بانک مرکزی عرضه ارز را افزایش میدهد
به گزارش گروه اقتصادی آنا به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی، صمد کریمی با تاکید بر اینکه با وجود شوکهای ارزی در دو سال اخیر، شاهد ثبات نسبی در بازار ارز کشور بودهایم، افزود: از بیستوسوم تیرماه سال جاری تا کنون که توافقات هستهای اعلام شد، عواملی را شناسایی و پیشبینی کردیم که تقاضای ارز را تحت تاثیر قرار میدهند و منجر به افزایش نرخ ارز میشوند.
وی تصریح کرد: اما این عوامل پایدار نیستند و هرچه به روز اجرایی شدن برجام نزدیک میشویم، تبعات و روندهای افزایشی در بازار ارز از بین می رود.
کریمی با تاکید بر این موضوع که عوامل غیربنیادین در بازار ارز ایجاد شدهاند، بیان کرد: عمده تحولات اخیر بازار ارز و حتی طلا ناشی از انتظارات، تصورات و الگوهای سرمایهگذاری عدهای افراد خاص است.
مدیر اداره صادرات بانک مرکزی همچنین تاکید کرد: پیشبینی بانک مرکزی بر این است که در آینده نه چندان دور، روابط کارگزاری جدید برقرار میشود؛ هم اکنون بانکهای تجاری، بانکهای تخصصی و بانک مرکزی مذاکرات خود را با بانکهای خارجی آغاز کردهاند و اکنون در مرحله تبادل اسناد هستند.
وی از اتصال برخی بانکها به شبکه سوئیفت خبر داد و گفت: بانکهای غیرتحریمی به سوئیفت وصل شدهاند و بعد از توافق برجام همه بانکها به این شبکه متصل خواهند شد. ضمن اینکه برقراری روابط کارگزاری جدید موجب خواهد شد به سمت استفاده ابزارهای پرداخت بینالمللی همچون اعتبارات اسنادی (LC) و خطوط اعتباری (فاینانس) کوتاه، میان و بلندمدت پیش برویم.
کریمی دیگر دستاوردهای توافق برجام را افزایش سرمایهگذاری، کاهش هزینه نقلوانتقالات، هزینههای تبدیل ارز و کاهش سهم حواله در پرداختهای بینالمللی برشمرد و اضافه کرد: این موارد نشان دهنده این است که در آینده بانک مرکزی به راحتی تقاضا را مدیریت میکند. ضمن آن که عوامل غیربنیادین که بانک مرکزی شناسایی کرده است از بین خواهد رفت.
مدیر اداره صادرات بانک مرکزی خاطر نشان کرد: توصیه میکنیم که فعالان اقتصادی درباره امور سرمایهگذاری در بازار ارز دقت کافی را داشته باشند؛ چرا که بانک مرکزی به عنوان نهاد تخصصی در آینده عرضه ارز را افزایش خواهد داد و بر این اساس باید توابع رفتاری و سرمایه گذاری خود را شکل دهند.
انتهای پیام/