فرمانده ستاد مقابله با کرونای تهران، اعتبار خود را خرج مدیریت شهری نکند
به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، با آغاز شیوع کرونا در کشور و بهویژه پایتخت، اقدامات پیشگیرانه شهرداریها نقش مهمی در ایجاد سلامت روانی مردم داشت اما مجموع این اقدامات همچون ضدعفونی معابر، سیستم حمل و نقل عمومی، اماکن عمومی و ... در کنار تعطیلی کسب و کارها و مراجعات مردمی هزینههای زیادی را به آنها تحمیل کرد.
با وجودیکه در بسیاری از کشورهای جهان تعطیلی کسب و کارهای ناشی از وضعیت بحرانی با اقدامات حمایتی دولتها همراه بود ولی در کشور ما بهویژه پایتخت این حمایتها وعده و وعیدی بیش نبود و تقریباً هیچ یک از آنها برای تهرانیها محقق نشد.
این خلف وعده دولتیها مدیریت شهری را وادار کرد تا به هر شکل ممکن بخشی از درآمدهای از دست رفته و کسری بودجهاش را جبران کند که نخستین و سادهترین راه آن روی آوردن به اجرای طرح ترافیک در پایتخت بود.
طرح ترافیک در پایتخت تنها یک روز پس از اجرای آن بعد از تعطیلات نوروز بهدلیل افزایش ازدحام در حمل و نقل عمومی و غیرقابل اجرا بودن طرح فاصله اجتماعی کنسل شد و پایتختنشینان اجازه پیدا کردند تا همچنان با خودروی شخصی برای رسیدن به محل کارشان در محدوده طرح ترافیک تردد کنند.
تداوم این وضعیت بارها و بارها برای مدیریت شهری آزاردهنده بود بهطوریکه به اشکال مختلف سعی داشتند تا مجوز اجرای طرح ترافیک را دریافت کند تا اینکه محسن هاشمی رئیس شورای اسلامی شهر تهران در روز بیست و یکم اردیبهشتماه پیش از آغاز دویست و دوازدهمین جلسه شورای شهر تهران در جمع خبرنگاران عنوان کرد که ستاد مقابله با کرونا تصمیم در خصوص مدیریت سفرهای درون شهری را به شورایعالی ترافیک واگذار کرد.
این خبر چنان برای مدیریت شهری خوشحالکننده بود که عصر همان روز شهردار تهران اعضای شورای حمل و نقل و ترافیک را بههمراه رئیس شورای شهر، رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران و فرمانده ستاد مقابله با کرونای کلانشهر تهران را دور هم گرد آورد و خروجی آن خبر از اجرای طرح ترافیک از 29 اردیبهشت داشت، موضوعی که بنابر اذعان غلامحسین محمدی رئیس مرکز ارتباطات و امور بینالملل شهرداری تهران بنا به ملاحضات بهداشتی پس از یک هفته تأخیر به ششم خرداد ماه یعنی امروز افتاد.
موضعی که روز بعد آن علیرضا رئیسی معاون وزارت بهداشت (22 اردیبهشت ماه) در نشست خبری مجازی خود عنوان کرد: درباره اجرای طرح ترافیک در تهران همچنان تصمیمگیری قطعی نشده و این موضوع حتماً باید در ستاد مقابله با کرونای استان تهران، کمیته امنیت اجتماعی و شورای عالی ترافیک بحث شود.
با توجه به نزدیک شدن زمان اجرای طرح ترافیک شب گذشته رئیس مرکز ارتباطات و امور بینالملل شهرداری با ذوق فراوان از قطعیت اجرای آن خبر داد و در توئیتی نوشت: «طبق صورتجلسه شورای ترافیک تهران که توسط شهرداری، شورا، وزارت كشور،راهور و رئيس ستاد مبارزه با كرونای تهران امضا شده است؛ مقرر بود از 29 اردیبهشت طرح ترافیک اجرایی شود که بنا به ملاحظات بهداشتی، پس از یک هفته تاخیر از روز سهشنبه 6 خرداد قطعاً اجرا خواهد شد.»
موضوعی که تنها کمتر از دو ساعت از سوی همین مقام مسئول تکذیب شد و در توئیتی مجدد از لغو مجدد طرح ترافیک و بررسی مجدد آن در اولین جلسه ستاد ملی کرونا خبر داد.
وی در این توئیت نوشت: «بنا به نظر غیررسمی وزیر بهداشت و بمنظور رفع نگرانى درباره افزايش شيوع ويروس كرونا و حفاظت از سلامت شهروندان، با وجود مصوبات مشترک شورای ترافیک و مسئولین سلامت شهر تهران، طرحهای ترافيكى كه قرار بود از ٦خرداد ماه مجدداً اجرا شود تا بررسی در اولین جلسه ستاد ملی كرونا اجرا نخواهد شد.»
کمی پس از این اظهارنظر معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری هم در خبری به رسانهها عنوان کرد که به درخواست وزیر بهداشت از شهردار تهران و بهمنظور همدلی و رفع نگرانی در خصوص افزایش شیوع ویروس کرونا، طرحهای ترافیکی که قرار بود از فردا 6 خرداد ماه مجدداً اجرا شود تا اطلاع ثانوی اجرا نخواهد شد.
با وجودیکه علت و هدف از برگزاری طرح ترافیک دیگر برای همگان مشخص بوده که در این میان شهرداری تهران کوچکترین توجهی به سلامت مردم ندارد شایسته است علیرضا زالی فرمانده ستاد مقابله با کرونای کلانشهر تهران که بهعنوان نماینده ستاد ملی مقابله با کرونا در جلسه شورای ترافیک حضور دارد نسبت به اهداف مدیریت شهری که همانا کسب درآمد صرف و جبران کسری بودجه شهرداری است واقف بوده و همسو با وزارت بهداشت علیرغم اینکه در جلسه شورای ترافیک در اقلیت است سلامت شهروندان را مدنظر قرار دهد و اعتبار و آبروی خود را خرج مدیریت شهری نکند.
از سوی دیگر شهرداری تهران نیز که با شیوع کرونا با در پیش گرفتن دیپلماسی رسانهای برون مرزی و انتشار اخبار شهرداری تهران در رسانههای خارجی سعی در موجه نشان دادن عملکرد خود در جامعه بینالملل دارد و در داخل با گافهایی ساده که ناشی از بیاطلاعی از تصمیمات کلان مجموعه خود است بیش از پیش خود را در میان تهرانیها تخریب میکند.
انتهای پیام/4105
انتهای پیام/