3 محور اصلی معرفتشناسی در زندگی مؤمنانه
به گزارش خبرنگار حوزه اندیشه و کرسیهای آزاداندیشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، پژوهشکده قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی در قالب طرح «پیغام دوست» هر روز یک آیه از قرآن کریم را بههمراه ترجمه و توضیحی مختصر ارائه میکند.
بیشتر بخوانید:
خودسازی و جامعهسازی از برنامههای اصلاحی قرآن است
پیغام دوست
در روز یکشنبه 8 تیر ۱۳۹۹ مصادف با 6 ذیقعده ۱۴۴۱ «پیغام دوست» بهشرح زیر است:
و در حقيقت شما را خلق كرديم، سپس به صورتگرى شما پرداختيم، آنگاه به فرشتگان گفتيم براى آدم سجده كنيد پس [همه] سجده كردند جز ابليس كه از سجدهكنندگان نبود (اعراف، ۱۱)
ولَقَدْ خَلَقْنَاكُمْ ثُمَّ صَوَّرْنَاكُمْ ثُمَّ قُلْنَا لِلْمَلَائِكَةِ اسْجُدُوا لِآدَمَ فَسَجَدُوا إِلَّا إِبْلِيسَ لَمْ يَكُنْ مِنَ السَّاجِدِينَ (الاعراف، ۱۱)
آیه، کاربرد معرفتی حائز اهمیتی برای زندگی مؤمنانه دارد که میتواند سبک درست زندگی را در اختیار اهل فکر قرار دهد؛ زیرا بیانگر سه محور اصلی معرفتشناسی است:
1) خدا شناسی: آفریدگار دانا و توانایی که انسان را با همه ظرافتها و پیچیدگیهای جسمی و روحیاش خلق کرده و به نیکوترین روش او را تصویرگری کرده است.
2) انسان شناسی: انسان، موجود برگزیده هستی است که خداوند پس از آفرینش او، تمام فرشتگان را به سجده بر وی فرمان داد تا ارزشهای وجودی او را نمایان سازد. از این رو انسان باید قدر خود را بداند و اسیر شیطان و نفس نشود.
3) شیطان شناسی: شیطان، بزرگترین دشمن انسان است که از روی تکبر، غرور، خودخواهی و بهخاطر دشمنیاش با انسان، زیر بار فرمان الهی نرفت و با دستور صریح خداوند مخالفت کرد و مسیر شرک و گمراهی را در پیش گرفت.
یادمان باشد که نسبت به «پیغام دوست» بیتفاوت نباشیم و در آن بیندیشیم و انشاءالله عمل کنیم. همچنین در رساندن این پیغام به دیگران کوشا باشیم.
انتهای پیام/۴۱۱۸/
انتهای پیام/