سستی بانک مرکزی در پیگیری 6 میلیارد دلار ارز بلوکه شده ایران در کره جنوبی
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا، آذر ماه سال گذشته بود که روزنامه چسون ایلبو چاپ کره جنوبی مدعی شد که وزارت امور خارجه ایران درخواستی را برای پرداخت 6 میلیارد دلار معادل 7 تریلیون وون ارز حاصل از فروش نفت به مسئولان کرهای ارائه کرده است. همچنین این روزنامه خبر شکایت بانک مرکزی ایران را نیز تایید کرد که براساس آن بانک مرکزی مطالبه بازگرداندن این پول را داشته است. هفته گذشته نیز عبدالناصر همتی رئیس کل بانک مرکزی در گفتگو با بلومبرگ از همراهی بانکهای کرهای با سیاستهای تحریمی آمریکا و همچنین بدقولی متعدد مسئولان وزارت اقتصاد و شرکتهای کرهجنوبی در پرداخت ارز گلایه کرد.
این درحالی است که شرکتهای کرهای جزء گروههایی بودند که بلافاصله پس از تصویب برجام، فعالیت خود را در کشور آغاز کردند ولی در همان زمان با جدی شدن خروج آمریکا از برجام، نمایندگیهای خود را تعطیل کردند اما همچنان واردات و عرضه برخی برندهای کرهای مانند لوازم خانگی در بازار ایران ادامه یافت که عمده آن از مسیرهای غیر رسمی و قاچاق وارد کشور شده است. برخلاف بسته شدن مسیرهای رسمی تبادل مالی ایران و کره، تداوم واردات کالاها به ایران ادامه داشته که نشان میدهد امکان تجارت محصولات کرهای از مسیرهای رسمی و غیر رسمی وجود داشته اما تلاشی از سمت مسئولان کرهای برای انجام تعهدات انجام نشده است.
سستی بانک مرکزی در برابر طرف کرهای
در فروردین ماه سال جاری همتی به دلیل همکاری نکردن دولت کره جنوبی در پرداخت طلب 6 میلیارد دلاری، این کشور را به ممنوعیت ورود کالاهای دو شرکت ال جی و سامسونگ تهدید کرده بود. با وجود تهدید رئیس کل بانک مرکزی، در روزهای اخیر برخی اخبار حاکی از پیشنهاد رئیس کل بانک مرکزی برای واردات خودرو در قبال ارزهای بلوکه شده در بانکهای کرهای دارد. این درحالی است که پیش از تحریمهای عمده خودروهای لوکس از کشور کره جنوبی وارد ایران شده که این موضوع واردات این نوع خودروها را در کشور افزایش خواهد داد. این درحالی است که میتوان کالاهای سرمایهای و مواد اولیه تولید مانند طلا، کشتی، قطعات خودرو، مواد اولیه تولید لوازم خانگی و داروهای کمیاب را جایگزین واردات خودروهای لوکس از کشور کره کرد.
به نظر میرسد بانک مرکزی و وزارت خارجه در قبال پیگیری واردات ارزهای بلوکه شده در بانکهای کرهجنوبی عملکرد ضعیفی دارند و تهدیدات گذشته همتی نیز تاکنون پیگیری نشده است درحالیکه دولت میتواند از راههای بسیاری مثل استفاده از ابزارهای تجارت خارجی واردات ارز، تهاتر و رایزنیهای دیپلماسی وزارت خارجه برای بازگشت ارزهای بلوکه شده استفاده کند. تاکنون وزارت خارجه نیز تنها به یک درخواست ساده بسنده کرده و نتوانسته نقش موثری را در بازگرداندن ارزهای نفتی ایفا کند.
انتهای پیام/4141
انتهای پیام/