حذف دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی از اتحادیه انجمنهای علمی وزارت علوم خلاف قانون است/ درصدد تشکیل شبکه مجازی برای ارتباط انجمنها با یکدیگر هستیم
محمدمهدی جوکار در گفتگو با خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، در پاسخ به این سؤال که بعضی از دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی گلایه دارند که چرا حق رأی در مجمع عمومی اتحادیه انجمنهای علمی دانشجویی کشور ندارند، اظهار کرد: اگر افرادی هستند که مشکل دارند آنها را راهنمایی کنید که به ما مراجعه کنند که دقیق متوجه شویم و بتوانیم مشکل آنها را پیگیری کنیم.
وی افزود: در وزارت علوم، اتحادیههای انجمنهای علمی برای رشتههای مختلف وجود دارد و طبق بخشنامهای که این وزارتخانه داده است، هر انجمن علمی که دارای هویت و مجوز است میتواند در اتحادیه رشته خود عضو شود و در بخشنامه مربوطه هیچ محدودیتی برای اینکه انجمن علمی مربوط به یک دانشگاه غیرانتفاعی، آزاد و دولتی باشد، وجود ندارد و دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی میتوانند در مجمع اتحادیه انجمنهای علمی شرکت کنند.
مدیرکل هدایت و توانمندسازی معاونت پژوهشی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه مجمع اتحادیه انجمنهای علمی وزارت علوم بستری است که جمهوری اسلامی برای حمایت از انجمنها فراهم کرده است، گفت: دانشجویان همه دانشگاهها میتوانند عضو این مجمع شوند و بنده در اساسنامه یا بخشنامه آن ندیدهام که نوشته شده باشد بین اعضا تفاوت است و یک انجمن منعی برای حضور دارد.
جوکار گفت: اگر یک دانشجوی دانشگاه آزاد بگوید که در فلان مجمع اتحادیه انجمنهای علمی شرکت کردم و به من اجازه ورود یا حق رأی ندادند، حتماً پیگیری میکنیم چراکه میتواند اعمال نظر شخصی یا کجسلیقگی یک فرد باشد که آنجا مسئولیت را به عهده داشته است. البته شاید خودشان قانون نانوشته نوشته باشند که غیرقانونی است و ما باید این مشکل را برای دانشجویان خود حل کنیم.
وی خاطرنشان کرد: در دانشگاه آزاد اسلامی برای مدیریت انجمنها و ارتباط آنان با یکدیگر مکانیسم دیگری وجود دارد و با وزارت علوم متفاوت است. در حال حاضر در انجمنها تغییراتی ایجاد شده و بخشنامه کمیسیون انجمن علمی قرار است تغییر کند و سپس تصویب و ابلاغ شود؛ هماکنون در حال راهاندازی نظام ارزیابی انجمنهای علمی دانشگاه آزاد هستیم و اطلاعات پایهای در این زمینه کسب شده است.
درصدد تشکیل شبکه مجازی برای ارتباط انجمنها با یکدیگر هستیم
مدیرکل هدایت و توانمندسازی معاونت پژوهشی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی درباره برنامه جدید این دانشگاه برای ارتباط انجمنهای علمی با یکدیگر گفت: در این راستا ایدهای داریم که فکر میکنیم از وزارت علوم بهتر باشد، در واقع میخواهیم یک شبکه مجازی از انجمنهای علمی تشکیل دهیم؛ این برنامهای است که در نظر گرفتهایم و امیدواریم بتوانیم آن را با موفقیت به سرانجام برسانیم. بهدنبال تشکیل اتحادیه انجمنهای علمی که موازی با وزارت علوم باشد، نیستیم اما معتقد هستیم که دانشگاه آزاد اسلامی میتواند ایده و فکر بهتری در مقایسه با وزارت علوم داشته باشد.
جوکار عنوان کرد: برنامه باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی این بوده که برای انجمنهای علمی اردوهای جهادی تخصصی برگزار کند و دانشجویان به مناطق دارای محرومیت بروند و هرکس متناسب با تخصصی که دارد، محرومیتزدایی کند. مثلاً دانشجوی رشته برق به جای اینکه در اردوی جهادی سیمان و ماسه را قاطی کند و دیوار بسازد، کار تخصصی سیمکشی یک منزل خانواده محروم را انجام دهد یا مشکل سیستم روشنایی یک مسجد را رفع کند.
وی خاطرنشان کرد: یک نمونه از اردوهای جهادی تخصصی، راهاندازی ایستگاه صلواتی تعمیر موبایل توسط دانشجویان عضو انجمنهای علمی دانشگاه آزاد بود. معتقد هستیم که دانشجویان را به سمت استفاده از تخصص آنان سوق دهیم، چراکه دانشگاه آزاد اسلامی رویکردی اجتماعی دارد؛ دانشجو از علمی که در دانشگاه کسب کرده است باید در پیشبرد اهداف جامعه از آن استفاده کند و اگر این رویکرد با طعم جهادی و مؤمنانه همراه شود، یک دانشجوی جهادی متخصص به جامعه تحویل داده میشود.
انتهای پیام/4118/
انتهای پیام/