت بهداشت اول شهریورماه را برای بازگشایی دانشگاهها و آغاز نیمسال تحصیلی پیشنهاد داده بود، اما چون برخی دانشگاهها آمادگی لازم را نداشتند، تاریخ شروع ترم به ۱۵ شهریورماه موکول شد.
هر یک از دانشگاهها براساس وضعیت خود و شرایط کشور میتوانند نیمسال تحصیلی خود را از مهرماه یا بهمن ماه آغاز کنند. زمان آغاز سال تحصیلی را سازمان سنجش آموزش کشور اعلام نمیکند.
بر اساس صحبت های معاون آموزشی وزیر علوم پیش بینی دقیق برای ترم آینده و شرایط آن در حال حاضر برای هیچکس امکانپذیر نیست. طبق رصدهایی که از آموزش عالی دنیا داشته ایم، سایر کشورها نیز به طور قطعی نمی دانند که چه اتفاقی در ترم های دیگر خواهد افتاد.
عدهای هم بر آموزش حضوری تاکید دارند و معتقدند که دانشگاهها با تقویت ظرفیتها زمینه را برای حضور دانشجویان فراهم کنند.
اگر وضعیت فعلی ادامه یابد و حتی در فصل پاییز کشور را در وضعیت فوقالعاده قرار دهد، برای سال تحصیلی آینده نیز باید برنامهریزی داشته باشیم؛ نقصهای فعلی آموزش مجازی رفع شود و نیاز به ادامه آموزشهای مجازی در سطحی با کیفیت بسیار بالاتر نیز هستیم.
احیانا اگر ستاد ملی مقابله با کرونا تشخیص داد که در مهر ماه ۱۳۹۹ هم روش غیرحضوری ادامه داشته باشد و دانشگاها به لحاظ آموزش حضوری تعطیل شوند، میتوانیم آموزشها را با کیفیت بهتر از نیمسال فعلی ارائه دهیم.
فاصله اجتماعی
همچنین طبق گزارش مرکز پژوهش های مجلس برای کاهش تراکم کلاسی جهت رعایت فاصله اجتماعی، تمامی کلاسهای تراکم بالای ۲۰ نفر به دو گروه تقسیم شوند، همچنین حضور دانشجو در کلاسهای درس (به ویژه دروس تئوری) اختیاری شود و از همه کلاسها ویدئو تهیه و در سامانه آموزش الکترونیک دانشگاه جهت دسترسی آن دسته از دانشجویانی که بنا به ملاحظاتی امکان حضور در کلاس ندارند، بارگزاری شود.
تازه واردها چه کنند؟
البته ماجرا به همین جا ختم نمیشود و با اختلالات ایجاد شده در ترم جاری عدهای که قرار بود در این ترم فارغ التحصیل شوند و کرسیهای دانشگاهها را برای تازه واردها خالی کنند، نمیتوانند تحصیل خود را به پایان برسانند. از طرف دیگر تعویق در برگزاری آزمونهای سراسری، کارشناسی ارشد و دکتری نیز سبب شده نتایج نهایی دیرتر از زمان درنظرگرفته شده قبلی اعلام شود و از این رو پذیرش دانشجویان جدید به ماه دوم پاییز یعنی آبان ماه موکول شود. البته اگر همه برنامهریزیها به موقع انجام گیرد.
همچنین باید این نکته را در نظر داشت که برخی از دانشجویان جدیدالورود به خوابگاه نیاز دارند و این یک مسئله جدی برای دانشگاه ها است و ممکن است نتوانند شرایط را مدیریت کنند و این یک گزینه است که ترم آینده دانشجویان جدیدالورود از بهمن ماه باشد. البته این به پارامترهای دیگر مانند زمان اعلام نتایج کنکور نیز بستگی دارد.
انتهای پیام/
انتهای پیام/