آیا ظرفیت پذیرش آزمونهای سراسری 99 کاهش مییابد؟
به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، شیوع ویروس کرونا بسیاری از برنامهریزیهای از پیش تعیینشده نظیر آزمونهای سراسری و نحوه پذیرش را تحت تاثیر خود قرار داده است. آزمونهای سراسری داخلی پرجمعیت و حتی کمجمعیت به تعویق افتادند ولی اکثر این آزمونها از تابستان از سرگرفته میشود. با تعویق برگزاری آزمونها اعلام نتایج دانشگاهها نیز برخلاف سنت هرساله به بعد از مهرماه موکول خواهد شد.
از طرفی هم تعطیلی دانشگاهها سبب شده آن تعداد مشخصی که هر ساله فارغ التحصیل میشدند تا جا برای تازه واردها باز شود، نتوانند فارغالتحصیل شوند و با مشکل کمبود صندلی خالی در دانشگاهها مواجه شویم. آنگونه که علی خاکی صدیق معاون آموزشی وزارت علوم به خبرنگار آنا گفت: عدهای که نمیتوانند در نیمسال تحصیلی جاری دروس خود را به پایان برسانند در نیمسال بعدی فارغ التحصیل میشوند.
وی اعلام کرد: شاید ترم تحصیلی دانشجویان جدیدالورود از بهمن ماه آغاز شود.
ابراهیم خدایی رئیس سازمان سنجش آموزش کشور در گفتگویی با تایید سخنان معاون آموزشی وزارت علوم گفت: دانشگاهها امسال شرایط متفاوتی دارند و ممکن است نیمسال دوم هم به آنها فرصت داده شود که تعیین ظرفیت را تکمیل کنند. اکنون دانشگاهها ظرفیت خود را اعلام کردهاند اما با توجه به شرایطی که به دلیل بیماری کرونا ایجاد شده است احتمالاً فرصت مجددی به دانشگاهها داده شود.
این در حالی است که ظرفیت پذیرش سال گذشته 767 هزار و 472 نفر بود که 438 هزار نفر برای این کرسیهای خالی پذیرفته شده و تقریبا نیمی از آن خالی مانده بود. به گفته رئیس سازمان سنجش آموزش کشور ظرفیت پذیرش امسال تغییر چندانی نخواهد داشت.
البته ظرفیت پذیرش مورد مناقشه داوطلبان مربوط به دورههای روزانه دانشگاههای سطح یک است که اتفاقا این دانشگاهها نیز با مشکل فارغ التحصیلی به موقع عدهای از دانشجویان مواجه هستند. با در نظر گرفتن مهلت بیشتر برای تعیین تکلیف ظرفیتها و احتمال شروع تحصیل دانشجویان جدید از بهمن ماه، به نظر میرسد که تغییر چندانی در این زمینه رخ ندهد. در سال 98، 24 هزار و 219 نفر در دوره روزانه پذیرفته شدند.
انتهای پیام/4040/
انتهای پیام/