دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
22 خرداد 1399 - 08:00

انزوا عمر را کوتاه می‌کند

نتایج بررسی‌ها نشان می‌دهد که انزوای اجتماعی پیامدهای منفی و گسترده‌ای بر سلامت روانی و فیزیکی انسان دارد و طول عمر را کوتاه می‌کند.
کد خبر : 495040
Social-media.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه‌ علم،فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از فیوچریتی، بر اساس یافته‌های جدید داشتن روابط اجتماعی و فردی قوی برای ادامه بقا حیاتی است و بر طول عمر فرد تأثیر می‌گذارد. انزوای اجتماعی یکی از عوامل تأثیرگذار در پیش‌بینی میزان خطر مرگ است.


تحقیقات جدید نشان می‌دهد که تحرک اجتماعی ناکافی می‌تواند بر عملکرد حافظه و استدلال، تولید هورمون هموستاز (یا خون‌ایستی؛ به معنای قطع خون‌روی به روش‌های گوناگون)، عملکرد ماده خاکستری و سفید مغز و اتصال میان بخش‌های مختلف مغز اثر بگذارد. همچنین انزوای اجتماعی می‌تواند مقاومت بدن به بیماری‌های روانی و فیزیکی را کاهش دهد.


احساس تنهایی می‌تواند از طریق شبکه‌های اجتماعی افزایش پیدا کند که این امر باعث افزایش آمار مرگ‌ومیر و بیماری در جامعه می‌شود. تنهایی در افراد مسن نیز منجر به بروز زودرس بیماری‌های زوال مغز مانند آلزایمر می‌شود.


احساس تنهایی باعث ایجاد اخلال در عملکرد سیستم ایمنی می‌شود و مقاومت بدن در برابر بیماری‌ها و عفونت‌ها را کاهش می‌دهد. بنابراین تنهایی و نداشتن دوست به سیستم ایمنی ضعیف ختم می‌شود.


یافته‌های علمی نشان می‌دهد نشانه‌های زیستی در افرادی که از نظر اجتماعی فعال‌تر هستند، بیشتر بوده و این امر به معنای عملکرد فیزیولوژی بهتر مانند فشار خون سیستولی پایین‌تر، شاخص توده بدنی کمتر و سطح پایین پروتئین C (پروتئینی که باعث التهاب می‌شود) است.


انسان موجودی اجتماعی است و به صورت فیزیکی و فیزیولوژیکی از مزایای تعامل اجتماعی بهره‌مند می‌شود. هرچقدر حلقه دوستان و اجتماعی فرد صمیمی‌تر باشد، احتمال بیمار شدن وی کاهش  و نرخ بقای وی نیز افزایش می‌یابد. بررسی‌ها نشان می‌دهد احتمال ابتلا به افسردگی  در افرادی که در گروه‌های اجتماعی بیشتری مانند باشگاه ورزشی، کتابخوانی یا سرگرمی فعالیت اجتماعی دارند، ۲۵ درصد کمتر از دیگران است.


انتهای پیام/۴۰۲۱/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب