دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
14 خرداد 1399 - 00:05
یادداشت:

جانشین پروری و تربیت مدیران جوان حلقه مفقوده در وزارت ورزش

در وزارت ورزش و جوانان قرار است سند نظام مدیریتی نوین در حوزه جوانان برای سایر دستگاه‌های اجرایی تدوین شود درحالی‌که این موضوع در وزارت خانه ورزش و جوانان چند سال متوالی مفقود مانده است.
کد خبر : 493433

به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، پیش نیاز یک جامعه توسعه یافته برخورداری از سازمانهای توسعه یافته است و سازمانهای توسعه یافته نیز قدرت و اقتدار واقعی خود را به واسطه وجود منابع انسانی متخصص به منزله سرمایه های استراتژیک بدست می‌آورند و اجرای نظام جانشین پروری در هر سازمانی باعث ایجاد تحول بنیادی در حوزه منابع انسانی می‌شود.


این موضوع مستلزم وجود عوامل متعددی است که به عنوان زمینه ساز باید در سازمان‌ها و دستگاه‌های اجرایی وجود داشته  و تقویت شود. جانشین پروری، یک فرایند پویا و مستمر است نه یک هدف ایستا و در دنیای پر رقابت امروزی برای دست یابی به استعدادها، سازمان‌ها باید دیدگاهی فراتر از جایگزینی ساده نیروی کار داشته باشند. لذا شناسایی و بهره گیری از مدیران شایسته، یکی از اساسی‌ترین چالش‌های پیش روی ورزش کشور برای عبور از شرایط دشوار فردا است.


روز دوشنبه ( دو روز پیش)  جلسه تدوین سند نظام مدیریتی حوزه جوانان با حضور محمد مهدی تندگویان، معاون امور جوانان، ژاله فرامرزیان معاون توسعه مدیریت و منابع و نماینده سازمان اداری استخدامی برگزار شد. در این جلسه اصلاحات پیش‌نویس نظام مدیریتی نوین حوزه جوانان براساس شرح وظایف قانونی و ماموریت‌ها و ساختار موجود و با هماهنگی کامل سازمان اداری و استخدامی انجام شد. تدوین چنین پیش‌نویسی بدون شک راهگشای نظام مدیرتی نوین در حوزه جوانان خواهد بود اما نکته قابل توجه این است که در وزارت ورزش و جوانان  چه اقداماتی قابل توجه و مهمی در راستای استفاده از افراد متخصص و جوان صورت گرفته است که حال بتواند برای سایر دستگاه‌های اجرایی نسخه‌یی ارائه کند.


 از این‌رو  با توجه به نقش این وزارتخانه در حوزه جوانان و به عنوان دستگاه متولی امور جوانان ابهامات و سئوالات زیادی در این خصوص به وجود آمده است که در ادامه به بخشی از آنها اشاره می شود. 


معاونت توسعه منابع و پشتیبانی وزارت ورزش و جوانان که به عنوان متولی بحث توسعه نیروی انسانی در وزارت ورزش است، آیا تاکنون برنامه مدون و اقداماتی در خصوص چانشین پروری به اجرا در آورده است؟چه برنامه و اقداماتی در خصوص نظام مدیریتی جوانان در ستاد و استانها به مرحله اجرا در آمده است؟ آیا این وزارتخانه توانسته است در ستاد و استانها از ظرفیت جوانان استفاده کند؟


وزارت ورزش چه برنامه مدونی در راستای بهره‌گیری از نیروی متخصص جوان و تحصیل کرده در وزارتخانه به اجرا در آورده است؟ و چقدر در استفاده از جوانان در امور مدیریتی استفاده کرده است‌؟ آیا وزیر محترم به میانگین سنی معاونین خود توجه کرده است؟ آیا این وزارتخانه اقدامات قانونی را در خصوص ایجاد بانک و سامانه مدیران خود را عملیاتی کرده است؟


آیا مصوبه شورای عالی اداری در خصوص تربیت مدیران آینده به مرحله اجرا درآمده است و از نفرات معرفی شده در وزارت ورزش استفاده شده است؟! و بسیاری از سوالات دیگر که چرا مسئوالان این وزارتخانه در سال پایانی دولت تدبیر و امید، به این فکر افتادند که نظام مدیریتی نوین در حوزه جوانان تدوین کنند‌؟


این در حالی است که این وزارتخانه بسیاری از تکالیف قانونی خود را در این حوزه به خوبی انجام نداده و تاکنون شاخص‌های اختصاصی انتصاب مدیران خود را به اجرا در نیاورده است. با توجه به اینکه طی سال جاری و سالهای آینده بخش مهمی از مدیران و کارکنان این دستگاه بازنشسته می‌شوند هیچ برنامه ایی برای تربیت مدیران و جانشین پروری به اجرا در نیاورده است که قطعا آسیب جدی به این دستگاه طی سالهای آینده به آن وارد خواهد شد.


شاید بهتر باشد این وزارتخانه به جای تدوین نظام مدیریتی جوانان دستگاه های اجرایی فکری به حال خود کرده و فعالیت‌های صورت گرفته در این وزارت خانه را مجدد بررسی کند.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب