دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
29 ارديبهشت 1399 - 12:25

زیست‌فناوری پزشکی با فعالیت شش شتاب‌دهنده رونق می‌گیرد

زیست‌فناوری جزء علومی است که مدام تغییر، تحول و پیشرفت را تجربه می‌کند. این رشته همه فن حریف شاخه‌های علمی زیادی را در دل خود جای داده و به نوعی می‌توان گفت علمی برای بالا بردن کیفیت زندگی بر روی کره زمین است.
کد خبر : 490510
علمی 1.jpg

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از معاونت علمی و فناوری ریاست جهموری، زیست فناوری در علوم پزشکی و دارویی، موضوعات بسیار گسترده‌ای مانند ابداع روش‌های کاملا جدید برای «تشخیص مولکولی مکانیسم‌های بیماری‌زایی و گشایش سرفصل جدیدی به نام پزشکی مولکولی»، «امکان تشخیص پیش از تولد بیماری‌ها و پس از آن»، «ژن‌‌درمانی و کنار گذاشتن (نسبی) برخورد معلولی با بیمار و بیماری»، «تولید داروها و واکسن‌های نوترکیب و جدید»، «ساخت کیت‌های تشخیصی»، «ایجاد میکروارگانیسم‌های دستکاری شده برای کاربردهای خاص»، «تولید پادتن‌های تک‌دودمانی (منوکلونال)» و غیره را در بر می‌گیرد.


این علم پیچیده و کاربردی در ایران با تلاش بازیگران این حوزه مسیر پیشرفت را در پیش گرفته است. مسیری که با حضور دانش‌بنیان‌ها و شتاب‌دهنده‌ها حرکتی شتابان به خود گرفته و پیشرفت‌های قابل توجهی داشته است.


ستاد توسعه زیست‌فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری هم در این تلاش دسته جمعی به عنوان یکی از پیشروان این حوزه با حمایت از شکل گیری 6 شتاب‌دهنده، مسیر حرکت فعالان این عرصه علمی را هموارتر کرده است.


شتاب‌دهنده‌های «IVD»، «سلامت الکترونیک کارا (E-Health)»، «پرسیس ژن در حوزه  واکسن‌های دامی و انسانی»، «شتاب‌دهنده شیراز»، «شتاب‌دهنده ارومیه» و «شتاب‌دهنده تبریز» از جمله این بازیگرانی هستند که برای ریل‌گذاری در این مسیر به میدان آمده‌اند. البته در سال جاری تعداد این شتاب‌دهنده‌ها بیشتر خواهد شد.


انتهای پیام/4144/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب