4 خواسته لندن برای ماندن در اروپا
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا به نقل از تارنمای شبکه «یورونیوز»، کامرون گفت: اتحادیه اروپا برای هماهنگ کردن کشورهای خارج و داخل منطقه یورو باید انعطاف نشان دهد؛ هم برای کشورهایی که به دنبال ادغام و یکپارچکی نزدیکتر سیاسی و اقتصادیاند و هم برای کشورهایی مانند انگلیس که هرگز به دنبال این هدف نیستند.
وی افزود: معاهداتی با هدف ایجاد اتحادیهای یکپارچهتر تعهداتی است که نباید دیگر برای انگلیس اعمال شود. ما به آن اعتقادی نداریم و در آن شرکت نمیکنیم. ما دیدگاه و چشمانداز متفاوتی برای اروپا داریم.
کامرون چهار خواسته اصلی انگلیس را انعطافپذیری، رقابتپذیری، حاکمیت ملی و بحران مهاجرت مطرح کرد.
همزمان «جورج آزبورن» وزیر دارایی انگلیس، سهشنبه پیش از دیدار با رئیس کمیسیون اروپا در بروکسل، از مفاد نامه نخستوزیر این کشور به اتحادیه اروپا دفاع کرد.
آزبورن گفت: این (بسته پیشنهادی انگلیس) تغییراتی است برای اینکه اتحادیه اروپا را با ایجاد فرصتهای شغلی برای تمام شهروندانش بهتر کند. تغییر به معنی این است که اتحادیه اروپا منعطفتر شده است و تفاوتها را میپذیرد تا منافع انگلیس که در منطقه یورو قرار ندارد و نمیخواهد بخشی از ادغام هر چه بیشتر اروپا باشد، حفظ شود.
همسو با گفتههای کامرون، پیشنهادهای انگلیس بر چهار اصل مبتنی است: افزایش یافتن رقابتهای بازرگانی در اتحادیه اروپا، مستثنی بودن انگلیس از ادغام هرچه بیشتر با سایر اعضا، محدود شدن کمکهای اجتماعی به مهاجران در اتحادیه اروپا و حفظ کردن منافع انگلیس در بازار مشترک.
برخی اعضای اتحادیه سخت با این موارد مخالفند و هر عضو میتواند با استفاده از حق وتو خود، این پیشنهادها را رد کند.
به گزارش یورونیوز، سخنگوی کمیسیون اروپا گفت: نکاتی مانند گسترش نقش مجلسهای ملی قابل حل است. برخی دیگر مانند روابط نزدیکتر اعضا و کشورهای داخل و خارج منطقه یورو مشکلترند. برخی دیگر مانند آزادیهای بنیادی و بازار داخلی بسیار پیچیدهاند.
«دونالد توسک» رئیس شورای اروپا، اعلام کرد پس از دریافت نامه انگلیس گفتوگوها در این زمینه آغاز میشود.
در این میان، جمهوری چک بیدرنگ با بسته پیشنهادی انگلیس مخالفت کرده است.
انگلیس قرار است در سال ۲۰۱۷ میلادی یک همهپرسی درباره خارج شدن یا ماندن در اتحادیه اروپا برگزار کند.
انتهای پیام/