دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
01 تير 1399 - 19:00
با حضور معاون آموزشی وزارت علوم؛

مرکز آموزش الکترونیکی دانشگاه خوارزمی افتتاح شد

آیین افتتاح مرکز آموزش الکترونیکی دانشگاه خوارزمی با حضور علی خاکی صدیق، معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، عزیزاله حبیبی رئیس دانشگاه و با همراهی معاونان، مدیران و رؤسای دانشکده‌ها امروز (یک‌شنبه) در پردیس تهران این دانشگاه برگزار شد.
کد خبر : 497048
1592747642-img-20200621-wa0024.jpg

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، خاکی صدیق در آیین افتتاح مرکز آموزش الکترونیکی دانشگاه خوارزمی اظهار کرد: بسیاری از افراد، معتقد بودند که ترم تحصیلی به دلیل شیوع کرونا باید تعطیل شود، اما این کار تبعات زیادی برای آموزش کشور داشت و طبعاً به سمت اتخاذ روش آموزش غیرحضوری و مجازی رفتیم.


وی با بیان اینکه کشورمان از جمله اولین کشور‌های درگیر بیماری کرونا بود و تجربه چندانی در چگونگی روند آموزش در این وضعیت، نداشتیم، افزود: طبق آمار یونسکو حدود یک میلیارد و ۱۹۰ میلیون نفر در حوزه آموزش درگیر شیوع ویروس کرونا شده‌اند. ۶۸ درصد کل افرادی که در جهان نیازمند آموزش بوده‌اند، تحت تأثیر این شرایط قرار گرفته‌اند و ۱۴۶ کشور در دنیا، آموزش را تعطیل کرده‌اند.البته قبلاً تعداد این کشورها بیشتر بود، ولی اکنون برخی از کشورها فعالیت آموزشی خود را شروع کرده‌اند که البته این آموزش‌ها، آموزش‌هایی است که مربوط به قبل از دانشگاه است و بحث خوابگاه، سلف سرویس و مسافرت بین شهری ندارند.


خاکی صدیق تصریح کرد: طبق آماری که حدود ۴ هفته پیش اعلام شد، سئوالی که از دانشگاه‌های دنیا پرسیده بودند این بود که آیا کرونا، دانشگاه شما را تحت تأثیر قرار داده است یا خیر؟ فقط یک دانشگاه اعلام کرده بود که تحت تأثیر کرونا قرار نگرفته است، ۱۰ درصد اعلام کرده بودند تحت تأثیر کرونا هستند، ولی دانشگاه را باز نگه داشته‌اند، ۳۰ درصد اعلام کرده بودند که دانشگاه نیمه باز است که ما جزو این ۳۰ درصد بودیم و ۵۹ درصد تمام فعالیت‌های خود را تعطیل کرده بودند.


وی افزود: در کشور ما قبل از اینکه بحث آموزش مجازی مطرح شود، تنها هفت مؤسسه آموزش عالی غیردولتی از مجموع ۳۰۰ مؤسسه غیردولتی، مجوز فعالیت آموزش الکترونیکی داشتند و در دانشگاه‌های دولتی نیز کمتر از ۱۰ دانشگاه در کشور، رشته و دوره آموزش الکترونیکی داشته‌اند.


معاون آموزشی وزارت علوم گفت: تعداد دانشجویانی که در سال گذشته تحت آموزش‌های الکترونیکی بودند، تنها نیم‌درصد بود، ولی در حال حاضر بر اساس آخرین آماری که ارائه شده است، حدود ۹۲ درصد دانشجویان تحت آموزش‌های الکترونیک بودند که دستاورد بسیار خوبی است.


وی در ادامه عنوان کرد: در جلساتی که با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی داشته‌ایم، پیش‌بینی شده است که پیکی از کرونا را در پاییز و زمستان خواهیم داشت، از این رو برای کم کردن، تأثیرگذاری آن، ترم جدید زودتر شروع می‌شود.


معاون آموزشی وزارت علوم افزود: وزارت بهداشت، شروع ترم جدید را از اول شهریورماه پیشنهاد داده بود اما چون برخی دانشگاه‌ها آمادگی آن را نداشتند به ۱۵ شهریورماه موکول شد.


وی خاطرنشان کرد: در ترم جدید، آموزش‌های الکترونیکی استمرار خواهد داشت و فقط در برخی رشته‌های تحصیلات تکمیلی ممکن است آموزش حضوری داشته باشیم.


وی درخصوص بازگشایی خوابگاه‌های دانشجویی گفت: خوابگاه‌های دانشجویی در ترم تحصیلی آینده نیز به صورت محدود و با نیمی از ظرفیت، بازگشایی خواهند شد.


خاکی صدیق از راه‌اندازی کارگروه مطالعات پساکرونا خبر داد و افزود: در این کارگروه، آموزش عالی و اینکه در آینده چه دستاوردهایی خواهد داشت و چگونه می‌توان از آن بهره‌گیری کرد، بررسی می‌شود.


 حبیبی رئیس دانشگاه خوارزمی نیز، به معرفی ظرفیت‌های دانشگاه پرداخت و گفت: دانشگاه خوارزمی دارای ۵۱۵ عضو هیئت علمی است و ۵۵ درصد دانشجویان این دانشگاه در مقاطع تحصیلات تکمیلی تحصیل می‌کنند.


رئیس دانشگاه خوارزمی افزود: این دانشگاه ۱۵ دانشکده، ۳۳۳ رشته -گرایش، ۱۲ پژوهشکده، ۴ موسسه تحقیقاتی و ۲ قطب علمی فعال دارد. در مجموع ظرفیت‌های خوبی برای ارتباط با صنعت داشته و فضای مناسبی برای مراکز رشد خود ایجاد کرده است و از برنامه‌های این دانشگاه می‌توان به احداث شهر سلولی کشور با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزارت علوم اشاره کرد.


حبیبی با بیان اینکه تاکنون ۴۱ هسته فنآور و شرکت دانش‌بنیان با مرکزیت دانشگاه خوارزمی تأسیس شده است، ادامه داد: طرح‌های مختلفی در راستای توسعه آموزش‌های کارآفرینی دنبال شده، که از جمله طرح ملی ۲۰ - ۲۰ (بیست مهارت تا بیست سالگی)، طرح دما (دانش و مهارت‌های اشتغال)، طرح تاک (توسعه ایده‌های کارآفرینی) و راه‌اندازی مدرسه مهارت بوده است. همچنین، تعداد ۳۲۰ دانشجو در راستای همکاری‌های علمی بین‌المللی از برخی کشور‌های منطقه مانند عراق، پاکستان، لبنان و تونس در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند.


وی تصریح کرد: پیشنهاد تاسیس دانشکده تحصیلات تکمیلی در تهران را نیز ارسال کرده‌ایم. این مرکز قابلیت بین‌المللی شدن را دارد و برخی از رشته -گرایش‌های آن به صورت بین رشته‌ای خواهد بود.


در ادامه محمدحسین عبداللهی، معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه خوارزمی گفت: از اقدامات دانشگاه برای مقابله با ویروس کرونا می‌توان به تشکیل کمیته مجازی اشاره کرد. برای حفظ کیفیت در آموزش مجازی و ارزشیابی‌های طول ترم، سعی شد تمامی جلسات کلاس‌ها را برگزار نمائیم و آموزش‌ها را در سطح عالی پیش ببریم.


وی افزود: پس از شیوع کرونا در کشور ۹۴ درصد از دروس نظری در دانشگاه خوارزمی به صورت مجازی ارائه شد. حدود ۱۴ هزار دانشجو توانستند به صورت همزمان در تاریخ ۱۶ فروردین از سامانه آموزش الکترونیک دانشگاه استفاده کنند. ۲۳ فروردین نقطه عطفی بود تا با تقویت زیرساخت‌های نرم‌افزاری و سخت افزاری، دانشجویان به راحتی در کلاس‌های مجازی شرکت کنند و برای تحقق این امر از فاوا و شرکت‌های مرتبط، کمک گرفته شد.


عبداللهی با بیان اینکه در ایام کرونا جلسات یا کارگاه‌های آموزشی به صورت مکرر برای استادان، دانشجویان و مدیران دانشگاه خوارزمی برگزار شد، اظهار داشت: حدود ۵۲ درصد کلاس‌های مجازی دانشگاه خوارزمی کاملاً برخط بود و ۴۶ درصد این کلاس‌ها به صورت ترکیبی انجام شد تا هیچ کلاسی برون‌خط نباشد. با توجه به نظرسنجی که دانشگاه خوارزمی از استادان به عمل آورد.فقط یک درصد اعلام کردند؛ باید کلاس ها حضوری برگزار شود. با این اوصاف ،۲۱ خرداد ماه، پایان ترم اعلام شد، اما مجدد، با اضافه کردن ۳ هفته به ترم، ۶ تیرماه پایان کلاس‌ها خواهد بود.


وی ادامه داد: شیوه‌نامه‌هایی برای مقاطع مختلف تحصیلی تدوین و ابلاغ شد، بر این اساس برای امتحانات پایان‌ترم دو سناریوی حضوری و غیرحضوری مدنظر قرار گرفت و اجرایی شد. ترم تابستان همواره حضوری بوده، اما امسال به دلیل شیوع کرونا، ترم تابستانه به صورت مجازی برگزار می‌شود. همچنین؛ با طراحی میز خدمت در حوزه آموزشی در پردیس‌های کرج و تهران و نیز تمامی امور مربوط به فارغ‌التحصیلان به صورت مجازی پیگیری می‌شود.


انتهای پیام/4127


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب