برگزاری نخستین جلسه دفاع دکتری جامعهشناسی
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از نراق، میترا بیات نخستین دانشجوی مقطع دکتری جامعهشناسی سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نراق از رساله خود با عنوان بررسی تأثیر سرمایه اجتماعی بر توسعه سیاسی مورد مطالعه تشکلهای مردم نهاد استان مرکزی در دهه 90 دفاع کرد.
این جلسه دفاع دکتری با حضور حسن خیری استاد راهنما، محمدحسین پوریانی استاد مشاور، حسین اژدریزاده استاد داورداخلی، جمشید شریفیان استاد داور خارجی، علیرضا محسنی تبریزی مدیر گروه، فرشته جعفری ناظر پژوهشی، اعظم پرویز مهندس مدیر پژوهشی واحد نراق، اصغر عباسیان مجری برگزارکننده در سالن شهید مطهری این واحد دانشگاهی برگزار شد.
بیات دانشجوی مقطع دکتری جامعه شناسی سیاسی در حاشیه مراسم دفاعیه به خبرنگار آنا در نراق گفت: در این رساله نقش سرمایه اجتماعی که از عوامل تأثیرگذار بر توسعه سیاسی است و اخیراً به عنوان یک عامل مهم و کلیدی در راستای توسعه (در همه ابعاد آن) توجه صاحبنظران را به خود جلب کرده است، مورد بررسی قرار گرفت.
وی خاطرنشان کرد: پژوهش حاضر بهدنبال بررسی تأثیر سرمایه اجتماعی تشکلهای مردم نهاد استان مرکزی بر توسعه سیاسی در دهه 90 هجری شمسی است.
این دانشجوی واحد نراق افزود: شاخصهای مورد نظر سرمایه اجتماعی در این پژوهش شامل اعتماد اجتماعی، مشارکت اجتماعی و انسجام اجتماعی است و شاخصهای مورد نظر توسعه سیاسی شامل دموکراسی، مشارکت سیاسی و فرهنگ سیاسی هستند.
بیات به بیان روش تحقیق پرداخت و گفت: برای دستیابی به این هدف، از نظریات پاتنام، کلمن و فوکویاما به طور تلفیقی استفاده شده است.
این فارغالتحصیل مقطع دکتری از واحد نراق افزود: این تحقیق از روش پیمایشی (با ابزار پرسشنامه) و اسنادی (با تکنیکهای کتابها و مقالات) استفاده میکند و با استفاده از نرمافزار آموس و مدلسازی معادلات ساختاری، تحلیل عاملی تأییدی انجام میشود و با استفاده از نرم افزار SPSS نیز شاخصهای توصیفی به دست میآید. ضریب آلفای کرونباخ محاسبه شده برای 32 گویه، 936/0 است و دارای پایایی قابل قبولی است.
وی درباره جامعه آماری این پژوهش به آنا گفت: جامعه آماری شامل اعضای تشکلهای مردمنهاد (سازمانهای غیردولتی) استان مرکزی به تعداد هزار و ۳۰۴ نفر است و از نمونه گیری تصادفی طبقهبندی شده (مطبق) استفاده شده است و حجم نمونه نیز بر اساس فرمول کوکران به طور سخت گیرانه، 384 نفر بوده است.
وی در ادامه به تشریح بخشی از رساله خود پرداخت و افزود: از یافته های پژوهش حاضر این است که سرمایه اجتماعی تشکلهای مردمنهاد استان مرکزی بر توسعه سیاسی تأثیر مثبت و معناداری دارند و تشکلهای مردم نهادبرای تحقق جبهه فرهنگی- اجتماعی انقلاب و همافزایی استعدادها و ظرفیتها برای سامان دادن به اهداف سیاسی نظام جمهوری اسلامی و مبارزه با دشمنان و شفافسازی چالشهای پیشرو و ایجاد نهادهای دموکراتیک و توسعه جامعه مدنی، نقش مهمی ایفا میکنند.
بیات بیان کرد: تشکلهای مردمنهاد باید از نیروهای داوطلب، مستعد و به ویژه جوان استفاده کرده و از سرمایه اعتماد و مشارکت و انسجام آنها برای پیشبرد اهدافشان، نهایت بهره را ببرند و در کنار ارتباطی که با شبکهها و تشکلهای متفاوت استان دارند، روابط متقابلی با سازمانهای دولتی و آحاد مردم داشته باشند و گامی بلند به سوی توسعه سیاسی کشور بردارند.
انتهای پیام/۴۱۱۷/
انتهای پیام/